ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní klubové poháry 2010

Zde naleznete přehled výsledků ze Světového poháru, Evropského poháru a Poháru NBC. Aktualizováno 14. 10.

Světový pohár 2010

Hrál se ve dnech 5. až 9. října ve Skopje v Makedonii.

Z celkového prvenství mezi muži se nakonec radovali naši východní sousedé – celek ŽP Šport a.s. Podbrezová. V ženách vybojovaly příčku nejvyšší hráčky slovinského KK Lantesk Celje.

Česká republika zde neměla přímé zastoupení v podobě některého z týmů. Pouze se objevili někteří z českých hráčů a hráček ve službách zahraničních klubů – Radek Holakovský skončil s rakouským týmem BSV Voith St. Polten na osmé pozici, když porazil 586 kuželek. V dalším rakouském týmu – SK Wessely Dämmtechnik Neukirchen – hrají dvě Češky. Eva Budišová porazila v kvalifikaci 590 a Vladimíra Winterová 570 kuželek a pomohly svému týmu k postupu ze čtvrtého místa. V semifinále však nestačily na pozdějšího vítěze z Celje a v souboji o třetí místo na srbský KK Pionir Subotica. Eva porazila 573 a 574 kuželek, Vladimíra byla v semifinále po polovině střídaná (322) a v zápase o bronz dosáhla na číslo 550.


Evropský pohár 2010

Hrál se ve dnech 6. až 9. října ve Splitu v Chorvatsku.

V obou kategoriích zvítězili zástupci Německa – muži SKC Victoria Bamberg a ženy KV Liedolsheim.

Českou republiku zastupovali muži KK PSJ Jihlava a ženy TJ ČKD Blansko. Jihlava skončila v kvalifikaci na prvním nepostupovém, tedy pátém, místě výkonem 3464 kuželek. Na čtvrtou pozici bylo potřeba ještě o 37 kuželek více. Obdobně to dopadlo i mezi ženami – Blansko v kvalifikaci obsadilo rovněž pátou příčku za výkon 3177 poražených kuželek. K postupu mezi nejlepší čtyřku bylo o něco blíže, když na čtvrtého v pořadí ztratilo pouhých 13 kuželek.


Pohár NBC 2010

Hraje se ve dnech 9. až 13. října ve Splitu v Chorvatsku.

Českou republiku zastupují muži KK Slavoj Praha a TJ Spartak Přerov a ženy KK Kroměříž a KK Šumperk. Z těchto čtyřech našich zástupců se po kvalifikaci do dalších bojů dostaly pouze ženy KK Šumperk. Ty se umístily výkonem 3168 kuželek na čtvrtém místě a o postup do finále bojovaly s vítězem kvalifikace – slovinským týmem KK Brest Cerknica. Ten předvedl kvalifikační výkon o 59 kuželek vyšší. Druhé ženské družstvo z České republiky – KK Kroměříž – obsadilo po výkonu 3062 osmou příčku. Mezi muži se KK Slavoj Praha umístil na desáté pozici (3322) a TJ Spartak Přerov ještě o sedm příček níže (3240).

V semifinále bohužel Šumperk prohrál jednoznačně 7:1 o 125 kuželek (3204:3079). V souboji o bronz se utká s maďarským Köfém SC Székesfehérvár. Ani v posledním zápase o třetí místo celek ze Šumperka neuspěl. Prohrál 2:6 o 25 kuželek.

Datum: 9. 10. 2010 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: ČKA