ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 12. kolo

V první jarním kole měly hostující celky navrch. Dokázaly zvítězit ve třech utkáních proti dvěma výhrám domácích celků.

Mistrovský celek Slavie Praha zahrál v Kosmonosích nejlepší výkon na této kuželně v tomto ročníku a nadělil domácímu celku kanára. Dvě překvapivé výhry hostujících celků se zrodily na kuželnách v Zábřehu a v Náchodě.

Oba vedoucí celky v tomto kole bodovaly, a tak je i po tomto kole na čele Slavia Praha díky lepšímu skóre před ČKD Blanskem. Na konci tabulky se zdá být, po odstoupení Slovanu Jirkov ze soutěže, jasno. Ztráta šesti bodů TJ Neratovic na desátou příčku nedává příliš velkou naději na udržení se v soutěži.

Utkání vedoucího celku tabulky proti poslednímu mělo předem očekávaný průběh. Úvod utkání vyšel hostující Šárce Markové, která se vypořádala nejlépe ze všech hráček s nástrahami kuželny v Kosmonosích. Dosáhla výkonu 566 poražených kuželek a to je díky lepší dorážce než u výkonu domácí Lucie Hrdinové, která shodila 566 kuželek v 8. kole, nejlepší výkon v tomto ročníku soutěže. Růžena Smrčková po výkonu 519 rovněž získala bod, a tak po úvodní části utkání vedly hostující hráčky 2:0. Ve střední části zahrála Petra Jechová nejlepší výkon domácího celku 537, ale ani to nestačilo na zisk bodu. Závěr utkání již nic nemohl změnit na jasném vítězství mistrovského celku. Obě hostující hráčky získaly body a završily tak výhru s nulou. Výborný výkon v závěrečné fázi utkání podala Daniela Žďárková výkonem 554 poražených kuželek.

Celek z druhého místa tabulky, ČKD Blansko, hostil hráčky KC Zlína. Hostující hráčky měly výborný vstup do utkání. Úvod vyhrály po dobrém výkonu 2:1 a vedly o 23 kuželek. Zlínu zahrála v úvodu výborně Alena Kantnerová výkon 565 poražených kuželek. Ve druhé polovině zápasu se nedařilo hostující Marii Bobkové a to při výborném výkonu Lenky Kalové, která výkonem 597 atakovala šestistovku, znamenalo, že body zůstávají v Blansku.

Hráčkám Spartaku Přerov vyšel v Zábřehu úvod utkání na jedničku. Michaela Sedláčková s Kristýnou Strouhalovou přehrály zcela jasně domácí hráčky a zajistily Přerovu vedení 2:0 při náskoku 88 kuželek. Střední část utkání již byla vyrovnanější. Obě družstva získala po bodu, domácí hráčky ukrojily z náskoku Přerova na rozdíl 58 kuželek a stále uchovávaly naději na případný úspěch. Čáru přes rozpočet jim však udělala výborným výkonem hostující Kateřina Fajdeková, která porazila 564 kuželek a nedala domácím žádnou šanci na případný úspěch.

Utkání v Náchodě se vůbec neodvíjelo tak, jak by si domácí hráčky představovaly. Ty zůstaly hluboko za svými možnostmi a přenechaly oba body hráčkám celku Konstruktiva Praha, které rovněž nepodaly nijak oslnivé výkony, ale i přesto nahrály o 49 kuželek víc jak jejich soupeřky. Ve střední části se hrály nejlepší kuželky. Na obou stranách dosáhly hráčky nejlepší výkony svých družstev. Za Konstruktivu Petra Najmanová 540, za domácí Jana Majerová 561. Náchod snížil náskok hostujícího celku na 37 kuželek a stále měl naději na uhrání přijatelného výsledku. Závěr utkání přesně kopíroval úvod. Nijak oslnivé výsledky na obou stranách a opět byly domácí hráčky o poznání horší. Aneta Cvejnová nenavázala na dobré výkony z podzimu. Po výkonu 512 prohrála s Lenkou Novou a když i Ilona Bezdíčková nestačila na Editu Jungwirtovou, získala Konstruktiva překvapivě v Náchodě dva body.

Hráčky KK Šumperk podaly v tomto kole svůj nejlepší výkon na domácí kuželně v tomto ročníku soutěže, když celkově porazily 3372 kuželek a na to neměly hráčky SKK Jičín žádnou šanci na případný úspěch. Domácí hráčky se vešly výkonově do 23 kuželek a ve všech duelech nahrály víc jak jejich soupeřky. Čestný bod pro Jičín získala Martina Tomášková, která prohrála o šest kuželek s Andreou Tatouškovou. Na body však zvítězila 3:1. Nejlepší výkon v utkání zahrála Vendula Mederová s 574 poraženými kuželkami.

Datum: 17. 1. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa