ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 12. kolo soutěže

Spartak Přerov zvítězil ve Valašském Meziříčí a nadále vede tabulku. Nejlepší výkon kola zahrála v Náchodě Aneta Cvejnová. Porazila vynikajících 633 kuželek.

Jediné vítězství hostujícího celku si připsaly na svoje konto hráčky Spartaku Přerov, které porazily TJ Valašské Meziříčí. Důležitým vítězstvím si zajistily vedení v ligové tabulce s náskokem bodu na Slavii Praha. TJ Valašské Meziříčí drží třetí místo. TJ Valašské Meziříčí zahrálo svůj nejhorší domácí výkon v letošním ročníku. Naopak Spartak Přerov zahrál nejlépe z hostujících celků a to rozhodlo o zisku bodů. Ve vyrovnaném utkání se snažily domácí hráčky na úvodní dráze v závěru utkání prosadit. Šly do vedení v poražených kuželkách. V dalším průběhu začaly mít navrch hráčky Přerova. Postupně navyšovaly náskok, získaly oba body a tím i celkové vítězství 6:2. Souboj družstev na předposledním a posledním místě vyzněl lépe ve prospěch SKK Jičína. Lokomotiva Česká Třebová na své soupeřky nestačila hlavně ve střední části utkání a to rozhodlo. Po dvanáctém kole je se ztrátou dvou bodů stále na posledním místě. Sokol Husovice ani KK Blansko na své soupeřky v tomto kole nestačily. Husovice prohrály v Zábřehu, když pouze výkon Ivany Pitronové snese přísnější kriteria. Dva výkony pod pět set a dva těsně nad, nemohly na zisk bodů stačit. Hráčky KK Blanska zajížděly na Konstruktivu a dlouho držely s domácími hráčkami krok. O výsledku se rozhodlo až v samotném závěru, kde se nedařilo Lence Kalové, a toho využily domácí hráčky k získání převahy a zisku důležitých bodů. SKK Náchod přehrál bez větších problémů KC Zlín. Domácí hráčky zahrály svůj letošní nejlepší výkon doma a na to neměly hostující hráčky šanci uspět. Velký podíl na výhře domácího celku má Aneta Cvejnová, která porazila vynikajících 633 kuželek. Utkání Slavie Praha – Sokol Duchcov se hrálo již minulou neděli a v něm Slavie Praha bez větších problémů zvítězila 7:1.

Všechny hráčky z čela pořadí jednotlivkyň hrály v tomto kole na domácích dráhách, a tak pořadí nedoznalo žádných změn. Nadále vede Natálie Topičová TJ Valašské Meziříčí (570,8) před svoji oddílovou kolegyni Markétou Jandíkovou (564,3) a Jitkou Killarovou z KK Zábřeh (563,4). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo i nadále vede Jana Račková ze Slavie Praha, která stále drží 100% úspěšnost. Ve dvanácti zápasech zatím nepoznala hořkost porážky.

Datum: 7. 12. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa