ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 21. kolo soutěže

SKK Náchod vybojoval kolo před koncem soutěže mistrovský titul. Po roční přestávce je to jejich osmý. Rovněž pořadí na dalších medailových postech je jasné. Druhou příčku získají hráči Sokola Husovice a třetí skončí Slavoj Praha.

Předposlední kolo rozhodlo o tom, kdo získá titul přeborníka republiky pro soutěžní ročník 2011–12. Družstvo SKK Primátoru Náchod na domácí dráze nezaváhalo. Převálcovalo Sokol Luhačovice 7:1 a dosedlo po osmé na kuželkářský trůn. Letos jsem v Třebíči viděl všechna družstva a SKK Náchod patřil herně jasně k těm nejlepším. Mistrovský titul putuje do Náchoda zcela zaslouženě. Gratuluji. O tom, kdo obsadí další příčky je rovněž rozhodnuto. Třetí Slavoj Praha již nemůže sesadit Sokol Husovice z druhého místa ani v případě prohry Husovic v Jihlavě a vítězství Slavoje v Třebíči 8:0. Dál je již velká bodová propast. Čtvrtý Spartak Přerov ztrácí na třetí místo osm bodů. O sestupujících je rovněž rozhodnuto. Nejvyšší soutěž opouštějí družstva Konstruktivy Praha a Lokomotivy Česká Třebová. O tom, kdo tato družstva nahradí rozhodne až poslední kolo soutěží. Ve druhé lize je před posledním kolem soutěže vše stále otevřené.

V předposledním kole měly navrch domácí celky. Připsaly si na svoje konto pět vítězství. Jedinou výhru hostů zasnamenali hráči Konstruktivy Praha v Dačicích, kde domácí tentokrát nepřesvědčili a po slabém výkonu přenechali body svým soupeřům. Třetího kanára v soutěži nadělily Husovice Jiskře Kovářská, když  zahrály v tomto kole svůj nejlepší výkon na domácí dráze v letošním soutěžním ročníku.

Šestistovek padlo v tomto kole deset. Nejlepší výkon zahrál Michal Rolf z SKK Vrchlabí, když porazil 640 kuželek a zachránil tak domácím oba body. KK PSJ Jihlava měla dlouho v utkání navrch. Zdeněk Gartus jistil domácím výkonem 614 vedení v soutěži jednotlivců, kterou s největší pravděpodoností vyhraje. Je jen velmi málo pravděpodobné, že v posledním kole v Třebíči si ho nějak výrazně pokazí. Druhou a třetí příčku stále drží hráči SKK Náchod v pořadí Martin Kovář a Petr Holý. V těsném závěsu na čtvrtém místě mají Zdeňka Vymazala ze Sokola Husovice. V pořadí dle zisku bodů pro družstvo je již jasno. Vedoucí Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha má před posledním kolem náskok jednoho a půl bodu a již nemůže být předstižen. Druhou příčku drží Martin Kovář z SKK Náchod a třetí je Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice.

Datum: 1. 4. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa