ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 1. kolo soutěže

První kolo přineslo překvapivé výhry SKK Náchod v Blansku a KK Zábřeh v Jičíně.

V úvodním kole nového soutěžního ročníku měly navrch hostující celky. Uhrály dvě výhry a dvakrát remizovaly. Body překvapivě přivážejí hráčky KK Zábřeh z Jičína a o největší překvapení kola se postaraly hráčky SKK Náchod, které těsně přehrály KK Blansko. Remízu uhrál Sokol Duchcov v Husovicích a Konstruktiva Praha na drahách nováčka soutěže Sokola Spořice.

V úvodním kole padla jediná šestistovka, o kterou se zasloužila hráčka Sokola Duchcov Markéta Hofmanová. Po vynikajícím výkonu porazila na kuželně Sokola Husovice 605 kuželek. Dařilo se rovněž Lucii Moravcové z SKK Náchod v Blansku, kde porazila 597 kuželek. Klára Zubajdová z TJ Valašské Meziříčí porazila 594 kuželek a jen o jednu méně porazila Lenka Hrdinová v Jičíně.

Na kuželně v Husovicích se představily hráčky Sokola Duchcov a domácí celek hodně potrápily. Ten může být rád, že uhrál bod a to hlavně díky tomu, že ve střední části hostující hráčka Magdalena Holecová spolu se střídající Růženou Svobodovou nához nezvládly.

Hráčky TJ Valašského Meziříčí hostily v úvodním kole staronového účastníka nejvyšší soutěže KC Zlín. Domácímu celku vyšlo utkání na jedničku. Po úvodní vyrovnané části se zlínským hráčkám ve střední nedařilo. Valašské Meziříčí si vytvořilo náskok, na který hostující hráčky v závěru již neměly. Ani vynikající poslední dráha Bohdany Jankových 170 již nemohla na výhře domácího celku nic změnit.

Úřadující mistr Slavia Praha hostil v úvodním kole na své nové domovské kuželně na Žižkově Spartak Přerov. Domácí vyhrály úvodní duely. Ve střední části uhrála Kamila Katzerová bod nad Růženou Smrčkovou, když ji porazila o jeden kolek. Náskok domácích hráček před závěrem byl 83 kuželek, a tak si mohl v závěru domácí trenér dovolit střídání a vyzkoušení všech hráček. Ani to nijak neovlivnilo průběh zápasu a jasnou výhru domácího celku 7:1 o 182 kuželek.

Hráčky SKK Jičín doma příliš neprohrávají. V letošním ročníku se musely sklonit hned v prvním kole před KK Zábřehem. Hostující hráčky povolily domácím pouze zisk jediného bodu. Ten získala až v závěru utkání Lenka Hrdinová po nejlepším výkonu v utkání, když porazila 593 kuželek. Ani to nemohlo nijak ohrozit výhru KK Zábřeh, který měl před závěrečnou částí zápasu dostatečný náskok. Vedení 0:4 a 99 kuželek do plusu velkou šanci domácím hráčkám nedávalo.

Nováček soutěže, Sokol Spořice, hostil v úvodním kole pražskou Konstruktivu. V utkání, kde se všechny výkony propadly do červených čísel, se nakonec obě družstva rozešla spravedlivou remízou. Kuželna Golf klubu v Chomutově dobrým výkonům nepřála. V polovině výkonů hráčky nepřekonaly pětistovku. V dramatickém závěru braly hráčky Spořic oba body. Manko v poražených kuželkách se jim ale stáhnout nepodařilo, a tak si ze svého prvního ligového utkání odnášejí bod za remízu 4:4.

Druhý celek z loňského ročníku KK Blansko hostil SKK Náchod. Shodou okolností právě hráčky Náchoda končily loňskou sezónu v Blansku a nezahrály nijak oslnivě. Na jaře porazily pouhých 3082 kuželek. O tom, že každé utkání je jiné, ukazuje i letošní výsledek. Úvod utkání vyšel na body lépe Náchodu. Uhrál dva body. Hráčky Blanska zásluhou výkonu Lucie Nevřivové vedly o 13 kuželek. Přesně stejným poměrem skončila i druhá část zápasu pouze s tím rozdílem, že hostující hráčky smazaly manko v poražených kuželkách a o tři  kuželky vyhrály. Díky tomu nakonec těsně uhrály překvapivě oba body. Celkově porazily 3315 kuželek a to je o 233 víc jak na jaře.

Datum: 15. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa