ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 8. kolo soutěže

Slávia Praha i v osmém kole stále neokusila hořkost porážka a jasně vede.

Osmé kolo přineslo jasnou převahu domácích družstev. Body z venku překvapivě přivážejí hráčky Konstruktivy Praha po výhře v Husovicích. Po tomto kole nedoznala tabulky na čelních místech i na konci podstatných změn. Na čele zůstávají hráčky Slavie Praha s náskokem jednoho bodu na TJ Valašské Meziříčí, které má jedno utkání k dobru. Na konci tabulky se poslední SKK Jičín po druhé výhře v letošním ročníku posunul na jedenáctou příčku před Sokol Spořice.

V osmém kole soutěže mají hráčky na svém kontě dvě šestistovky. V předehrávce osmého kola se o ně zasloužily Markéta Jandíková, hráčka TJ Valašské Meziříčí, výkonem 603 poražených kuželek a Michaela Kučerová z SKK Náchod výkonem 602 kuželek. O další šestistovku v tomto týdnu se zasloužila v předehrávce desátého kola Alena Kantnerová, která v utkání proti KK Zábřeh porazila rovnou šestistovku.

Vedoucí posty v pořadí jednotlivců ovládly hráčky TJ Valašského Meziříčí. Vede Natálie Topičová s minimálním náskokem před Alenou Kantnerovou. Třetí místo se ztrátou cca čtrnácti průměrových kuželek drží Olga Bučková ze Sokola Duchcov. 100% bodový zisk drží tři hráčky. Jejich pořadí ovlivňuje počet odehraných utkání. Vede Bohdana Jankových z KC Zlín.

TJ Sokol Duchcov hostil v utkání tohoto kola Spartak Přerov. Hostující hráčky držely s domácími po dvě třetiny utkání krok a stále měly naději na případný zisk bodů. Ještě po první dráze závěrečné části vedly o 10 kuželek. V závěru utkání hrála prim Olga Bučková, která výborným výkonem zajistila domácímu celku vedení a tím i oba body.

Ve Zlíně hostující hráčky KK Zábřeh domácí v úvodu utkání hodně potrápily. Zlín ve střední části srovnal, ale ztráta v poražených kuželkách byla stále velká. Závěrečná fáze utkání byla hodně dramatická. Po polovině držel Zábřeh při slabším výkonu Olgy Ollingerová stále naději na remízu. Vynikajícímu závěru Bohdany Jankových však neodolal. Domácí hráčky braly oba body, když přehrály hostující celek i na poražené kuželky.

Konstruktiva Praha zahrála v Husovicích dobře a sebrala domácímu celku oba body. Pro Husovice to znamená, že to je druhá domácí prohra za sebou. Domácí hráčky držely s hostujícím celkem krok pouze v úvodu utkání. V dalším průběhu začaly ztrácet. Při rovnosti zisku bodů ze hry nakonec rozhodly poražené kuželky a těch měl hostující celek na svém kontě o 80 více.

Slavia Praha hostila svého největšího loňského rivala KK Blansko. Utkání se pro domácí celek vyvíjelo výborně. Domácí hráčky získaly před závěrečnou fázi jasné vedení 4:0 při náskoku 129 kuželek. Závěr ovládly hráčky Blanska, ale měly jen na korigování výsledku.

Duel o to, kdo bude po tomto kole v tabulce poslední, se hrál v Jičíně, kde domácí hráčky hostily Sokol Spořice. Domácí hráčky měly v poražených kuželkách do konce utkání navrch, a tak o výsledku rozhodovaly body ze hry. Oba celky nakonec uhrály  po třech bodech a to znamenalo v konečném účtování výhru domácího celku. Ve vynikajícím duelu proti Petře Abelové, hrála hostující Renata Rybářová stále o zisk cenné remízy. Domácí hráčka nakonec nápor Renaty Rybářové těsně ustála a při rovnosti získaných pomocných bodů zvítězila na poražené kuželky 592:584.

Datum: 18. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa