ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za 13. kolem 3. KLM „A“

A opět se to v tabulce hýbalo. První Rokycany prohrály v Šabině, která se posunula zpět na druhé místo za Bohušovice, které si doma těsně poradily s Chebem. V tomto kole měly navrch domácí týmy a připsaly si čtyři vítězství, pouze dvakrát si body odváží hosté.

Slovan Karlovy Vary v minulém kole doma prohrál v derby s SKK Karlovy Vary a posunul se v tabulce o jedno místo níže a to na šestou pozici. Proto v dalším domácím utkání chtěli vše napravit. Soupeřem jim byl celek Jiskry Hazlov „B“. Slovan měl trochu ztíženou situaci, když dva hráči základní sestavy Průša a Beck pro zranění nemohli nastoupit. Proto domácí sáhli do béčka, odkud jim přišli na pomoc Martin Trakal (563) a Václav Zápotočný (548), kteří nahradili Průšu s Beckem více než parádně. Výsledek vypadá sice dosti jednoznačně, ale opak je pravdou. Hazlov bojoval a rval se o každou kuželku a bod. Také na dílčí body Hazlov domácí porazil (13:11). O vítězství Slovanu se rozhodlo až v poslední dvojici, Václav Hlaváč (597) nejlepší výkon utkání a Pavel Staša (545). Oba domácí hráči své protějšky porazili a tím získali v podstatě 4 body. Výsledek 6:2.

Další utkání na karlovarské kuželně obstaraly celky domácích SKK Karlovy Vary a hostů z Podbořan. V první dvojici byl k vidění jeden velice kvalitní výkon domácího Boháče (585), ale hlavně výkon hostujícího Jarosche (608). Toto utkání bylo rovněž velice vyrovnané, o čemž vypovídá i průběžný výsledek po dvou odehraných dvojicích, kdy byl stav na body na straně domácích 3:1, ale na kuželky byl stav +0-. O vítězství jako v případě Slovanu rozhodla poslední dvojice. Hosté vyhráli oba duely a přispali si na konto čtyři body, které v celkovém součtu znamenají vítězství Podbořan. Výsledek 3:5.

Jiskra Šabina přivítala vedoucí tým SKK Rokycany. V případě vítězství a prohry Bohušovic se mohla Šabina vyhoupnout na první místo. První úkol se podařilo splnit (vítězství), ale tým Bohušovic rovněž zvítězil a tím pádem se Šabina vyhoupla „pouze“ na druhé místo. Ovšem nechybělo moc, pouze 24 kuželek a domácí mohli i prohrát. Svůj den neměl evidentně hostující hráč Fara, který porazil (437) a to vlastně v konečném součtu znamenalo vítězství domácích, kteří zahráli pod své možnosti. Výsledek 5:3.

TJ Sokol Údlice se drží těsně nad sestupovými pozicemi a na kuželně v Chomutově přivítal družstvo Slavoje Praha „B“, které by vítězství posunulo právě na dosah domácím. Hostům k vítězství pomohly na tamější kuželnu dva velice dobré výsledky, kterých docílili hráči Řehánek (554) a Valtr (558). Z domácích dosáhl na podobný výsledek pouze Vršan (551). Slavoj Praha si odváží cenné vítězství a dva body v tabulce je posunuly opět blíže k záchraně. Výsledek 3:5.

Další tým bojující o postup do 2. KLM, SKK Bohušovice, přivítal ve své kuželně poslední mužstvo Lokomotivu Cheb. Hráči Bohušovic měli po předešlých několika nezdarech co napravovat, a tak se do soupeře snažili zakousnout hned od začátku. To se však podařilo v každé dvojici pouze na půl, když vždy jeden domácí a jeden z hostí získal pro své družstvo bod. Tím pádem byl stav v duelech 3:3. Jako vítězný rozdíl se po konci utkání ukázal výkon domácího Milana Perníčka, který porazil svého soupeře o 63 kuželek a připsal na konto Bohušovic důležité dva body. Tato výhra posunula domácí zpět na první místo tabulky. Výsledek 5:3.

Jiskra Hazlov „A“ potřebovala v tomto kole bodovat, aby si udržela přímý kontakt se špicí tabulky. Ke svému utkání zajížděla do Strakonic, kde mají svou „domácí“ kuželnu hráči Kovohutí Příbram. V tomto utkání nepadl ani jeden výkon pod 500 kuželek, což je na zdejší docela těžkou, ale pěknou kuželnu pěkný výsledek. Domácí si v tomto boji připisují výhru a body udržely „doma“. Prohra odsunula hazlovské družstvo z druhé pozice na čtvrtou se ztrátou dvou bodů na vedoucí duo Bohušovice, Šabina. Domácí si podržely místo sedmé. Výsledek 6:2.

Datum: 27. 1. 2010 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Tomáš Beck