ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 11. kolo

V posledním podzimním kole si připsala na své konto hostující družstva tři výhry. Pražská Slavia zvítězila v důležitém utkání v Zábřehu, Konstruktiva nad Jirkovem a Jičín zvítězil v Náchodě.

V dohrávce 7. kola přehrál na kuželně v Podbořanech KK Zábřeh „A“ Slovan Jirkov. Vedení v tabulce udržely po podzimu hráčky Blanska, které vedou soutěž s náskokem dvou bodů na Slavii Praha. Ta má jedno odložené utkání se Slovanem Jirkov k dobru. V červených číslech na sestupových místech přezimují Neratovice a Jirkov. Neratovice na jedenáctém místě ztrácejí na desátý Přerov již čtyři body.

Vedoucí celek tabulky ČKD Blansko v posledním kole podzimní části přivítal na domácí půdě béčko Zábřehu. Domácí tým už několik kol trpí zraněním Zdeňky Ševčíkové. Dnes se muselo družstvo navíc vyrovnat i s nepřítomností Soni Lahodové, a tak nastoupily už počtvrté náhradnice z třetiligového béčka. Hostujícím hráčkám se podařil výborný vstup do utkání. Všichni máme na paměti loňské kvalitní výkony zábřežského béčka v Blansku a dnešní rozjezd toto utkání silně připomínal. Olga Ollingerová s Romanou Švubovou se postaraly o to, že Zábřeh vstupoval do druhé části utkání za stavu 2:1 a s 35 kolky na kontě. Jediná Kamila Šmerdová dokázala výborným výkonem 582 porazit dobře hrající Marii Vojtkovou. V závěru se tedy očekával tuhý boj. Zuzce Musilové a Lence Kalové se na domácích drahách zatím příliš nedařilo. Od prvních hodů však bylo zřejmé, že tuto skutečnost dnes hodlají změnit. Obě domácí tým podržely skvělou hrou a když se k nim po nepovedené první dráze přidala i dorostenka Lucka Nevřivová, bylo rozhodnuto o vítězství domácích. V celkovém součtu pak Blansko zahrálo svůj druhý nejvyšší domácí výkon (3292) a udrželo neporazitelnost na domácích drahách. Hostující Zábřeh „B“ porazil rovněž slušných 3164. Nebýt dvou slabších výkonů v druhé várce, mohl domácí družstvo ještě hodně potrápit.

Slavia Praha zaskočila v Zábřehu domácí celek hned v úvodu utkání zásluhou výborného výkonu Jany Pavlíkové, která přehrála výkonem 555 nejlepší hráčku domácícho družstva Danu Wiedermannovou ml. Druhý bod pro Slavii přidala Dana Žďárková, která přehrála Silvii Horňákovou při bodovém stavu 2:2 na poražené kuželky. Ve střední části vykřesala naději pro domácí družstvo Dana Wiedermannová st., která v hektickém souboji přehrála o dvě kuželky Šárku Markovou. Ve druhém duelu získala bod pro Slavii Růžena Smrčková a to při náskoku Slavie 84 poražených kuželek již nedávalo naději domácím na otočení vývoje utkání. V závěru zápasu se již nic podstatného nestalo. Obě družstva získala po bodu. Hostující hráčky udržely náskok v poražených kuželkách a zcela zaslouženě získaly oba body.

SKK Primátor Náchod neudržel po tomto kole díky prohře v domácím prostředí s Jičínem kontakt se špicí tabulky. Domácím hráčkám nevyšel úvod utkání. Jičínské hráčky Monika Hercíková s Martinou Hrdinovou měly navrch a zajistily Jičínu jasné vedení 2:0 při náskoku 71 kuželek. Ve střední části se mohly domácí hráčky na své soupeřky bodově dotáhnout. Jana Majerová po dvou prohraných dráhách mohutně dotahovala. Na zisk bodu jí nakonec chyběly pouhé tři kuželky. Jičínské hráčky udržely náskok v poražených kuželkách, který byl stejný jako po úvodní části a to jim dávalo velkou naději na úspěch v tomto utkání. Závěr utkání byl plně pod kontrolou náchodských hráček. Ilona Bezdíčková s Anetou Cvejnovou měly závěr rozehraný výborně. Obě měly navrch a dokonce umazaly náskok soupeřek na 15 kuželek. Druhou šedesátku domácí Aneta Cvejnová nepochopitelně zahrála hodně špatně. 2× 114 znamenalo, že hostující hráčky závěr ustály a po těsné výhře 5:3 si odvážejí cenné dva body.

Na kuželně ve Zlíně proti sobě nastoupili nováčci letošního ročníku soutěže. Neratovice jsou na tom v tabulce o poznání hůře a tak každý úspěch z venkovní dráhy by měl pro ně cenu zlata. Zlínské hráčky však nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Zápas měl vyrovnaný průběh pouze v úvodu, kde jediný bod pro Neratovice uhrála Renata Vystřčilová, která přehrála Ludmilu Pančochovou i když porazila o sedm kuželek méně. V dalším průběhu utkání získávaly body pouze domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála zlínská Alena Kantnerová výkonem 566 poražených kuželek.

Konstruktiva odehrála proti v tabulce poslednímu Slovanu Jirkov vyrovnané a dramatickém utkání. Jirkovu chybělo k zisku bodu velmi málo, přesněji dvě kuželky, o které prohrála Jitka Jindrová s Lenkou Novou. Hodně k tomu přispěla i nevydařená poslední dorážka hostující hráčky, která po 104 do plných hodila pouhých 27 dorážky. Výborný výkon podala v utkání Veronika Plasová. Její nejlepší výkon v zápase má hodnotu 575 poražených kuželek.

KK Šumperk hostil Spartak Přerov. Domácí hráčky si držely od úvodních hodů stále mírný odstup a po vyrovnaném výkonu celého družstva zcela po zásluze vyhrály. Domácímu celku zahrála výborně hned v úvodu utkání Kateřina Bezdíčková výkonem 577 poražených kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Dagmar Mrázková výkonem 567 kuželek.

Datum: 7. 12. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa