ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 16. kolo

Bilance 16. kola vyzněla jasně pro hostující celky. Na své konto si připsaly tři výhry. Domácí družstva se radovala z vítězství ve dvou utkáních. Výhry doma uhájila pouze Slavia Praha a KK Zábřeh „A“. Na čele tabulky je po tomto kole stále TJ ČKD Blansko se shodným ziskem bodů jako druhá Slavia Praha.

Boj o titul se zúžil na dva celky. Na čele tabulky je po tomto kole stále TJ ČKD Blansko se shodným ziskem bodů jako druhá Slavia Praha. Hráčky Blanska však mají jedno utkání k dobru. Třetí KK Šumperk ztrácí po domácí prohře s Blanskem na vedoucí dvojici šest bodů a volné kolo má ještě před sebou. Na konci tabulky se nic nezměnilo. Poslední Neratovice stále ztrácejí na desátý KC Zlín šest bodů.

Asi nejzajímavější zápas kola z pohledu postavení družstev v tabulce se hrál v Šumperku, kde se představil vedoucí celek tabulky TJ ČKD Blansko. Úvod utkání byl ve znamení výborných výkonů Kateřiny Bezdíčkové ze strany domácího celku a Dany Musilové z hostujícího celku. Obě uhrály bod, když své soupeřky jasně přehrály. Větším rozdílem vyhrála domácí hráčka a tak měl Šumperk k dobru 10 kuželek. Ve střední části zápasu uhrály ve vyrovnaných duelech oba body hráčky Blanska a před závěrečnou fází utkání šly do vedení 3:1 při náskoku devíti kuželek. V závěru utkání se dařilo Kamile Šmerdová. Po bezchybném výkonu porazila 598 kuželek. Jasně přehrála svou soupeřku o 59 kuželek a tak ani těsná výhra Markéty Strakové nad Lenkou  Kalovou nemohla nic změnit na výhře hostujícího celku.

Druhý kandidát na přebornický titul, Slavia Praha, hostil béčko KK Zábřehu. Utkání vyznělo stejně jako v loňském roce jasně ve prospěch domácích hráček. Hned v úvodu zápasu, nejlepší z pořadí jednotlivkyň Šárka Marková, potvrdila dobrou formu a nejlepším výkonem v utkání s 583 poraženými kuželkami naznačila, jak se bude utkání vyvíjet. Svou soupeřku jasně přehrála. Ve druhém duelu nastoupila Marie Vojtková na Kamilu Barborovou. V dramatickém duelu nakonec byla úspěšnější domácí hráčka i když porazila o dvě kuželky méně. O zisku bodu rozhodlo 0,5 bodu, které Kamila Barborová uhrála na druhé dráze, kde dosáhly obě hráčky shodného výkonu a výhra na třetí, kde domácí hráčka vyhrála o jeden kolek. V dalším průběhu přehrála Romana Švubová Růženu Smrčkovou a získala jediný bod pro hostující celek. V závěru utkání již v podstatě o nic nešlo. Domácí hráčky jasně přehrávaly své soupeřky a hrálo se jen, o kolik domácí celek své soupeřky přehraje. Rozdíl se nakonec zastavil na 244 kuželkách ve prospěch domácích hráček.

SKK Jičín zajížděl ke svému dalšímu utkání do Kosmonos proti TJ Neratovicím. Těžká kuželna nedělala hostujícím hráčkám velký problém a po průměrném výkonu domácích si odvážejí oba body. Neratovice držely krok pouze v úvodu a střední části utkání. Před závěrečnou fází utkání  byl stav 2:2 a jičínské hráčky měly k dobru 12 kuželek. V závěru utkání již měly navrch hostující hráčky. Obě dvě své duely jasně vyhrály a dovedly utkání do vítězného konce.

Spartak Přerov hostil Konstruktivu Praha a nedokázal zopakovat výkon z 13. kola, ve kterém domácí hráčky přehrály Slavii Praha. Konstruktiva podala v Přerově výborný výkon a zcela zaslouženě zvítězila. V úvodu utkání se postarala o bod pro hostující celek Petra Najmanová, která v dramatickém duelu přehrála Janu Holubovou. Za domácí  srovnala Lenka Matyášová. Ve střední části utkání získala opět obě družstva po bodu. Podstatné pro další vývoj bylo, že Libuše Zichová zvítězila podstatně větším rozdílem než domácí hráčka. Do závěru šla Konstruktiva při nerozhodném stavu s náskokem 21 kuželek. V závěru utkání získala opět obě družstva po bodu. Podstatné bylo, že obě hostující hráčky vyhrály na poražené kuželky a to nakonec rozhodlo o jejich celkovém vítězství. Výhru Konstruktivy pečetila vynikajícím výkonem na poslední dráze Edita Jungvirtová. Porazila 186 kuželek. 102 plné a 84 dorážky.

KK Zábřeh „A“ hostil v tomto kole KC Zlín a domácí hráčky vybojovaly výhru v hodině dvanácté. KC Zlín držel krok s domácím týmem až do konce. Před závěrečnou fází utkání při rovnosti zisku bodů dokonce vedly zlínské hráčky o 90 kuželek. Závěr utkání hostujícímu celku nevyšel. Obě jeho hráčky zůstaly hluboko za svými možnostmi a dvě dráhy před koncem pustily domácí do vedení na poražené kuželky a ty si  již vedení nenechaly vzít. Výborný výkon předvedla v utkání hostující Alena Kanterová, která porazila 580 kuželek.

Datum: 21. 2. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa