ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 18. kolo soutěže

Hráčky Slávie si komplikují cestu za obhajobou titulu. Doma remizovaly s posledním celkem tabulky a v příštím kole jedou do Blanska.

Domácí celky uhrály v tomto kole celkově čtyři vítězství, jednu remízu a v jednom případě odešly poraženy, když SKK Náchod přehrál Sokol Husovice. Největší překvapení se zrodilo v Praze, kde favorizovaná Slavia Praha ztratila bod s posledním celkem tabulky Sokolem Spořice. Slavia ztratila naposledy body v domácím prostředí 10. 3. 2007, když prohrála s KK Zábřehem 3:5. Cestu za dalším titulem si dost zkomplikovaly. Na druhé TJ Valašské Meziříčí mají náskok jednoho bodu a v příštím kole jedou ke klíčovému utkání do Blanska. V osmnáctém kole padla jediná šestistovka, o kterou se zasloužila hráčka Spartaku Přerov Kamila Katzerová, když na domácí dráze porazila 616 kuželek.

Vedení v soutěži jednotlivkyň stále drží Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Alenou Kantnerovou z TJ Valašské Meziříčí s náskokem 21 průměrových kuželek. Třetí příčku drží Markéta Hofmanová ze Sokola Duchcov. Čelo pořadí hráček dle získaných bodů pro družstvo je hodně vyrovnané. Na čele jsou tři hráčky, které odehrály osmnáct utkání a mají na svém kontě tři prohry – Zdeňka Ševčíková z KK Blansko, Bohdana jankových z KC Zlín a Lucie Taurová ze Sokola Spořice.

Pražská Slavia hostila poslední celek tabulky Sokol Spořice. Hostující celek dobře postavil sestavu a vybral domácí na hruškách. Po vyrovnaném úvodu, kde povinný bod uhrála při velkém náskoku Naďa Dobešová, přišla pro domácí ve střední části studená sprcha. Zkušené hráčky Šárka Marková a Blanka Mizerová přenechaly oba body svým soupeřkám a z utkání bylo drama. V závěru vybojovala Ivana Březinová bod nad Vladimírou Šťastnou a překvapení kola bylo na světě.

Sokol Duchcov hostil oslabený SKK Jičín, který v utkání neměl nejmenší šanci na vybojování přijatelného výsledku. Domácí byly od úvodních hodů jasně lepší. Plně o tom vypovídá konečný výsledek. Na kontě hostujícího celku nula a na kontě domácích osm bodů. Olga Bučková atakovala v utkání šestistovku. Ke zdolání této hranice ji nakonec chyběla pouhá kuželka.

Z dramatického utkání ve Valašském Meziříčí, kde domácí hráčky hostily KK Blansko, vyšly nakonec vítězně domácí hráčky. Blansko drželo dlouho krok, ale závěr mu nevyšel. Ztratilo mírný náskok v poražených kuželkách a na kýžený bod nedosáhlo.

Posílený Náchod nezaváhal ani v utkání proti Sokolu Husovice. O osudu utkání rozhodla střední část zápasu, kde domácí hráčky propadly. Nezískaly ani bod a ztrácely 133 kuželek. Nutno podotknout, že domácí zůstaly bez zisku bodu i v úvodní části. V závěru se domácí hráčky konečně prosadily, ale na konečné vítězství Náchoda to již nemělo žádný vliv.

Konstruktiva zajížděla na nepadavou kuželnu do Zlína, kde se proti domácímu celku neprosadila. Výkony prvních tří hráček sestavy byly příliš nízké na to, aby mohly pomýšlet na zisk bodů. Domácí hráčky tak vybojovaly další vítězství a stále živí naději na umístění na medailových postech.

Souboj tradičních soupeřů Spartaku Přerov a KK Zábřeh skončil vítězstvím domácích hráček. Přerov si zásluhou výborného výkonu Kamily Katzerové (616) vytvořil náskok v poražených kuželkách a ten jeho hráčky udržely až do konce zápasu. Při shodném zisku bodů ze hry to znamenalo výhru domácího celku a tím i posun na pátou příčku v tabulce.

Datum: 16. 3. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa