ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 13. kolo

Poprvé v tomto soutěžním ročníku domácí celky v tomto kole nezaváhaly a získaly plný počet bodů. KK Šumperk si odváží z Konstruktivy kanára. ČKD Blansko přehrálo jasně Neratovice 7:1 a posunulo se díky klopýtnutí mistrovského celku Slavie Praha v Přerově na vedoucí příčku tabulky.

Družstvo KK Zábřeh „A“ pokračovalo v nevýrazných výkonech a tak má po tomto kole pouze o dva body víc než KK Zábřeh „B“. Na konci tabulky se nic nezměnilo. Neratovice na posledním místě tabulky ztrácejí na předposlední KC Zlín šest bodů.

Dvě hráčky posunuly v tomto kole hranici nejlepšího výkonu. Michaela Sedláčková v Přerově a Lenka Nová na Konstruktivě porazily 606 kuželek. Lenka Nová měla lepší dorážku.

ČKD Blansko hostilo TJ Neratovice a od úvodních hodů bylo jasné, jak utkání dopadne. Úvodní část zápasu byla jasně v rukou domácích hráček, které ji vyhrály 3:0 při náskoku 46 kuželek. Soňa Lahodová zahrála nejlepší výkon v utkání 557 poražených kuželek. Druhá část utkání měla podstatně vyrovnanější průběh. Neratovicím uhrála čestný bod Zdenka Černá po nejlepším výkonu hostujícího družstva 545. K bodu měla blízko i Eva Dvorská. Porazila shodně jak Zdeňka Ševčíková 503 kuželek. Na body však prohrála 3:1.

Béčko KK Zábřeh hostilo v tomto kole SKK Primátor Náchod. Úvod utkání měl dost vyrovnaný úvod. Domácí hráčky měly mírně navrch, ale nevyrovnanými výkony na jednotlivých dráhách dávaly hostujícím hráčkám šanci. Marie Vojtková po úvodních dvou vyhraných dráhách na třetí vypadla z rytmu. Na jejích 118 nahrála Lucia Moravcová 151 a hned bylo na závěrečné dráze o co hrát. Naštěstí pro domácí nezopakovala hostující hráčka výkon ze třetí položky. Přišel velký útlum. 105 poražených kuželek na 134 Marie Vojtkové nakonec znamenalo jasnou výhru domácí hráčky. Ve druhém duelu vyhrála Eva Sedláková jasně první dráhu. Na dalších dvou bodovala hostující hráčka. Na závěrečné dráze opět bodovala domácí hráčka a to znamenalo, že KK Zábřeh „B“ vedl po úvodu 2:0 při náskoku 31 kuželek. Ve střední části zápasu Miroslava Hlavová přehrála Janu Majerovou. Každá z hráček získala po dvou vyhraných dráhách, a tak si připsala bod díky většímu počtu poražených kuželek domácí hráčka. Druhý duel měl zajímavý průběh. Romana Švubová vyhrála první dráhu nad Michaelou Divišovou ml. po výkonu 154 o 46 kuželek. Pak asi usnula na vavřínech, hostující hráčka bojovala, vyhrála další tři dráhy a přestože porazila o 29 kuželek méně získala bod. Závěr utkání padl výkonnostně do podprůměru, z kterého vybočil pouze výkon Anety Cvejnové, která porazila 522 kuželek a byla nejlepší z hostujícího celku. Oba celky získaly v této fázi utkání po bodu a to znamenalo poměrně jasnou výhru domácího celku.

KK Šumperk si přijel do Prahy na Konstruktivu pro kanára. Pro hostující celek nebodovala ani Andrea Tatoušková, která nahrála o 16 kuželek víc jak Edita Jungwirtová a Vendula Mederová, která nahrála shodný výkon jak Eva Kopřivová. Excelentní výkon v tomto utkání zahrála Lenka Nová. Porazila 606 kuželek a zaznamenala tak nejlepší výkon jednotlivkyň v tomto soutěžním ročníku.

SKK Jičín hostil áčko KK Zábřeh. Úvod utkání skončil 1:1 při dvou dobrých a dvou špatných výkonech na obou stranách. Jičín vedl o 19 kuželek. Martina Hrdinová z domácího celku zahrála v této fázi utkání nejlepší výkon zápasu s 554 kuželkami. Střední část utkání vyzněla lépe pro hostující družstvo. Zásluhou výkonu Jitky Killarové získal hostující celek bod a na poražené kuželky měl Zábřeh jednu do plusu. V závěrečné části utkání již dominovaly domácí hráčky. Petra Abelová s Marii Kolářovou své duely jasně vyhrály a dovedly tak utkání do vítězného konce.

Vedoucí celek tabulky zajížděl na dráhy Spartaku Přerov a zápas sliboval po dobrém výkonu přerovských hráček v minulém kole zajímavou podívanou a to průběh utkání potvrdil. Slavia začala utkání lépe a zásluhou Šárky Markové a Kamily Barborové šel hostující celek do vedení 2:0 při náskoku 53 kuželek. Střední část utkání měla zcela opačný průběh. Domácí hráčky srovnaly stav utkání na 2:2 a rovněž na poražené kuželky vedly o 21. V této fázi utkání zahrála nejlepší výkon utkání Michaela Sedláčková, která porazila výborných 606 kuželek. O výsledku tak měla rozhodnout závěrečná fáze utkání. Obě družstva získala po bodu, když Růžena Smrčková nestačila na Janu Holubovou a Blanka Mizerová přehrála Kateřinu Fajdekovou, která tentokrát nehrála úplně dle svých představ. Domácí hráčky udržovaly po celý průběh závěrečné části utkání mírný náskok v poražených kuželkách a to rozhodlo o jejich výhře.

Datum: 24. 1. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa