ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 16. kolo soutěže

Šestnácté kolo nepřineslo do tabulky žádné podstatné změny. Slavia Praha ani Spartak Přerov v tomto kole nezaváhaly.

Šestnácté kolo přineslo po třech výhrách pro domácí i hostující celky. Body z venku přívážejí hráčky SKK Jičín z Tábora, KK Zábřeh z Šumperku a TJ ČKD Blansko z Náchoda. Tabulka nedoznala po tomto kole podstatných změn. Vedení stále drží Slavia Praha s náskokem dvou bodů před Spartakem Přerov. Na konci tabulky se TJ Valašské Meziříčí po výhře doma přiblížilo na dostřel na první nesestupovou příčku. Na desátý KK Šumperk ztráci již jen jeden bod. Poslední Sokol Chýnov ztrácí čtyři body.

Šestistovka v tomto kole nepadla žádná. Nejvíce se k ní přiblížila Petra Abelová z SKK Jičín v Táboře, kde porazila 596 kuželek. Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov porazila o kuželku méně, když dosáhla výkonu 595.

Oběma pořadím jednotlivkyň vévodí Kamila Barborová ze Slavie Praha. V průměrech ji následuje dvojice hráček ČKD Blansko Zdeňka Ševčíkova a Lenka Kalová. V pořadí dle zisku bodů pro družstvo jako jediná drží 100% úspěšnost. Pořadí vede před Kateřinou Fajdekovou ze Spartaku Přerov a Anetou Cvejnovou z SKK Náchod. Obě hráčky již jednou prohrály.

Spartak Přerov hostil v tomto kole Konstruktivu Praha. Hostující celek na domácí hráčky nestačil a zcela po zásluze jasně prohrál. Přerovské hráčky po vyrovnané úvodní a střední části utkání dominovaly v závěru zápasu, kde se výborným výkonem prezentovala Kateřina Fajdeková, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 595 kuželek.

Sokol Chýnov opět doma nepřesvědčil. Jeho hráčky v důležitém utkání nestačily na SKK Jičín a jsou v tabulce beznadějně poslední. V úvodní části utkání získala obě družstva po bodu. Jičínské hráčky na tom byly podstatně lépe na poražené kuželky. Na svém kontě jich měly plus 58. Druhá část zápasu měla stejný průběh jako ta první. Opět bod pro každý celek. Petra Abelová zahrála v této fázi utkání nejlepší výkon, který měl hodnotu 596 kuželek. Jičínské hráčky tak při rovnosti bodů navýšily náskok na 68 kuželek. V závěrečné fázi utkání získaly domácí hráčky zásluhou jasné výhry Zdeňky Vytiskové bod. O druhý bojovala Alena Kovandová. Na závěrečné dráze zahrála výborné plné, které vyhrála o 13 kuželek. Její soupeřka v dorážce nazaváhala a díky 58 poraženým kuželkám uhrála bod a tím i výhru pro družstvo.

Vedoucí celek tabulky Slavia Praha hostil Sokol Duchcov. Domácí hráčky nepodaly v tomto utkání nijak oslnivý výkon. Hostující celek toho nevyužil, a tak oba body zůstávají doma. Všechny duely v utkání byly hodně vyrovnané. V úvodní části zápasu získala obě družstva po bodu. Na kuželky na tom byla lépe Slavia, která vedla o 24 kuželek. Střed utkání měl stejný průběh. Hostující celek se dotáhl díky nevýraznému výkonu domácí Pavlíny Radílkové na rozdíl pouhých osmi kuželek. V závěru utkání vyšla domácím hráčkám první dráha. Hlavně díky výkonu Růženy Smrčkové 155 navýšila Slavia náskok na 49 kuželek. Pak opět upadla hra všech zúčastněných do průměru. Slavia udržela náskok v poražených kuželkách, a to znamenalo zisk obou bodů a udržení vedení v tabulce.

V derby mezi KK Šumperk a KK Zábřeh byly úspěšnější hostující hráčky, a odsunuly tak KK Šumperk do pozice celků bojujících o záchranu v soutěži. Poměrně vyrovnané utkání neustály domácí hráčky v závěru, kde obě ztratily body, a to rozhodlo o výhře KK Zábřeh. Nejlepší výkon v utkání zahrála Jitka Killarová z KK Zábřeh, když porazila 575 kuželek. Za domácí zahrála nejlépe Lenka Kubová výkonem 562 poražených kuželek.

Domácí hráčky ve Valašském Meziříčí nezačaly utkání proti Sokolu Husovice nejlépe. Obě ztratily body a hostující celek vedl o 42 kuželek. Ani druhá část utkání se nevyvíjela pro domácí nijak příznivě. Těsná výhra hostující Markéty Gabrhelové o kolek a ve druhém duelu naopak výhra o osm kolků domácí Martiny Zimákové zajistily Husovicím vedení o 35 kuželek při nerozhodném stavu na body. Závěr utkání byl hodně dramatický. Husovické hráčky držely krok s domácími po tři dráhy. Na poslední přišel neskutečný propad. Poměr drah 152 na 129 a 147 na 109 nakonec znamenal, že TJ Valašské Meziříčí si připisuje na své konto dva cenné ligové body.

SKK Náchod hostil TJ ČKD Blansko, které v Náchodě zabojovalo. Hostující hráčky v dramatickém a vyrovnaném utkání uhrály cenné body a pojistily si tak třetí příčku v tabulce. ČKD Blansko začalo utkání lépe a zásluhou Dany Musilové a Lucie Nevřivové si připsalo na svoje konto dva body. Ve střední části domácí hráčky bodový stav srovnaly a stáhly z náskoku hostujícího celku na rozdíl osmi kuželek. O výsledku se rozhodovalo v závěru. Boj o každý kolek. Soňa Lahodová přehrála Anetu Cvejnovou na prvních dvou dráhách. Domácí hráčka pak vynikajícím výkonem ve druhé části, kde porazila 303 kuželek, otočila vývoj ve svůj prospěch a zvítězila. Ve druhém duelu měla navrch hostující Lenka Kalová, která vyhrála všechny drány, a tak se rozhodovalo v poražených kuželkách a těch nakonec měly o sedm víc na svém kontě hráčky Blanska.

Datum: 26. 2. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa