ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Evropský pohár družstev 2013

V německém Augsburgu se hraje současně Evropský pohár i Pohár NBC. Stejně jako v SP, ani v EP se českým týmům nedařilo. Z kvalifikace se probojoval pouze Čech Radek Holakovský, hrající ale za rakouský tým. V semifinále ale nestačil na KK Zadar a ani v souboji o třetí místo nakonec neuspěl.

I v Evropském poháru jsme měli dva zástupce – družstvo mužů TJ Jiskra Kovářská a družstvo žen KK Blansko. Oba týmy skončili v loňském ligovém ročníku na druhém místě a tím si vybojovali právo postupu na tento pohár. Ani jednomu družstvu se však nedařilo podle představ a obě zůstala v kvalifikační síti.

Ženy KK Blansko, což je od letošní sezony nástupnický oddíl po TJ ČKD Blansko, skončily v kvalifikaci na sedmém místě, když porazily 3087. Kuželna v německém Augsburgu je evidentně o poznání méně padavá, než ta v Apatinu, což bylo znát na předváděných výkonech všech hráček i hráčů. Jen velice zřídka padla nějaká ta šestistovka. V ženách dokonce žádná, nejblíže jí byla Němka Vanessa Welker (594). Z Blanska zahrála nejlépe až poslední hráčka Lenka Kalová, která nakoulela 537.

Ani mužům TJ Jiskra Kovářská se nedařilo. Skončili na předposledním místě, když nahrály jen o osm kuželek víc než ženy z Blanska. Pěkně zahrál Lukáš Doubrava (573), výkony jeho spoluhráčů za tímto číslem však značně pokulhávaly. Nejlepším mužem se pak stal Hrvoje Marinovic výkonem 620 z týmu KK Zadar, který kvalifikaci vyhrál. Z kvalifikace postoupil i rakouský tým SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen, v jehož dresu nastupuje český hráč Radek Holakovský (577).

Datum: 4. 10. 2013 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel