ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 15. kolo

V patnáctém kole soutěže měly opět navrch hostující celky. Tři výhry hostujících celků proti dvěma výhrám domácích to je bilance tohoto kola.

Body z venku přivážejí hráčky KK Šumperk ze Zlína a v pražském derby zvítězila Slavia Praha na Konstruktivě. Derby v Zábřehu vyhrálo áčko z pozice hostujícího celku. Tabulku i po tomto kole vede stále ČKD Blansko, které má shodný počet bodu jako Slavia Praha. Hráčky Blanska mají stále jedno utkání k dobru. Na konci tabulky se při volném losu Neratovic nic nezměnilo.

Nejlepší výkon kola a zároveň letošního ročníku soutěže zaznamenala v Blansku hráčka SKK Primátoru Náchod Ilona Bezdíčková, která porazila 607 kuželek. Šestistovku v tomto utkání atakovala rovněž Zdeňka Ševčíková, které nakonec po výkonu 591 chybělo devět kuželek.

Vedoucí družstvo  tabulky ČKD Blansko hostilo v tomto kole SKK Primátor Náchod. Úvod utkání vyšel lépe domácím hráčkám, které vedly 2:1 při náskoku 107 kuželek. Velký podíl na vytvoření tohoto náskoku měl výkon Zdeňky Ševčíkové, která porazila 591 kuželek. Druhá část zápasu byla ve znamení výborného výkonu hostující Ilony Bezdíčkové, které kuželna v Blansku sedla. Shodila 607 kuželek. Tento výborný výkon již nemohl nic změnit na tom, že domácí hráčky získaly plný počet bodu a budou stále držet první pozice v tabulce.

V pražském derby se utkaly v tomto kole celky Slavia Praha a Konstruktiva. Co se týká zisku bodů vyrovnané utkání. Na poražené kuželky na tom byly lépe hostující hráčky, které nakonec získaly výhru a oba body. Zápas se zlomil v době, kdy na nejlepší výkon hostující Jany Pavlíkové nedokázaly domácí hráčky odpovědět. Eva Kopřivová nezačala svůj nához nejlépe a střídající Veronika Plasová rovněž zůstala hluboko za svými možnostmi. Náskok v poražených kuželkách vzrostl v této fázi zápasu na 64 ve prospěch hostujícího celku.

Třetí celek tabulky KK Šumperk se představil ve Zlíně. Po vyrovnané úvodní části, kde výkony všech hráček zůstaly v šedivém průměru na tom byly lépe hostující hráčky za stavu 1:1 o čtyři kuželky. Ve střední části zápasu zůstaly výkony domácích hráček opět na průměru a toho hráčky KK Šumperk dokonale využily. Kateřina Bezdíčková s Andreou Tatouškovou svoje soupeřky jasně přehrály a zajistily svému družstvu vedení 3:1 při náskoku 108 kuželek a to bylo i na výbornou koncovku, kterou Zlín měl, moc. Závěr utkání patřil zlínským hráčkám.Obě bodovaly, ale na náskok hostujícího celku v poražených kuželkách již neměly. Alena Kantnerová podala nejlepší výkon v utkání. Porazila 587 kuželek a nechala za sebou nejlepší z hostujícího celku Lenku Kubovou, která porazila 566 kuželek.

Derby v Zábřehu skončilo jasnou výhrou áčka, které zvítězilo 7:1. B družstvo nezačalo utkání nijak slavně. Marie Vojtková s Evou Sedlákovou zůstaly hluboko za svými možnostmi a hned v úvodu pustily svoje soupeřky do jasného vedení 2:0 a 78 kuželek. Ve střední části béčko stáhlo náskok na 45 kuželek a to hlavně díky podprůměrnému výkonu Kamily Chládkové. Závěr utkání se již hrál v režii A týmu. Jitka Killarová s Helenou Sobčákovou pečetily jasnou výhru KK Zábrehu A velmi dobrými výkony.

SKK Jičín hostil v tomto kole Spartak Přerov. Domácí celek si vytvořil hned v úvodní části utkání dostatečný náskok na to, aby zbývající část utkání probíhala pro ně v klidu. Jičínské hráčky pokračovaly i v dalším průběhu zápasu v nastaveném rytmu a před závěrečnou fázi utkání  vedly 3:1 při náskoku 116 kuželek a to bylo  i na silnou dvojici koncových hráček Přerova hodně. Jana Holubová remizovala s Petrou Abelovou po shodném výkonu 504. Kateřina Fajdeková přehrála Marii  Kolářovou o osm kuželek a to nestačilo.

Datum: 14. 2. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa