ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA po prvním kole

Byla odehrána všechna utkání prvního kola ve kterých se střetla čtyři divizní družstva a zbytek tvořila družstva nižších soutěží.

Jak si vedla divizní družstva v prvním kole. Na konto dvou z nich došlo k výraznému překvapení. Divizní družstvo Bohemia Poděbrady „A“ si dovezlo z domácí kuželny TJ Neratovice „B“ „kanára“ a nedokázalo soupeře zdolat ani na domácí kuželně. Podobně si vedl Horní Benešov „B“, který si nepopulárního ptáka dovezl z Bohumína a v domácí odvetě jenom remizoval. Zbývající dvě divizní družstva, Sokol Červené Pečky a TJ Neratovice „A“ svá utkání zvládla, i když Neratovice „A“ až na poslední chvíli. V prvním venkovním utkání v Rudné Neratovice „A“ sice vyhrály 4:2, ale v odvetě už prohrávaly 0:2 a postup si zajistily spíše slabším výkonem posledních dvou hostujících hráčů.

Zbývající utkání nejsem schopen zhodnotit, protože o družstvech nižších soutěží nemám žádné informace. K jednomu z nich ale přece jenom pár slov musím napsat. Jde o vůbec první letos ukončený dvojzápas, ve kterém musela rozhodnout až takzvaná „náhlá smrt“. Červený Kostelec „C“ měl v podstatě smůlu, že na posledním postu sestavy měl hráče, kterému se v tomto utkání vůbec nedařilo a domácí Trutnov „B“ naopak svého nejlepšího hráče.

Bylo už odehráno i několik utkání druhého kola a jedno z družstev, třetiligový Slavoj Žirovnice, si zajistilo postup do třetího kola, ve kterém družstva už opustí hranice kraje.

Znovu připomínám, že úmyslně jsem nestanovil začátky jednotlivých kol a to z toho důvodu, aby mohly již známé dvojice následujících kol využít volných termínu k odehrání svých utkání v předstihu. Jsem letos zatím velice spokojen. Všechny zápisy z utkání přišly v požadovaném termínu a dokonce byly nahlášeny termíny všech utkání, což vloni rozhodně nebylo pravidlem. Všem zodpovědným osobám děkuji.

Výsledky utkání Poháru ČKA jsou, stejně jako v minulém ročníku, denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání) na webu PČKA. Zde je oznámen i termín utkání ihned, když je mně nahlášen. Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA zde. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy (www.poharcka.wz.cz).

Datum: 4. 11. 2009 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda