ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Na juniorské MS 2012 nominováno

Na velmi dobře připravené čtyřdráze KK PSJ Jihlava se uskutečnila předposlední prověrka naší juniorské reprezentace před MSJ v Bautzenu.

Výhodou bylo i to, že veškeré stravování, tělocvična, plavecký bazén byly v jednom objektu.

Smůlu měla jedna z našich nejlepších, Nikola Tatoušková, která již do Jihlavy přijela ne zcela zdravá. Po vynikajícím pátečním výkonu se její zdravotní stav do sobotního rána ještě zhoršil, a tak s ní vedoucí kontrolního startu absolvoval návštěvu pohotovosti v jihlavské nemocnici s více než třičtvrtěhodinovým čekáním až se na pohotovosti začne ordinovat. Nakonec se z toho „vyklubala“ začínající angina a v lékárně na druhém konci Jihlavy Nikola utratila 150 korun za antibiotika. Sobotní stodvacítku ji trenérka musela přímo zakázat…

Škoda, že ze zaměstnání (zdravotní sestra) nebyla uvolněna Gábina Helisová z Přerova, dle průměru nejlepší juniorka v naší první lize. I ona však, stejně jako Nikola, prokázala, že na MSJ patří a o jejich nominaci nebylo nejmenších pochyb.

V sobotu po krátkém oddechu následoval ještě více než tříhodinový blok nácviku hry tandemů a sprintu, kde trenéři hledali optimální složení dvojic a aby se nácvik alespoň trochu zpestřil, nejlepší obdrželi „hodnotné“ ceny jako např. lízátka, malé čokoládičky apod. Jednotliví hráči a hráčky absolvovali dalších od 80 do 120 hodů, to podle toho jak moc chtěli trenéři koho zkoušet. Jedno plus to však rozhodně přineslo, sestavy dvojic mají hodně konkretní podobu.

Po skončení sobotního programu se uskutečnilo jednání Komise státní reprezentace. Bylo uzavřeno období do Mistrovství světa v roce 2011, s novými příp. staronovými trenéry byly podepsány Smlouvy o výkonu funkce s přesvědčením, že bude vše v naprostém pořádku. V dalším jednání se členové komise shodli na plánovaných akcích až do Valné hromady v roce 2013 a budou zpracovány veškeré podklady k těmto návrhům. Kladem jednání bylo i to, že pozvání přijal a celého jednání se aktivně účastnil i prezident ČKA Jiří Jančálek.

Už před konáním kontrolního startu bylo určeno, že nedělních 120 hodů bude hráno formou zápasu a nakonec z toho vzniklo utkání Východ versus Západ v obou kategoriích. Potěšitelné bylo i to, že po pátečním a sobotním náročném programu výkon mnohých ještě gradoval. Níže jsou tedy i výsledky utkání, které mělo název „Vostrej start“.

Na úplný závěr Kontrolního startu po poděkování pořádajícímu oddílu byl zhodnocen celý třídenní maraton, oceněna snaha všech účastníků, vzorné vystupování. V zastoupení prezidenta ČKA, který se musel vrátit do Prahy, pak Petr Holý st. „odtajnil“ nominaci jak na MSJ, tak na mezistátní utkání s Německem v předvečer šampionátu (11.–13. 5. ve Villingen –Schwenninningenu) a předal těm „vyvoleným“ Nominační dekrety.

Nominace na Mistrovství světa juniorů 2012

(a také nominace na MU Německo vs. Česko)

Juniorky
Michaela Divišová KSK OTIS Austria (AUT)
Gabriela Helisová TJ Spartak Přerov
Markéta Jandíková TJ Valašské Meziříčí
Ludmila Johnová TJ Lokomotiva Česká Třebová
Simona Koutníková TJ Sokol Duchcov
Zuzana Musilová BSV Voith St. Pölten (AUT)
Renata Navrkalová UKC Admiral Liezen (AUT)
Nikola Tatoušková KSV Wiener Linien (AUT)
Junioři
Petr Bracek KK Hagemann Opava
Jan Endršt TJ Sokol Duchcov
Michal Kratochvíl KSK Lackenbach (AUT)
Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí
Daniel Neumann SKK Náchod
Michal Pytlík SKK Rokycany
Zdeněk Ransdorf TJ Sokol Duchcov
Jiří Vícha KK Hagemann Opava
Náhradníci (v abecedním pořadí)
Markéta Hofmanová TJ Sokol Duchcov
Nikol Plačková TJ Sokol Duchcov
Ladislav Urban SKK Karlovy Vary
David Volek TJ Valašské Meziříčí
Datum: 16. 4. 2012 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý