ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 3. kolo soutěže

Po třetím kole zůstávají bez ztráty bodu již jen SKK Náchod a TJ Třebíč. Nejlepší výkon kola zahrál v Náchodě Petr Holý, když porazil 633 kuželek.

Ve třetím kole soutěže se dařilo domácím. Hostujícím celkům nepustili ani jediné utkání. Po tomto kole zůstaly na čele tabulky pouze dva celky, které dosud neztratily bod. Plný bodový zisk drží SKK Náchod a TJ Třebíč. Na druhém konci tabulky jsou stále bez zisku bodu SKK Vrchlabí a TJ Valašské Meziříčí.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Nejlepší výkon kola zaznamenal na kuželně v Náchodě domácí hráč Petr Holý, který porazil výborných 633 kuželek. O jedenáct kuželek za ním zůstal jeho spoluhráč Daniel Neumann výkonem 622 poražených kuželek. Stoprocentní bodový zisk drží po třetím kole dvanáct hráčů. Pořadí vede Vlastimil Bělíček ze Spartaku Přerov. V průměrech je rovněž nejlepší Vlastimil Bělíček, který má jako jediný průměr vyšší jak šest set.

Hráči Sokola Husovice nestačil v Kutné Hoře na domácí Sokol Kolín. Kolínští měli po celé utkání navrch. Jediný bod pro hosty uhrál ve střední části utkání po těsné výhře nad Robertem Peterou Dušan Ryba. V závěru se již prosadila domácí dvojice, která po výborných výkonech pečetila jasnou výhru Kolína. Nejlepší výkon v utkání zahrál Jan Pelák, když porazil 602 kuželek.

Již v pátek hostili hráči Spartaku Přerov družstvo Centropenu Dačice. Úvod utkání byl bodově vyrovnaný. Domácí hráči si zásluhou Jiřího Hendrycha vytvořili náskok 47 kuželek a ten v dalším průběhu již  jen navyšovali. Ve střední části domácí dvojice Vlastimil Bělíček (602) s Romanem Goldemundem brala oba body a navýšila náskok na 127 kuželek. Ani výborný výkon hostujícího Milana Blechy, který porazil 613 kuželek, již nemohl nic změnit na tom, že oba body zůstávají v Přerově.

KK PSJ Jihlava hostila po smolné prohře s Jiskrou Kovářská v minulém kole nováčka soutěže TJ Valašské Meziříčí. Hosté vstoupili do utkání o poznání lépe. Vladimír Výrek i David Volek své soupeře na kuželky porazili. Petr Benedikt bral na Davida Volka bod, i když prohrál o dvanáct kuželek. Hosté měly po úvodu navrch 28 kuželek. Ve střední části domácí dvojice bodovala naplno. Tomáš Valík po propadu v utkání minulého kola opět dosáhl na šestistovku a získal bod. Druhý bod přidal Jiří Partl, který svého soupeře přehrál jasně 4:0. Jihlava tak šla do závěru s náskokem 11 kuželek při vedení 3:1 na body. Úvod závěrečné části utkání byl hodně dramatický. Hosté zásluhou výborného výkonu Radima Metelky, který porazil 166 kuželek, šli do vedení na poražené kuželky o sedm. V dalším průběhu se již prosadili domácí hráči. Danil Braun a Václav Rychtařík atakovali šestistovku, která jim jen těsně unikla. Hostující hráči již na zisk bodu nedosáhli. TJ Valašaské Meziříčí nakonec získalo jediný bod a prohra 7:1 je pro ně po dobrém výkonu až příliž krutá.

Utkání v Třebíči, kde domácí hostili Jiskru Kovářská, nezačalo nijak slavně. Hráči v průběhu náhozu předváděli podprůměrné výkony. Chvílemi to vypadalo, že se hraje Třebíčská amaterská liga. Ze zúčastněých pouze hostující David Junek předváděl hru, na kterou se dalo dívat. Na slabě hrajícího Jirku Mikoláše, který byl vystřídán, lehce uhrál bod. Karel Uhlíř hrál na Vlastimil Zemana a dlouho to vypadalo, že ani on na zisk bodu nedosáhne. Nakonec z toho díky výborné poslední dráze, kterou vyhrál nad svým soupeřem 153:113, vybruslil a získal cenný bod. Ve druhé části se již úrověň hry zlepšila. Domácímu celku uhrál bod a kuželky Robert Pevný, který jasně přehrál Milana Hroudu. Petr Dobeš po slabší úvodní dráze již nestačil korigovat náskok svého soupeře a při shodném zisku pomocných bodů s Martinem Pejčochem těsně prohrál. Před závěrem byl stav nerozhodný 2:2 a domácí vedli o 19 kuželek. Závěr utkání byl hodně dramatický. Z průběhu hry bylo postupně jasné, že pomocné body si budou připisovat domácí Kamil Nestrojil a výborně hrající Jaroslav Tejml, který měl našlápnuto na šestistovku. První šedesátka 313. Ještě před závěrečnou dráhou měli hosté stále velkou naději na remízu. Zavěrečnou dráhu hostující hráči na rozdíl od třebíčských nezvládli a na kýžený bod nedosáhli.

V souboji družstev, která dosud nezískala body, hostil Slavoj Praha v páteční předehrávce SKK Vrchlabí. Hosté nezačali utkání nejlépe, a tak domácí brali po dobrých výkonech Stanislava Tichého a Zdeňka Gartuse oba body. Hostující hráči ovládli střed utkání, kde oba body naopak získali oni. Na kontě Slavoje zůstalo stále 44 kuželek do plusu. Závěr utkání byl hodně vyrovnaný. Domácí drželi stále náskok přes čtyřicet kuželek a bylo jasné, že dva body za jejich zisk zůstanou doma. Slavoj získal v závěru na prvních dvou dráhách plný počet pomocných bodů, a když potom Stanislav Březina přidal bod i na třetí dráze, mohli domácí hráči utkání v klidu dohrát a ani vynikající výkon Davida Hobla na poslední dráze, kde porazil 162 kuželek, již nemohl na výhře Slavoje nic změnit.

SKK Náchod hostil tradičního rivala Sokol Luhačovice. Hráči Náchoda hned v úvodu utkání nenechali nic náhodě a zásluhou výborných výkonů Daniela Neumanna 622 a Romana Straky šli do jasného vedení 2:0 při náskoku 90 kuželek. Ve střední části utkání hosté zabojovali a srovnali stav utkání zásluhou Michala Markuse 604 a Jiřího Mrlíka na 2:2. Ztrátu v poražených kuželkách snížili na 31. V závěru utkání pak dominovali na kuželně domácí, kteří nenechali nic náhodě. Petr Holý po nejlepším výkonu v utkání 633 a Jaroslav Hažva své soupeře jasně přehráli a dovedli utkání do vítězného konce.

Datum: 30. 9. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa