ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 15. kolo soutěže

SKK Rokycany vystřídaly na čele Sokol Husovice. Martin Vaněk z HKK Olomouc porazil v Husovicích vynikajících 680 kuželek a překonal o 14 kuželek stávající rekord kuželny.

Hostující celky v tomto kole uhrály jednu remízu a jedno vítězství. Ve zbývajících zápasech bodovala domácí družstva. Největší překvapení kola se zrodilo v Brně, kde hráči HKK Olomouc přehráli Sokol Husovice 5:3. Velký podíl na výhře hostujícího celku má výkon olomouckého Martina Vaňka, který po vynikajícím výkonu 680 porazil Zdeňka Vymazala a uštědřil mu další domácí prohru. Po jeho 71 domácích vítězstvích druhou za sebou. Martin Vaněk zvítězil 4:0 o 95 kuželek. Domácí sice na pomocné body zvítězili 13:11, na celkově poražené kuželky na svého soupeře nestačili, a to znamenalo ztrátu bodů i prvního místa v tabulce. Na to se posunuli hráči SKK Rokycan, kteří doma bez větších problémů přehráli TJ Valašské Meziříčí. Výborný výkon podal Roman Pytlík, který porazil 660 kuželek. Bod uhráli ve Stříbře hráči Červeného Kostelce – SKK Náchod. Výkonem 610 pomohl hodně k zisku bodu Daniel Neumann. Boj o sestupové posty se začíná přitvrzovat. Hráči Centropenu Dačice doma nezaváhali. V dramatickém utkání přehráli těsně Slavoj Praha a v tabulce se posunuli na desátou příčku. Jedenáctý Kolín ztrácí jeden bod. Mnoho nechybělo a mohlo to být naopak. Sokol Kolín hrál ve Vrchlabí, kde po výborném výkonu v utkání, ve kterém padlo devět šestistovek, hosté domácí celek hodně potrápili. Kolín zásluhou výkonů obou hráčů v úvodu utkání vedl po celou dobu na poražené kuželky. Domácí tento náskok zlikvidovali až na poslední dráze a díky tomu uhráli i celkové vítězství o 10 kuželek. Vrchlabí 3690 a Kolín 3680 poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání domácí Michal Rolf v závěru utkání 662. Moravská Slávia hostila Sokol Luhačovice a hned v úvodu utkání šla do jasného vedení. V dalším průběhu domácí hráči tento náskok navyšovali až na konečných 198 kuželek při výhře 6:2.

V tomto kole padlo sedmnáct šestistovek. Z toho na kuželně ve Vrchlabí devět. Nejlepší výkon kola zahrál Martin Vaněk z HKK Olomouc, který v Husovicích porazil 680 kuželek a tímto výkonem si pojistil vedoucí pozici v soutěži jednotlivců. Druhý je Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice a na třetím místě je Michal Markus ze Sokola Luhačovice. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Radek Havran z HKK Olomouc před Rostislavem Goreckým ze Sokola Luhačovice. Oba mají na svém kontě jednu prohru. Třetí místo drží Martin Vaněk z HKK Olomouc se třemi prohrami na svém kontě.

Datum: 1. 2. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa