ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 12. kolo soutěže

TJ Valašské Meziříčí se prohře Slavie Praha v Přerově na ni v tabulce bodově dotáhlo.

První kolo jarní části soutěže přineslo řadu zajímavých výsledků. Vedoucí celek tabulky nestačil v Přerově na vynikající výkon přerovských hráček a po prohře 7:1 se na něj v tabulce bodově dotáhlo TJ Valašské Meziříčí, které dokázalo  remizovat  ve Zlíně. Domácí celky si na svoje konto připsaly čtyři vítězství. Body z venku si přivážejí hráčky KK Blanska, které zvítězily v Náchodě a na vedoucí duo ztrácejí v tabulce tři body. Celky z chvostu tabulky ani v tomto kole neuspěly. Jak Sokol Husovice, tak Sokol Spořice hrály venku a oba celky vyšly naprázdno. Poslední Spořice ztrácejí na předposlední Husovice bod a na desátý Jičín čtyři body, který rovněž v tomto kole nezískal ani bod.

Ve dvanáctém kole padly tři šestistovky. Zasloužily se o ně Zdeňka Ševčíková z KK Blansko na kuželně v Náchodě, kde přispěla k výhře svého celku výkonem 617 poražených kuželek. Na Konstruktivě porazila domácí hráčka Veronika Petrov 605 a v Přerově Kamila Katzerová rovnou šestistovku. Do čela pořadí jednotlivkyň se po tomto kole probojovala hráčka TJ Valašského Meziříčí Natálie Topičová. Na kuželně ve Zlíně nahrála o 22 kuželek víc než její největší soupeřka a do tohoto kola vedoucí Alena Kantnerová rovněž z TJ Valašského Meziříčí. Na třetí místo se opět probojovala Naďa Dobešová ze Slavie Praha. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo stále vede s jedinou prohrou Bohdana jankových z KC Zlín.

Hráčky Sokola Duchcov hostily v tomto kole Sokol Husovice a nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný zisk bodů. Domácí hráčky získaly hned v úvodu obrovský náskok a ten již nepustily. Ve střední části utkání sice hostující celek stav utkání srovnal, ale propast v poražených kuželkách byla velká. Závěr utkání se opět hrál v režii domácího celku.

Dramatické utkání se hrálo ve Zlíně, kde domácí hráčky hostily TJ Valašské Meziříčí. Po na body vyrovnaných prvních dvou částech utkání měly na kuželky navrch hostující hráčky o plných 54 kuželek. O výsledku se rozhodovalo v závěru utkání. Velkou naději na zisk výhry pro hostující celek držela dlouho Markéta Jandíková, která zahrála první dvě dráhy na zlínské poměry výborně. Porazila 295 kuželek a měla šanci na výhru. Nutno podotknout, že druhou dráhu po výkonu 145 prohrála o jednu kuželku. Na zbývajících dráhách rovněž vyhrála těsně zlínská hráčka a to při jasné výhře druhé zlínské hráčky Šárky Novákové znamenalo, že utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Přerovské hráčky hostily vedoucí celek tabulky Slavii Praha a na toto utkání se velmi dobře připravily. Po nejlepším domácím výkonu v tomto soutěžním ročníku hostující celek doslova převálcovaly. Jediný bod pro Slavii uhrála ve střední části Šárka Marková, když těsně porazila Gabrielu Helisovou. V závěru utkání pečetila výhru domácího celku Kamila Katzerová výborným výkonem, který měl hodnotu rovných šest set kuželek.

KK Zábřeh hostil letos nevýrazně hrající SKK Jičín a podle toho se také zápas odvíjel. Vynikající úvod ze strany domácího celku určil, jak bude zápas probíhat. Dvojice domácích hráček Dana Wiedermannová s Lenkou Kubovou převálcovala domácí dvojici výbornými výkony 583 resp. 555 poměrem 2:0 o 132 kuželek. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale hostující celek již na otočení vývoje neměl.

Na pražské Konstruktivě držely hráčky Sokola Spořice poměrně vyrovnanou partii, nebýt vynikajícího výkonu domácí hráčky Veroniky Petrov, která porazila 605 kuželek a přijatelný rozdíl pro hostující hráčky po dvou třetinách zápasu navýšila na konečných 106 kuželek. Zbývající duely v utkání byly hodně vyrovnané.

KK Blansko potvrdilo skvělou formu i na kuželně v Náchodě, kde domácímu celku nedalo žádnou šanci na případný úspěch. Hned v úvodu utkání zazářila Zdeňka Ševčíková, která výkonem 617 naznačila, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Když potom ve střední části Zuzana Musilová výkonem 599 spolu s Helenou Daňkovou ve střední části navýšila náskok na 164 kuželek při vedení 3:1, bylo prakticky rozhodnuto. Výhra domácí Ilony Bezdíčkové nad Lenkou Kalovou již jen mírně korigovaly výsledek. KK Blansko se díky této výhře posunulo na třetí příčku v tabulce. 

Datum: 12. 1. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa