ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 8. kolo soutěže

Do čela tabulky se po výhře nad Slavojem Praha probojoval SKK Náchod. Družstvo Centropenu Dačice je po prohře v Třebíči beznadějně poslední.

Bilance mezi domácími a hostujícími celky skončila v osmém kole nerozhodně. Vítězství z venku přivážejí v tomto kole hráči SKK Náchoda, kteří přehráli Slavoj Praha, Sokol Husovice zvítězily v Luhačovicích a SKK Vrchlabí na Konstruktivě. Čelo tabulky je i po tomto kole hodně vyrovnané a opět došlo k výrazným změnám. Po minulém kole první Slavoj Praha se propadl až na páté místo a třetí Sokol Luhačovice se propadly až na sedmé místo. Do čela tabulky se posunul z druhého místa SKK Primátor Náchod. Na konci tabulky po výhře doma opustili sestupové příčky hráči TJ Třebíč. Poslední příčku stále drží Centropen Dačice se ziskem pouhých dvou bodů. Předposlední Lokomotiva Česká Třebová jich má na svém kontě pět.

Šestistovek bylo v tomto kole jako šafránu. Pouze pětkrát hráči tuto hranici překonali a z toho třikrát na kuželně v Třebíči. Nejlepší výkon kola dosáhl Robert Pevný z TJ Třebíč, který porazil 628 kuželek. Na čele pořadí jednotlivců se nic nezměnilo. I po osmém kole stále vede Zdeněk Gartus průměrem 609,3 před Michalem Rolfem z SKK Vrchlabí. Na třetí místo se prosadil Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. V pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo drží 100% úspěšnost  již jen dva hráči. Vede stále Kamil Nestrojil z TJ Třebíč.

V Třebíči se domácím konečně podařilo dát dohromady to nejlepší, co tam je, a výsledek utkání tohoto kola tomu plně odpovídal. Domácí celek dosáhl zatím svého nejlepšího výkonu v soutěži, když porazil 3554 kuželek. Dačice nezahrály vůbec špatně, ale na domácí celek nestačily. Tři šestistovky na kontě domácích hráčů pečetily jejich jasnou výhru. Nejlepší výkon v utkání zaznamenal Robert Pevný, který porazil 628 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Milan Blecha výkonem 594 kuželek. Jirka Malínek, který třebíčskou kuželnu velmi dobře zná, porazil 589 kuželek a na Petra Březnu bral bod.

Slavoj Praha hostil v tomto kole SKK Náchod. Po úvodní části utkání šel do vedení Náchod po těsných výhrách Daniela Neumanna a Ladislava Beránka. Střed zápasu vyzněl opět lépe pro hosty. Ti uhráli v této fázi utkání bod a 24 kuželek. Závěr zápasu zastihl ve výborné formě Petra Holého, který jasně přehrál Antona Stašáka výkonem 596 a přikryl tak nevýrazný nához Michala Jirouše. Jeho výkon již neměl podstatný vliv na konečný výsledek zápasu. Náchod si tak zcela zslouženě odváži z Edenu dva body a posouvá se do čela ligové tabulky.

Spartak Přerov hostil v tomto kole Lokomotivu Českou Třebovou, která dokázala loni v Přerově vyhrát. Hráčsky oslabená Česká Třebová na to letos neměla. Hostující celek držel s domácími krok pouze v úvodu utkání, kde Pavel Vymazal výkonem 590 jasně přehrál Jakuba Plebana. Pak to šlo s Českou Třebovou z kopce. Půlbod uhrál ještě Michal Šic, který remizoval s Vlastimilem Hendrychem po výkonech 589. V závěrečné fázi zápasu již Přerov nedal hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Petr Holanec přehrál Jiřího Kudelu o kuželku. Tem měl již bod v kapse po třech dráhách a tak ani závěrečných 153 jeho soupeře nemohlo výsledek změnit.

Družstvo Sokola Luhačovice zahrálo v tomto kole svůj nejhorší letošní výkon na domácí dráze a na to nemohlo počítat se ziskem bodů. Celek Sokola Husovice byl po celé utkání na tom lépe. Jeho hráči postupně získávali body a navyšovali náskok. Před závěrečnou části utkání vedli 3:1 při náskoku 81 kuželek a to bylo i na tradiční domácí dotahováky moc. Ti navíc tentokrát nezahráli úplně nejlépe. Výborně zahrál hostující Zdeněk Vymazal, který porazil 611 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání, který ho vynesl na třetí místo v pořadí jednotlivců. Husovice se díky této výhře posunuly na třetí místo v tabulce.

Konstruktiva Praha hostila SKK Vrchlabí a již po úvodní části utkání bylo všem na kuželně jasné, jak utkání dopadně. Konstruktiva se od druhého kola, kdy naposled doma jeho hráči přehráli po výborném výkonu TJ Třebíč, hodně trápí. SKK Vrchlabí vedlo v tomto utkání po první části 3:0 při náskoku 114 kuželek. Ve druhé části sice výborně zahrál domácí Zdeněk Zahrádka, který jako jediný překonal šestistovku výkonem 604 poražených kuželek a svého soupeře doslova převálcoval. Jeho spoluhráči si z něj nevzali příklad a svoje duely prohráli. Na výkony Davida Hobla 591 a Michala Rolfa 596 neměli.

Jiskra Kovářská hostila v tomto kole KK PSJ Jihlavu. Domácí hráči na tom byli po úvodní části o poznání lépe. Zvítězili v obou duelech a vedli 2:0 při náskoku 28 kuželek. V dalším průběhu již drželi jihlavští hráči s domácím celkem krok. Na otočení vývoje utkání již neměli i když byly výhry domácích hráčů velmi těsné. Ve střední části měl Petr Benedikt po šedesátce výborně našlápnuto. Měl nahráno 313 a dva body. Náskok neudržel a jeho soupeř výbornou poslední dráhou bral oba body. Stejně dopadl i Stanislav Partl v duelu s Vlastimilem Zemanem st., který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 595 kuželek.

Datum: 6. 11. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa