ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nový ročník Poháru ČKA rozlosován

Začíná nový ročník Poháru České kuželkářské asociace. První číslo zpravodaje je věnováno, jako vždy, rozlosování soutěže a adresářům kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Přihlásilo se letos o 6 družstev mužů víc (86), než vloni, žen je stejně (20). Nejvíce družstev mužů, 13, se přihlásilo z Hradeckého kraje. Z Libereckého kraje se nepřihlásil nikdo.

Prostudujte si důkladně rozpis. Jen připomínám: družstvo s vyšším losovacím číslem hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů se souhlasem řídícího orgánu může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend na jedné kuželně, pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání utkání (budu tolerovat zápisy zaslané následující den po dni, ve kterém se utkání uskutečnilo, pokud se toto utkání hrálo po šestnácté hodině).

Rozpis je v podstatě shodný s tím loňským. Základní část se bude odehrávat v krajích. Až v posledním kole základní části se střetnou družstva ze sousedních krajů. Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté minulého ročníku a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v loňských soutěžích. Hráč (-ka) nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. To znamená, že při uzavřeném hostování může hrát za družstvo, ve kterém hostuje. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známí soupeři (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz ), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude ukončeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – platí pro muže. Vzhledem k nízkému počtu přihlášených družstev žen je rozlosována přímo celá soutěž. Rozhodčí budou delegováni Komisí rozhodčích k osmifinále, čtvrtfinále a samozřejmě k finálovému turnaji.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva:

  • KK PSJ Jihlava – vítěz minulého ročníku
  • TJ Spartak Přerov – loňský finalista
  • KK Slavoj Praha a TJ Centropen Dačice – semifinalisté
  • TJ Valašské Meziříčí, SK Škoda VS Plzeň, TJ Jiskra Kovářská, KK Moravská Slavia Brno – čtvrtfinalisté
  • SKK Náchod, TJ Lokomotiva Česká Třebová, SKK Vrchlabí, KK Konstruktiva Praha A, TJ Sokol Duchcov, KK Hvězda Trnovany, TJ Třebíč a SKK Jičín. – nejlépe umístěná družstva loňských soutěží.

Výsledky utkání Poháru ČKA budou, stejně jako v minulém ročníku, denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně bude nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj bude možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 10. 10. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda