ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 6. kolo soutěže

Hostující celky vybojovaly v šestém kole dvě výhry. ČKD Blansko zvítězilo ve Valašském Meziříčí a KK Zábřeh porazil Sokol Chýnov. Na čele a na konci tabulky k podstatným změnám nedošlo. Vedení stále drží Slavia Praha, která zatím nepoznala hořkost porážky, s náskokem tří bodů na Spartak Přerov.

Sestupové příčky drží Sokol Chýnov a TJ Valašské Meziříčí. Oba celky získaly zatím po dvou bodech.

Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů vévodí hráčky Slavie Praha Kamila Barborová s průměrem 573,2 a Vladimíra Šťastná 568,9. Třetí místo drží Michaela Sedláčková ze Spartaku Přerov. 100% úspěšnost v zisku bodů má po šestém kole šest hráček. Vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov a Kamila Barborová ze Slavie Praha. Výkonům jednotlivkyň v šestém kole vévodí hráčka Slavie Praha Šárka Marková, která porazila 610 kuželek. Těsně pod šestistovkou zůstaly Lenka Kalová z ČKD Blanska, která ve Valašském Meziříčí porazila 597 kuželek a Jana Račková ze Sokola Chýnov výkonem 595 poražených kuželek.

Úvod utkání v Přerově, kde domácí hráčky hostily SKK Náchod, byl mimořádně dramatický a rozhodovala každá kuželka. Domácí Kristýna Strouhalová v souboji s Ilonou Bezdíčkovou se rozešly smírem se ziskem po půl bodu, když obě získaly shodně po dvou pomocných bodech a porazily shodně 577 kuželek. Ve druhém souboji byla šťastnější hostující Michaela Divišová, která při shodném zisku bodů přehrála o dvě kuželky Michaelu Strouhalovou. V dalším průběhu zápasu získala obě družstva po dvou bodech, a tak o konečném výsleku rozhodovaly poražené kuželky. Těch měly na svém kontě o deset víc hráčky Spartaku Přerov a zaslouženě vyhrály. Po prvních dvou dráhách v závěru utkání měly navrch náchodské hráčky, které stále na kuželky vedly. V závěru se na třetí dráze prosadily domácí, které šly do vedení o 27 hlavně zásluhou Kateřiny Fajdekové, která porazila 150 kuželek na 120 Petry Vlčkové.

ČKD Blansko si po rozpačitém začátku soutěže připsalo v tomto kole na svoje konto další výhru. Po velmi dobrém výkonu zvítězilo ve Valašském Meziříčí. Velký podíl na této výhře mají Lenka Kalová, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 597 kuželek a Lucie Nevřivová výkonem 581. Hostujícímu celku vyšla na jedničku střední část utkání, ve které jeho hráčky získaly oba body a vytvořily svým spoluhráčkám v koncovce vybornou výchozí pozici.

Slavia Praha hostila nováčka soutěže a poslední celek ligové tabulky Sokol Husovice. Od úvodních hodů bylo jasné, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Konečný výsledek 8:0 a plus 303 kuželek hovoří jasně. V domácím celku podala výborný výkon Šárka Marková, která porazila výborných 610 kuželek. Z domácího celku se nedařilo pouze Růženě Smrčkové, která po operaci kolene není stále úplně fit. I její výkon však stačil na zisk bodu pro družstvo. Z hostujícího celku se žádná z hráček nevymanila z červených čísel, a tak utkání ani jinak nemohlo dopadnout.

KK Šumperk hostil nováčka soutěže Sokol Duchcov a v dramatickém a vyrovnaném utkání uhrál velice těsnou výhru v poměru 5:3 o pouhých pět kuželek. Domácí celek začal utkání dobře hlavně zásluhou Kateřiny Bezdíčkové. Dosáhla nejlepší výkon v utkání, když porazila 570 kuželek a z tohoto náskoku žil domácí celek až do konce utkání. Sokol Duchcov zcela ovládl střední část zápasu, kde obě jeho hráčky uhrály bod a Duchcov měl k dobru 16 kuželek. Pro domácí hráčky to nevypadalo dobře. Nakonec rozhodla až poslední dráha, kde si obě domácí hráčky pojistily výhru a díky výrazné výhře Veroniky Štáblové 136:113 i zisk bodů za poražené kuželky.

Ještě dramatičtější než utkání v Šumperku byl zápas v Táboře, kde Sokol Chýnov hostil KK Zábřeh. Domácí hráčky vědomy si toho, že nemají body na rozdávání, zahájily utkání výborně. Obě jeho hráčky braly body a Jana Račková zásluhou výborného výkonu, když porazila 595 kuželek, zajistila i náskok v poražených kuželkách. Střední část naopak ovládly hostující hráčky a zcela otočily vývoj utkání. Do závěru se nastupovalo za stavu 2:2 a plus 12 kuželek pro Zábřeh. V závěru získala obě družstva po bodu. Domácí hráčky bojovaly. Před poslední dráhou vedly o 40 kuželek a ani tento náskok jim nakonec nestačil. Jitka Killarová s Danou Wiedermannovou zúročily své dlouholeté zkušenosti a po výkonech 150 a 157 smazaly náskok domácích až na plus dvě ve svůj prospěch. KK Zábřeh si tak po super dramatické koncovce odváží oba body.

Konstruktiva Praha hostila SKK Jičín a na výhru nepotřebovala podat nijak zázračný výkon. Nepřítomnost jejich nejlepší hráčky Veroniky Plasové nevadila hlavně díky tomu, že Jičín zahrál hodně špatně. Tři výkony pod pětistovkou neudělaly družstvu z čela tabulky dobrou reputaci. Utkání mělo po dvě třetiny utkání, hlavně díky slabším výkonům domácích, vyrovnaný průběh. Závěr utkání se hrál již zcela v režii domácího celku. V této fázi utkání dosáhla domácí Petra Najmanová nejlepší výkon v utkání, když porazila 564 kuželek a pečetila tak jasnou výhru Konstruktivy.

Datum: 23. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa