ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 17. kolo soutěže

Slavia Praha si připsala na svoje konto třetí prohru a její náskok na druhý Spartak Přerov se snížil na jediný bod.

Bilance kola je tentokrát příznivější pro domácí celky. Ty vyhrály čtyři utkání. Hostující celky uspěly dvakrát a to Jičín překvapivě v Zábřehu a béčko KK Zábřeh v Šumperku. Ještě po minulém kole to vypadalo v tabulce poměrně jasně. Toto kolo situaci na špici vyrovnalo. Vedoucí Slavia Praha má po prohře v Blansku náskok na druhý Spartak Přerov jediný bod. Hodně o tom, jak letošní ročník dopadne, může napovědět již příští kolo. Druhý Spartak Přerov se v něm utká v Praze s vedoucí Slavií Praha.

Vedoucí celek tabulky se představil v tomto kole v Blansku. Úvod utkání vyšel lépe hostujícím hráčkám, které uhrály dva body proti jednomu domácímu a vedly o 30 kuželek. Druhá polovina zápasu přinesla dramatický souboj o každý bod. Ještě po prvních dvou drahách na tom byly lépe hostující hráčky. Po třetí dráze šly poprvé domácí hráčky do vedení na poražené kuželky a tento náskok, který rozhodl o jejich vítězství, udržely až do konce. Nejlepší výkon zahrála domácí Lenka Kalová, která porazila 577 kuželek.

KK Zábřeh „A“ proti SKK Jičínu v boji o medailové posty zaváhal. Hráčky SKK Jičína zahrály v Zábřehu čtvrtý nejlepší výkon v tomto ročníku a na ten domácí hráčky nestačily. Hned v úvodu zápasu zahrála výborně hostující Martina Hrdinová. Ta nejlepším výkonem v utkání 570 jasně přehrála Danu Wiedermannovou, a když Nela Pristandová porazila o tři kuželky Hanu Jáňovou, nevypadalo to pro domácí vůbec dobře. Střední část utkání opět ovládly hostující hráčky. Dana Viková s Marií Kolářovou opět uhrály oba body. Jičín vedl před závěrem utkání překvapivě 4:0 při náskoku 107 kuželek, a to bylo pro domácí hráčky v závěru příliš velké sousto. Jitka Killarová s Lenkou Horňákovou uhrály dva body. Z náskoku Jičína však umazaly pouze 41 kuželek, a to znamenalo, že oba body putují do Jičína.

KC Zlín zajížděl ke svému dalšímu utkání do Tábora, kde se utkal se Sokolem Chýnov.  Hostující celek udržel s domácími krok pouze v úvodu utkání, kde Lenka Polášková výkonem 568 uhrála bod nad Ludmilou Landkamerovou. To bylo ze strany hostujícího celku vše. Zbytek bodů uhrály domácí hráčky a bez větších problémů zvítězily. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Alena Kovandová, která porazila 571 kuželek.

SKK Primátor Náchod, který zatím na jaře neprohrál, chtěl potvrdit neporazitelnost i doma a tu potvrdil na 100 %. Hráčky TJ Valašského Meziříčí vyprovodil z kuželny s kanárem po výhře 8:0. Hostující hráčky zahrály hodně špatně, a to byla voda na mlýn domácích hráček. Nejlepší výkony v utkání zahrály domácí hráčky. Aneta Cvejnová spolu s Michaelou Divišovou porazily 570 kuželek. Aneta Cvejnová měla o 27 kuželek lepší dorážku.

Pro zajímavost tabulka jara.

Tabulka jaro:

  družstvo Z V R P skore sety průměr body
1. Náchod 6 5 1 0 38,0:10,0 86,0:58,0 3200 11
2. Přerov 6 4 1 1 32,0:16,0 86,5:57,5 3263 9
3. Blansko 6 4 1 1 28,0:20,0 75,0:69,0 3235 9
4. Slavia Praha 6 4 0 2 32,0:16,0 88,0:56,0 3264 8

S KK Šumperkem to jde na jaře s kopce. V tomto kole nestačily jeho hráčky v domácím prostředí ani na předposlední celek tabulky KK Zábřeh „B“. Jeho hráčky tak vykřesaly malou naději na záchranu v soutěži. Hostující celek navíc nepotřeboval na toto vítězství podat nijak zázračný výkon. V úvodu utkání uhrála jediný bod pro domácí družstvo Kateřina Bezdíčková, která po nejlepším náhozu v utkání přehrála Kamilu Chládkovou. To bylo ze strany domácích hráček vše. V dalším průběhu již sbíraly body pouze zástupkyně KK Zábřeh „B“ až na konečných 7:1 ve svůj prospěch.

Hráčky Spartaku Přerov jsou před klíčovým utkáním příští týden v Praze ve formě. Proti Konstruktivě Praha nahrály svůj vůbec nejlepší výkon v tomto ročníku a zcela jasně vyhrály. V úvodu zápasu vyhrály obě domácí hráčky jasně na kuželky. I přes velké rozdíly v poražených kuželkách uhrála bod hostující Eva Kopřivová. S Kristýnou Strouhalovou prohrála o 31 kuželek a přesto při třech vyhraných drahách uhrála bod. Ve střední části se opět družstva rozešla smírně. Bod pro hostující celek uhrála Libuše Zichová. Závěr utkání se již hrál v režii domácích hráček. Kamila Katzerová spolu s Gabrielou Helisovou vybojovaly oba body. Nejlepší výkon v utkání zahrála Kamila Katzerová, když porazila 589 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Petra Najmanová, výkon 560 poražených kuželek.

Datum: 27. 2. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa