ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za 12. kolem 3. KLM „A“

Jarní část soutěží pokračovala dvanáctým kolem a v tabulce 3. KLM „A“ se to trochu zamotalo, to když první dva celky shodně prohrály a přenechaly první místo družstvu Rokycan.

První derby v jarní části se uskutečnilo v Hazlově, kde si daly dostaveníčko družstva Hazlova „A“ a „B“. Po dvou odehraných dvojicích vypadal stav 4:0 pro družstvo „A“ a asi málokdo by na béčko vsadil byť zlámanou grešli. Poslední dva hráči béčka však řádně vývoj utkání otočili a z hazlovského derby se zrodila remíza. Poslední dvojička áčka pravděpodobně pod vlivem „jednoduchého“ vedení polevila v koncentraci a to se jim nakonec vymstilo. Hazlov „A“ se i přes remízu posunul na druhé místo tabulky. Výsledek 4:4.

Další duel se uskutečnil opět na hazlovské kuželně, avšak aktéry bylo družstvo Lokomotivy Cheb, které zde má domácí prostředí, a družstvo Kovohutí Příbram. Cheb nemá body nazbyt, ale v tomto utkání přenechal všechny body hostům. Tato prohra znamená pokles družstva Chebu v tabulce na poslední místo. Parádního výsledku v tomto utkání docílil hráč hostí Oldřich Hendl, když porazil parádních 595 kuželek a svého soupeře porazil o 103. Výsledek 2:6.

Po podzimní části vedoucí tým tabulky, SKK Bohušovice, zajížděl ke svému utkání do Prahy, kde jej přivítal Slavoj Praha „B“, který byl na místě dvanáctém. Bohušovickým hráčům se na kuželně Konstruktivy Praha, kde hrají svá domácí utkání právě hráči Slavoje Praha „B“, moc nevedlo. Pěkně si zahráli pouze Šnejdar (556) a Semerád (557), kteří své soupeře porazili. Touto porážkou se Bohušovice posunuli na třetí místo za první Rokycany a druhý Hazlov „A“. Na prvního však ztrácí pouhý bodík. Výsledek 6:2.

Teď k týmu, který se protlačil na první místo v tabulce. Rokycany „B“ hostily tým nováčka soutěže TJ Sokol Údlice. Vítězstvím se Rokycany probojovaly do čela tabulky 3. KLM „A“. Parádního výkonu v dresu domácích docílil Václav Fürst, když porazil 583 kuželek. Za domácí pěkného výkonu dosáhl ještě Pauch (556), když porazil soupeře Dobiáše (550) a při rovnosti na dílčí body díky vyššímu výkonu získal hlavní bod pro svůj tým. Za hosty pěkně zahráli již výše zmínění Dobiáš, Hurník (558) a Vršan (559). Výsledek 5:3.

Družstvo Podbořan přivítalo v prvním jarním kole na domácích drahách do té doby druhý tým tabulky Jiskru Šabina. Hosté ze Šabiny předvedli bojovný a pěkný výkon, avšak na domácí to nestačilo. Za domácí zahrál velice dobře Jarosch (591), Hofman (580) a Šána (561). Za hosty pak Kačírek (558), Kučera (557) a Bubla (548). Šabina se touto prohrou propadla na čtvrté místo tabulky. Ale stejně jako Bohušovice ztrácejí na prvního pouhý bod. Výsledek 5:3.

Posledním utkáním dvanáctého kola bylo karlovarské derby mezi domácím Slovanem a hosty SKK. Hosté předvedli parádní výkon a deklasovali tak domácí v poměru 6:2, když porazili 3380 kuželek ku 3256 kuželkám domácích. Nejlepší výkony hostí Čolák (588), Vank (580), Ženíšek (580) a Boháč (576). Za domácí Hlaváč (570) a Handšuh (551). Hosté se touto výhrou odpoutali ze sestupových míst. Výsledek 2:6.

Datum: 19. 1. 2010 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Tomáš Beck