ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 15. kolo soutěže

Slavoj Praha snížil po tomto kole ztrátu na vedoucí SKK Náchod na dva body. Nejlepší výkon kola zahrál Michal Markus ze Sokola Luhačovice na Konstruktivě, porazil 635 kuželek.

V tomto kole si na svoje konto připsaly body z venku pouze dva hostující celky. Slavoj Praha zvítězil poměrně hladce v Jihlavě a Sokol Luhačovice zvítězil na Konstruktivě. Vedoucí celek tabulky SKK Náchod ztratil body s Husovicemi a díky tomu se jeho náskok na čele tabulky změnšil na rozdíl dvou bodů. Celky na sestupových místech, Lokomotiva Česká Třebová a Konstruktiva Praha, tentokrát vyšly naprázdno a nevypadá to pro ně nijak růžově.

Šestistovek bylo v tomto kole poskrovnu. Pouze čtyři hráči tuto hranici překonali. Najlepší výkon kola dosáhl Michal Markus ze Sokola Luhačovice na Konstruktivě, kde shodil 635 kuželek. V pořadí jednotlivců po tomto kole k podstatným změnám nedošlo. Stále vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha s výrazným náskokem před Petrem Holým z SKK Náchod. V pořadí zisku bodů pro družstvo vede rovněž Zdeněk Gartus. Na druhém místě došlo ke střídání stráží. Kamila Nestrojila  z TJ Třebíč, který v tomto kole prohrál, vystřídal na druhé pozici Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice.

Centropen Dačice hostil v tomto kole Spartak Přerov. Ztráta bodů v domácím prostředí by mohla mít pro domácí celek vážné následky. Toho si byli domácí hráči vědomi a bojovali v dramatickém utkání do posledního hodu a to jim přineslo zisk důležitých dvou bodů, které jeho hráči vydřeli až na poslední dráze. Hosté do té doby stále vedli na poražené kuželky. Poslední dráhu zahrál výborně domácí Milan Blecha 161, hostující Jiří Hendrych naopak propadl. Jeho 117 znamenalo, že hosté v celkovém součtu porazili o pět kuželek méně něž jejich soupeř a v utkání, které se pro ně vyvíjelo dobře, nakonec prohráli.

Sokol Husovice hostil vedoucí celek tabulky SKK Náchod. Na podzim Husovice v Náchodě zvítězily, a tak měli hosté co oplácet. Domácí celek měl podstatně lepší vstup do utkání, který díky jasné výhře Zdeňka Vymazala (601)  a velmi těsné výhře Libora Škouly šel do vedení 2:0. Libor Škoula porazil svého soupeře o jedinou kuželku. Ve střední části uhrál bod pro hosty Martin Kovář a díky tomu se Náchod držel nad vodou. Hosté ztráceli pouze jedenáct kuželek. V závěru zápasu uhrál bod pro Náchod po těsné výhře nad Jiřím Radilem Petr Holý. Ve druhé dvojici Michal Jirouš ani střídající Roman Straka nestačili na Jan Machálka a bylo rozhodnuto. Domácí hráči získali dva body a stále drží na třetím místě krok s vedoucími celky.

SKK Vrchlabí nedalo v tomto utkání Lokomotivě Česká Třebová žádnou šanci na případný úspěch. Jediný bod pro hosty zaznamenal Karel Zubalík, který výkonem 589 přehrál Jiřího Bartoníčka. Ve zbývajících duelech se z výher radovali domácí hráči. Nejlepší výkon v utkání zahrál Vlado Žiško, který porazil 593 kuželek.

Hráči KK PSJ Jihlava zůstali v tomto kole hluboko za svým letošním maximem a toho náležitě hostující Slavoj Praha využil. Hned po úvodní části šli hosté do jasného vedení, které i ve střední části zápasu potvrdili. Stav 0:4 a mínus 142 kuželek bralo domácím veškerou naději na případný úspěch. V závěru uhrál čestný bod pro domácí celek Daniel Braun po nejlepším výkonu v utkání, když porazil 605 kuželek. Slavoj tak získal cennou výhru a přiblížil se na vedoucí Náchod na rozdíl dvou bodů.

Jiskra Kovářská hostila v tomto kole TJ Třebíč. Hosté, kteří hrají jaro v dobré pohodě, měli dlouho našlápnuto na zisk bodů. Domácí otočili vývoj utkání až v závěru, kde podal výborný výkon Milan Hrouda, který porazil výborných 598 kuželek. Hosté vedli před závěrem 3:1 o 52 kuželek. Domácí hráči hned na úvodní dráze smazali tento rozdíl na 7 kuželek. Na druhé Třebíč zabrala a vrátila náskok na 33 kuželek. Pak již dominovali domácí. V závěru dal Milan Hrouda 170 a bylo rozhodnuto.

Důležité utkání o tom, kdo bude víc namočen v sestupovém pásmu, se hrálo na Konstruktivě, kde domácí hráči hostili Sokol Luhačovice. Úvodní části utkání dominoval vynikající výkon hostujícího Michala Markuse, který porazil 635 kuželek a ukázal jakým směrem se bude utkání odvíjet. Hosté sice po úvodní části utkání prohrávali 3:1, ale při nískoku 113 kuželek. Druhá část zápasu zastihla v dobré herní pohodě Štěpána Koblížka, který porazil 601 kuželek. Jeho příkladu se spoluhráči nechytli. Oba dva ztratili body a to znamenalo, že cenné body si z Prahy odváží hostující celek.

Datum: 12. 2. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa