ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 6. kolo soutěže

Pražské derby vyhrála Konstruktiva Praha. Na čelo tabulky se tak posunuly hráčky TJ ČKD Blanska. Nový rekord kuželny ve Valašském Meziříčí má hodnotu 3354 poražených kuželek a drží jej od tohoto kola hráčky SKK Náchod.

V tomto kole přivážejí body z venku dvě družstva. TJ ČKD Blansko poměrně jasně vyhrálo v České Třebové a SKK Náchod v novém rekordu kuželny ve Valašském Meziříčí. Po šestém kole zůstaly na čele tabulky již jen dva celky bez ztráty bodu. Pražská Slavia ztratila body v pražském derby na Konstruktivě. Slavia Praha naposledy prohrála ligové utkání 26. listopadu 2011 v 10. kole v Přerově 6:2, to je 17 ligových utkání bez prohry za sebou. 7:1 prohrála naposled  v 7. kole loni v Blansku. Loni na jaře na Konstruktivě naopak zvítězila 7:1. Tabulku vede po tomto kole TJ ČKD Blansko se stejným ziskem bodů jako druhý Spartak Přerov. Až na třetím místě je Slavia Praha se ztrátou dvou bodů. V příštím kole na sebe narazí oba vedoucí celky. TJ ČKD Blansko hostí v souboji o první příčku Spartak Přerov. Na sestupových postech se nic nezměnilo. Oba celky v tomto kole nebodovaly. Jedenáctou příčku drží se ziskem dvou bodů KK Zábřeh a poslední jsou rovněž se ziskem dvou bodů TJ Neratovice.

Šestistovka v tomto kole nepadla žádná. Nejblíže byla hráčka TJ ČKD Blansko Zdeňka Ševčíková, která porazila v České Třebové 599 kuželek a Šárka Majerová z SKK Náchod porazila ve Valašském Meziříčí 595 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede stále Olga Bučková z KK Zábřeh. Po tomto kole ztratila, a tak se na ni její soupeřky dotahují v pořadí Martina Hrdinová SKK Jičín a Veronika Plasová z Konstruktivy Praha. Z vedoucí trojky vypadla přerovská Kamila Katzerová, která si pohoršila v tomto kole domácí průměr a spadla z druhé na pátou příčku. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů pro družstvo došlo v první trojce rovněž ke změně. Po tomto kole zůstaly již jen dvě hráčky se 100% úspěšností. Pořadí vede stále Olga Bučková z KK Zábřeh před Lucií Nevřivovou z ČKD Blanska. Na třetí místo se posunula hráčka Slavie Praha Naďa Dobešová, která na tomto postu vystřídala svoji spoluhráčku Blanku Mizerovou.

Sokol Husovice hostily v tomto kole družstvo z chvostu tabulky KK Zábřeh a nedaly hostujícímu týmu žádnou šanci na případný úspěch. Hostující hráčky nevyhrály na kuželky žádný z duelů. Bod brala pouze Olga Bučková, která na body přehrála svoji soupeřku. Na kuželky prohrála o šest. Krize hostujícího celku pokračuje.

SKK Jičín hostil TJ Neratovice, rovněž celek z konce tabulky. Hostující celek držel s domácím družstvem po dvě třetiny utkání krok. V závěru však dominovaly domácí hráčky, které nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch.

TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Náchod. Oba celky hrají v tomto soutěžním ročníku pod svými možnostmi a nevyrovnaně. SKK Náchod ve Valašském Meziříčí překvapil a po výborném výkonu celého družstva bral oba body. Celkový výkon hostujího celku je novým rekordem kuželny ve Valašském Meziříčí. Náchodu vyšel na jedničku úvod utkání. Zásluhou výborného výkonu Šárky Majerové, která zahrála nejlépe ze všech, když porazila 595 kuželek, šel po úvodu Náchod do vedení 2:0 při náskoku 128 kuželek. Domácí hráčky se sice ve středu bodově na Náchod dotáhly, ale ztráta 120 kuželek byla propastná. Výhru hostujícího celku pečetila ziskem bodu Michaela Kučerová, která po výkonu 572 přehrála 4:0 Martinu Zimákovou.

Pražské derby na Konstruktivě zahájily o poznáni lépa hostující hráčky. Zásluhou Nadi Dobešové, která přehrála po nejlepším výkonu v utkání o 100 kuželek Evu Kopřivovou, kterou střídala Kateřina Kohoutová, vedla Slavia Praha při nerozhodném stavu 1:1 o 86 kuželek. V dalším průběhu to šlo s hráčkami mistrovského celku s kopce. Ani jediná překvapivě nedosáhla na zisk bodu a to znamenalo konečnou jasnou výhru domácího celku.

V České Třebové se představily hráčky ČKD Blanska. Od úvodních hodů bylo jasno, kdo je na kuželně pánem. Hostující hráčky braly body a postupně navyšovaly svůj náskok v poražených kuželkách. Po dvou třetinách utkání jasné vedení 4:0 o 181 kuželek hovoří za vše. Čestný bod pro domácí uhrála až v samotném závěru utkání Ludmila Johnová, která porazila 569 kuželek. Ve výborném světle se představila hostující Zdeňka Ševčíková, který zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 599 kuželek.

Hráčky Spartaku Přerov hostily Sokol Duchcov a na své konto si po vyhraném utkání připsaly povinné domácí body. Hostující družstvo sice uhrálo tři body ze hry, ale na umazání propastného rozdílu v poražených kuželkách nemělo. Výhry domácích hráček byly ve všech případech podstatně vyšší než výhry hráček Duchcova. Konečný rozdíl 162 kuželek jasně hovořil ve prospěch domácího celku, který se díky této výhře posunul na druhou příčku tabulky. Nejlepší výkon utkání předvedla domácí Jana Holubová, která porazila 586 kuželek.

Datum: 4. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa