ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj dorostu 2011

O uplynulém víkendu se v Přerově uskutečnil již 11. ročník tradičního klání krajských dorosteneckých výběrů. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 11 smíšených družstev.

Nepřihlásil se Pardubický kraj a na poslední chvíli odvolaly svoji účast i kraje Ústecký a Praha.

Jako každoročně, tak i letos jsme byli svědky napínavých soubojů a velice slušných individuálních výkonů. I když je nutné říci, že chyběla pověstná „třešnička na dortu“ v podobě nějakého výjimečného výkonu tak, jak to bylo vždy v minulých ročnících zvykem. Ale právě vyrovnanost výkonů v družstvu byla letos největší výhodou týmů, které se umístily na nejvyšších postech.

Po dlouhé době si bronzové medaile odvezlo družstvo Jihomoravského kraje za výkon 2191. Výkon o pouhé 4 kuželky vyšší zajistil stříbrné medaile výběru Olomouckého kraje (2195). Letošní suverénem se ale stalo družstvo Karlovarského kraje, které své soupeře doslova převálcovalo a výkonem 2264 se stalo naprosto zaslouženě vítězem letošního ročníku Vánočního turnaje dorostu.

V jednotlivcích se nejvíce dařilo Monice Wajsarové (Liberecký kraj) – 576 a Matěji Novákovi (Karlovarský kraj) – 585. Stříbrné medaile získali Eliška Kubáčková (Karlovarský kraj) – 566 a Ladislav Zívr (Královéhradecký kraj) – 582. Bronz putuje do Karlovarského a Olomouckého kraje zásluhou Lindy Utíkalové (561) resp. Matouše Krajzingera (573).

V neděli byla na programu soutěž smíšených tandemů. Tato disciplína je čím dál populárnější jak mezi hráči, tak mezi diváky. V nedělním klání se nejvíce dařilo dvojici Středočeského kraje Kohoutová a Čožík, která ve finále zdolala zástupce Královéhradeckého kraje Danišovou s Plaňanským, kteří získali stříbrné medaile. O bronz se podělily poražené semifinálové páry Beranová, Kordula (Jihomoravský kraj) a Wohlmuthová, Lipkavský (Plzeňský kraj).

Celá akce proběhla opět na velmi dobré úrovni. Veliký díky patří za naprosto vzorné uspořádání domácímu oddílu Spartak Přerov, který opět dokázal, že patří u nás k organizační špičce. Celý víkend proběhl bez jediného zádrhele a k naprosté spokojenosti všech zúčastněných hráčů, hráček i trenérů.

Komise mládeže ČKA děkuje všem mládežnickým trenérům v ČR za jejich obětavou celoroční práci, přeje krásné prožití vánočních svátků a hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do roku 2012.

Datum: 13. 12. 2011 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer