ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Jiří Jančálek překonal světový rekord!

Husarským kouskem se prezentoval nováček v české reprezentaci Jiří Jančálek. Hned při svém premiérovém startu v národním týmu trhal všechny rekordy.

Jiří Jančálek je nejenom prezidentem České kuželkářské asociace, ale i špičkovým hráčem. Jeho vynikající výkony nezůstaly bez povšimnutí u čerstvého reprezentačního kouče Jaromíra Hendrycha. Ten ho tak nominoval na přebory funkcionářů členských zemí NBC a k této své volbě řekl: „Je logické, že jsem vybral právě Jirku. Ten nemá mezi našimi »bafuňáři« absolutně konkurenci, což dokázal i tímto neuvěřitelným výkonem! Navíc vážně uvažuji, že ho budu nominovat i na podzimní mistrovství světa.“

Nováček v reprezentačním dresu se totiž za nominaci odvděčil tím nejlepším způsobem. Svůj premiérový výstup proměnil ve skutečnou šou, která diváky zvedala ze sedadel. Předvedl nejvyšší výkon v historii kuželkářského sportu na 120 hodů sdružených a to neuvěřitelných 808 kuželek! Jirkovo šťastné číslo je zřejmě osmička, protože své galapředstavení zároveň zakončil výkonem 188 na poslední dráze č. 8. To dokazuje i fotografie, na které náš borec pózuje dychtivým fotografům.

Ihned po svém vystoupení rozdával úsměvy na všechny strany a mimo jiné prohlásil: „Musel jsem těm mladým klukům v reprezentaci ukázat, jak se to vlastně koulí. Ale pořád vidím ve svém výkonu značné rezervy. V létě trošku potrénuju a příští sezonu vyhlásím útok na 900!“ I reakce z ostatních táborů na sebe nenechaly dlouho čekat. Většinou to však byly pouze zlostné výkřiky –  z německého hloučku se ozývalo jen „Trottel!“, u Slováků bylo možno zaslechnout „Jaj Boha!“ a u maďarské reprezentace zaznělo pouze temné „Erőmű!“

Hlavní arbitr NBC Gerhard Gruber jen nevěřícně kroutil hlavou a pojal podezření, že výkon nad 800 poražených kuželek značí automatickou diskvalifikaci. Rozhodčí se proto odebrali do útrob stadionu studovat pravidla. Navíc se provalilo, že Jirka před svoji hrou vypil na lačno litr kefíru a tak byl poslán na dopingovou zkoušku. Na oficiální potvrzení tohoto úžasného výkonu si tak budeme muset ještě počkat.

Jiří Jančálek 808
Datum: 1. 4. 2010 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Hugo Lírpa