ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – třetí kolo soutěže

Padesát na padesát, to je bilance třetího kola soutěže. Domácí celky byly úspěšné ve třech utkáních a hostující celky rovněž braly body ve třech zápasech. Na čele tabulky nadále zůstávají bez ztráty bodu Slavia Praha a Spartak Přerov. Bez zisku bodu je na posledním místě KC Zlín, který ztrácí na předposlení Sokol Chýnov dva body.

Kolo bez šestistovek. Nejlepší výkon dosáhla Michaela Sedláčková ze Spartaku Přerov, když porazila 596 kuželek a vystřídala na vedoucím postu pořadí jednotlivkyň Šárku Markovou ze Slavie Praha. Druhá Dana Wiedermannová ml. klesla na třetí příčku. V pořadí dle zisku bodů drží vedoucí příčku rovněž Michaela Sedlačková ze Spartaku Přerov. Zatím jako jediná má vynikající 100% úspěšnost a to jak v zisku bodů, tak i v zisku setových bodů.

Vedoucí celek tabulky KK Slavia Praha zajížděl do Zábřehu, kde se utkal s místním béčkem. Domácí hráčky na mistrovský celek nestačily. V úvodu zaváhala hostující Blanka Mizerová, když těsně prohrála s Miloslavou Hlavovou. To však vůbec nemělo žádný vliv na další vývoj utkání. Ve střední části to již šlo s domácími hráčkami z kopce. Hostující hráčky získaly oba body a navýšily náskok na 176 kuželek. V závěru zápasu již nebylo o co hrát. Hana Wieddermannová st. získala v závěru bod pro domácí, ale to již nemohlo nic změnit na jasné výhře Slavie Praha.

Nováček soutěže TJ Valašské Meziříčí se na Konstruktivě vytáhl. Domácí hráčky zahrály hodně špatně a tak zcela po zásluze prohrávaly po úvodu utkání 3:0 a méně 59 kuželek. Nutno podotknout, že ani výkony hostujících hráček nevybočily z průměru. Ve druhé části zápasu opět pokračovaly domácí v podprůměrných výkonech. Čestný bod získaly pouze díky tomu, že se nedařilo Martině Janyškové a ani střídající Jana Volková na tom nebyla nejlépe. Nejlepší výkon v utkání, kterým převýšila všechny zúčastněné, podala hostující Markéta Jandíková, porazila 566 kuželek.

Hráčky Spartaku Přerov ani ve třetím kole nezaváhaly. Po dobrém výkonu převálcovaly na domácí dráze KC Zlín 7:1. Úvod utkání vyšel domácím hráčkám, které šly do jasného vedení. Ve střední části zápasu sice zaváhala domácí Kamila Katzerová, která na 512 prohrála s Alenou Kantnerovou, ale to na jasném vedení Přerova nemohlo nic změnit. Závěr utkání vyšel Přerovu na jedničku. Jana Holubová a zvláště pak Michaela Sedláčková podaly výborné výkony a nedaly zlínským hráčkám žádnou naději na případné otočení vývoje utkání.

KK Šumperk podal na domácí dráze dobrý výkon, na který hráčky SKK Jičína neměly. Hned v úvodu přikryla Kateřina Bezdíčková nejlepší jičínskou hráčku Martinu Hrdinovou, když zvítězila 3:1 o šest kuželek. Druhý bod zajistila domácím Lenka Kubová a to při vedení o 48 kuželek dávalo domácím velkou naději na úspěch. Střední část utkání se hrála zcela v režii domácích hráček, které získaly oba body a vedení o 100 kuželek. Závěr utkání domácí hráčky při jasném vedení podcenily. Andrea Tatoušková zůstala hluboko za svými možnostmi a podlehla Lence Hrdinové. Markéta Straková sice porazila o 22 kuželek víc jak její soupeřka, ale na sety prohrála 3:1. Hráčky Jičína tak korigovaly výsledek, ale na případný úspěch již neměly. Na kontě KK Šumperk zůstalo 105 kuželek do plusu.

SKK Primátor Náchod uhrál v dramatickém a vyrovnaném utkání proti ČKD Blansku první body i přes nijak oslnivý výkon. Čest domácím zachraňovaly svými výkony Aneta Cvejnová 576 a Michaela Divišová st. 554. To stačilo na to, aby Náchod uhrál první body. Ve všech částech zápasu získala obě družstva po bodu a tak o konečném výsledku rozhodovaly kuželky, kterých měly na svém kontě víc o 32 domácí hráčky. Z družstva Blanska byla v utkání nejlepší Kamila Šmerdová výkonem 556 poražených kuželek.

Sokol Chýnov nestačil na áčko KK Zábřeh. Domácí hráčky měly podstatně lepší nástup do utkání, ale nevyužily toho. Jana Račková nejlepším výkonem v utkání 559 přehrála Danu Wiedermannovou ml. a to byl velmi dobrý počin. Po výhře Miroslavy Cízlereové nad Marií Vojtkovou měl navíc Sokol Chýnov k dobru 31 kuželek. Střední část utkání domácím nevyšla a tak hráčky KK Zábřeh zcela otočily vývoj utkání. Velký podíl na tom má Pavlína Keprtová, která nejlepším výkonem hostujícího celku 558 přehrála Zdenu Vytiskovou. V závěru utkání se prosadila svým výkonem Lenka Horňáková. Zahrála výborně. Porazila 551 kuželek a pečetila tak důležitou výhru hostujícího celku.

Datum: 26. 9. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa