ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start reprezentace

Letos v květnu hostilo Brno mistrovství světa v kuželkách. Od té doby uplynuly přibližně tři měsíce a naše reprezentace žen a mužů zahájila přípravu na další mistrovství, které se bude příští rok konat v německém Speichersdorfu. Místem kontrolního startu se stala o uplynulém víkendu (30.–31. 8. 2014) osmidráhová kuželna v Olomouci. Reprezentační trenéři (ženy: Luděk Keprt, muži: Jaroslav Slabák) si k prvnímu setkání pozvali celkem 12 žen a 20 mužů.

Pozvánku do Olomouce obdrželi vedle „osvědčených opor“ reprezentace také nováčkové, kteří se v Brně představili „zatím jen“ v juniorské reprezentaci, a také zcela „nové tváře“, které na sebe upozornily při mistrovství republiky či v jarní části soutěží. Je škoda, že řada pozvaných se ze svého startu omluvila. Důvody byly různé. Vedle zdravotních problémů byla nejčastěji uváděna probíhající společná příprava na novou sezónu v zahraničním klubu.

Do Olomouce nakonec dorazilo 11 žen a 16 mužů. Teoreticky měli být všichni připraveni k absolvování celého programu kontrolního startu, ale někteří z nich ještě neměli kde svoji přípravu zahájit. Snad se podaří všechny naše ligové kuželny uvést do provozu před začátkem ligové sezóny. Na konci článku jsou uvedeny výsledky dosažené během soboty (první dva starty) a neděle. Pozorný čtenář si jistě všimne, že ne všichni absolvovali kompletní program. Katka Fajdeková byla do Olomouce pozvána na poslední chvílli (když účast odřekly jiné hráčky) a mohla se připojit až v průběhu druhé poloviny soboty. Honza Kotyza se bohužel během svého druhého startu zranil. Doufejme, že to nebude nic vážného a neohrozí to jeho start v rakouské lize. Nedělní start neodehrála Jana Holubová, protože se v neděli zúčastnila na slavnostním otevření nové čtyřdráhové kuželny v Poděbradech.

Pořádající oddíl HKK Olomouc nachystal své dráhy opravdu perfektně a zaslouží proto velké poděkování. Olomouc poskytla trenérům celou řadu podnětů k jejich další práci. V průběhu ligového podzimu není na programu další reprezentační akce. Trenéři však budou sledovat, jak si budou v lize vést jejich svěřenci. Samozřejmě, že budou i nadále vyhledávat nové adepty reprezentace. Nikde není řečeno, že kdo nebyl v Olomouci, tak se nemůže dostat do výběru pro MS 2015. Toho by si měli být vědomi i účastníci olomouckého kontrolního startu, protože ani oni nemají nic jistého. Další společná reprezentační akce je plánována až na březen příštího roku. Do té doby budeme všem hráčkám a hráčům držet palce, aby se jim jejich hra dařila. Díky tomu se budou moci diváci těšit z jejich hry v ligových soutěžích. Pouze reprezentační trenéři budou mít pak zamotanou hlavu, když budou přemýšlet, koho do reprezentace nepozvat. S takovým problémem se však zcela jistě rádi poperou.

Reprezentace nyní na pár měsíců uvolní přední příčky diváckého zájmu ligovým soutěžím. Lize přejeme zdárný průběh a ať všem padají jen samé šestistovky.

Jiří Jančálek
předseda KSR ČKA

Datum: 2. 9. 2014 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek