ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 9. kolo

Ve skupině „A“ ukázali minulý týden Rokycanští v Náchodě, že chtějí hrát o špici tabulky. Ve skupině „B“ svoji vedoucí pozici statečně hájí Zábřeh. V 8. kole zdolal na domácí půdě tým Židenic.

Skupina „A“

Minulý týden ukázali Rokycanští v Náchodě, že chtějí hrát o špici tabulky. V tomto kole se zde představil vedoucí Duchcov a posunul laťku ještě výše. Takovému náporu Severočechů nedokázali domácí vzdorovat, a tak náskok hostujícího družstva narůstal v podstatě dráhu od dráhy. Kromě rozdílu v poražených kuželkách (214) je markantní ještě počet chyb. Těch udělali domácí 23, zatímco hosté minuli pouze čtyřikrát. Nejlépe zahrál duchcovský Jan Endršt (595), daleko za ním však nezůstali ani jeho spoluhráči.

Rokycany zaváhaly v domácím prostředí s Kutnou Horou, a ztrácejí tak kontakt s vedoucím celkem. Michal Pytlík se sice postaral o kvalitní rozjezd (559), když nahrál celých 90 kolků do plusu, Josef Kreutzer se však po velmi vydařeném předchozím kole hodně šetřil a prohrává s Martinem Schejbalem. Rozhodovalo se tedy až v závěru, kde kutnohorský Leoš Vobořil opět prokázal, že není koncákem jen tak náhodou a zajistil svému týmu cennou remízu.

Relativně jasný průběh mělo utkání v Liberci, kde se tentokrát představil Červený Kostelec. Domácí udávali utkání směr hned od prvních hodů, i když Štěpán Kvapil to se soupeřem jednoduché neměl. Nicméně stav 2:0 a 123 kuželek do plusu dával domácím téměř jistotu vítězství. Za takové situace se hostujícímu koncákovi určitě nenastupovalo dobře, není tedy divu, že hosté si nakonec odvezli kanára.

Do Českých Velenic zavítal Tábor a domácí měli nečekaně co dělat, aby udrželi oba body doma. Hosté si právem dlouho zachovávali naději na první body, a to hlavně zásluhou Vojty Krákory, který využil výpadku svého soupeře. Do závěru vstupovali Táborští s náskokem 12 kuželek a Jakub Šich si určitě moc přál získat pro svůj tým aspoň bod. Dvě dráhy sice vyhrál, kuželek však porazil méně než Rudolf Baldík na vedlejších drahách. Tenký náskok svého týmu pak smazal hlavně třetí drahou, kterou prohrál o 30, takže i nadále zůstává Tábor bez bodu.

Skupina „B“

Zábřeh svoji vedoucí pozici statečně hájí. V 8. kole zdolal na domácí půdě tým Židenic. Bylo to však zřejmě těžší, než si domácím představovali. V první várce se soupeři přetahovali, hostujícímu Tomáši Vejtasovi se podařilo po pěkném výkonu vyhrát nad dobře hrajícím Jiřím Michálkem. Jeho spoluhráč Aleš Sedlář k tomu měl také nakročeno, protože Michal Albrecht tentokrát nehrál podle svých představ. Nakonec však doplatil na velké množství chybných hodů. Tím jeho tým v podstatě přišel o bod za remízu, protože prohra Martina Marka se zdála být málo pravděpodobná.

Družstvo Blanska asi nehodlá zopakovat loňskou neúspěšnou sezónu a stále vedoucímu Zábřehu dýchá na záda. Tentokrát si blanenští dorostenci dojeli pro body do Kelče. Domácí Hranice neměli svůj den, čehož hosté využili. Navíc podali v Kelči dosud nejvyšší výkon ze všech družstev, a poměrně snadno si tak odvážejí výhru 4:0.

PSJ Jihlava ke svému minulému utkání neodjela pro zdravotní potíže dvou hráčů. Proto mohlo mít družstvo hostující v tomto kole na kuželně PSJ naději, že nezastihne domácí v optimální formě. To by však muselo přijet v plném počtu a ne jako Vyškov ve dvou. Domácí měli svoji roli tedy významně usnadněnou, navíc nezahráli vůbec špatně a jasně vítězí.

Ani v dalším prvoligovém kole si jihlavští mladíci nepřipisují body. V dnešním utkání v Horním Benešově hráli prim domácí, když o svém plném bodovém zisku rozhodly první dvě dvojice, ve kterých si utvořili náskok 2:0 +84 kuželek. V posledním duelu náš Honza Blažek sice stáhl 68 kuželek, díky dobrému výkonu 573, ale nestačilo to ani na zdramatizování celého utkání. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 11. 11. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka