ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 1. kolo nadstavbové části mužů

Pro-Tec Cup, v kategorii mužů, dospěl do osmifinále. V něm se střetne o postup mezi posledních osm šestnáct úspěšnějších družstev z 1. kola nadstavbové části. Osmifinále je nutné odehrát do 14. dubna.

Kuželny opět byly svědky, jak zcela jasných postupů, tak i vypjatých bitev.

Polovina družstev postoupila zcela jasně, bez jakýchkoliv problémů. Nejpřesvědčivější byl prvoligový Sokol Husovice, když s nulou vyprovodil jihočeský divizní celek, Jiskru Nová Bystřice. Zcela jednoznačně skončil souboj dvou druholigových celků, KK Moravská Slavia Brno A a Lokomotiva Tábor. Tím daleko úspěšnějším bylo jihomoravské družstvo. Výrazně přehrál mistr ČR, SKK Náchod, Sokol Rybník, prvoligový Sokol Kolín, B družstvo SKK Jičín, prvoligový Spartak Přerov divizní Zbrojovku Vsetín, TJ Třebíč, B družstvo KK Moravská Slavie Brno a další prvoligový celek TJ Valašské Meziříčí, SKK Ostrava. SKK Vrchlabí jasně přehrálo v obou utkáních KK Akuma Kosmonosy. Výrazným překvapením bylo jasné vítězství divizního Nového Města na Moravě nad ještě nedávno prvoligovou Lokomotivou Česká Třebová.

Další duely už tak jednoznačné nebyly. Prvoligová Jiskra Kovářská nestačila v domácím prostředí zvrátit nepříznivý výsledek prvního utkání s SKK Rokycany. K remíze ve skóre by stačily tři kuželky, ani ty by ale nestačily upravit poměr dílčích bodů. KK PSJ Jihlava uhrála v Českých Budějovicích s domácím Vltavanem Loučovice remízu a ta znamenala výraznou šanci na úspěch v jihlavské odvetě. To se také potvrdilo. Sokol Duchcov prohrál první utkání ve Kdyni s domácím Sokolem, v čele s Viktorem Pytlíkem. V odvetě ale Viktor chyběl a tak Duchcovu nedalo příliš práce výsledek zvrátit. Po prohře v Červeném Kostelci nezačal KK SDS Sadská výrazně ani domácí odvetu. K postupu potřeboval ve druhé polovině vyhrát s TJ Červený Kostelec oba duely, anebo jeden, a získat 6 dílčích bodů. Podařilo se. Do jisté míry opačný měl průběh duel mezi KK Hvězda Trnovany a SKK Jičín A. Jičín v domácím prostředí vyhrál 5:1 a jel bránit náskok do Ústí nad Labem. A neměl to snadné. Trnovany vyhrály oba úvodní duely. Druhá polovina odvety vyzněla jednoznačně pro hosty a jičínské družstvo mohlo slavit. Překvapivě hladce si poradil v úvodním zápase KK Vyškov s HKK Olomouc A a hned v úvodu odvety zajistil Vyškovu postup Petr Pevný.

Nejdramatičtější duel s nejpřekvapivějším průběhem se odehrál mezi KK Konstruktiva A a Lokomotivou Ústí nad Labem. Konstruktiva vyhrála první utkání v Ústí 5:1 (10:6) a zdálo se, že v odvetě už nebude co řešit. Opak byl ale pravdou. Nejenže hosté dokázali vyhrát v Bráníku naprosto shodným výsledkem, ale vyhráli i náhlou smrt a radovali se z postupu.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy webu Poháru ČKA.

Datum: 4. 3. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda