ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Zrušení 3. KLZ A

S politováním musím oznámit, že vzhledem k odhlášení dvou účastníků 3. KLZ A (Kosmonosy a Konstruktiva B) na poslední chvíli a neochotě některých dalších družstev odehrát soutěž ve čtyřech, jsme nuceni letošní ligovou skupinu 3. KLZ A zrušit.

Uvažovaný náhradní model pro čtyři družstva nebyl účastníkům ani sdělen, neboť v nastalé situaci vyhodnotila část zbývajících účastníků takovou soutěž jako pro ně nezajímavou. Tím se staly tyto úvahy bezpředmětnými a pořádání dlouhodobé soutěže pro dvě či tři družstva postrádá jakýkoli smysl. Zařazení zbylých účastníků do soutěží vyhlášených VV ČKA nebylo vzhledem k času možné. Jediná přijatelná varianta byla případný start Nové Bystřice v 2. KLZ B. Ovšem Nová Bystřice nakonec tuto nabídku nevyužila.

Je mi jasné, že situace hráček družstev ze zrušené soutěže je svízelná. Některým se podařilo se narychlo uplatnit v regionální soutěži (což je asi nejlepší řešení), jinde to vzhledem k počtu účastníků v soutěžích a zejména času možné nebylo. Takže asi nezbyde jiné řešení než se vhodně rozptýlit do ostatních družstev daného oddílu.

Situace je tristní, ovšem bohužel musí konstatovat, že jsem se podobného stavu obával již dříve. Nepříjemné je, že se to stalo na poslední chvíli před zahájením soutěží a situaci již nebylo možné přiajtelným způsobem vyřešit.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA

Datum: 17. 9. 2013 | Sekce: Domácí soutěže | Autor: Hanuš Slavík