ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

16. kolo dorosteneckých lig

Těžko budeme v 1. KLD hledat větší podnět pro komentář než rekordní výkon Kutné Hory. V 1. KLDD se náskok vedoucího Valašského Meziříčí opět zvětšil a nyní už holky vedou o 7 bodů.

1. KLD

Těžko budeme v 16. kole hledat větší podnět pro komentář než rekordní výkon Kutné Hory. Jinak ale nedošlo k žádným výrazným přesunům v tabulce. Pouze předposlední Náchod získal ve dvou venkovních utkáních 3 body, což ho přiblížilo šanci na záchranu soutěže.

Již zmíněná Kutná Hora prožívá sezónu snů. V jarní části soutěže neztratila ještě ani bod a její suverénní domácí výkony se dají přirovnat k Moravské Slavii v nejvyšší soutěži mužů. Ze čtyř jarních výkonů doma padlo vždy 1700 kuželek a výkon hostujícího družstva zde nikdy nebyl vyšší než domácího. Přesto je dnešní utkání mnohem hodnotnější než všechny předchozí. Český rekord, který byl rovněž v jejich držení, překonali o 57 kuželek a nyní má tedy hodnotu 1767! Poprvé za existence disciplíny 120 HS v 1. KLD mohl být výkon nejlepšího hráče utkání označen zelenou barvou, což značí překonání magické hranice 600 bodů. O to víc je obdivuhodné, že takto zahrál ještě ne ani patnáctiletý dorostenec Martin Schejbal. Výborně zahráli i jeho spoluhráči. Nelze ale zapomenout ani na hostující hráče z Blanska. I přes jeden výkon pod 500 bodů byli totiž v Kutné Hoře ze všech hostujících družstev nejlepší.

Stejného výkonu jako Blansko dosáhl i druhý Duchcov. Také v Rokycanech to znamená nejvyšší stupínek v pomyslném hodnocení hostujících družstev. Zde však byli hosté navíc obdařeni i dvěma body, i když k tomu potřebovali také pořádnou dávku štěstí. Rozhodující byla úvodní remíza nejlepších hráčů obou družstev, která v konečném důsledku hrála do karet hostujícím a zajistila jim těsnou výhru.

Zábřeh předvedl doma jeden ze slabších výkonů. Na ne příliš populárních domácích drahách ale nebývá často k poražení. Přesto s hosty z Červeného Kostelce neměli jednoduchou práci. Díky relativně těsným prohrám Zábřeh vedl po dvou třetinách 2:0. Hostující Jiří Jiránek se pěkným výkonem pokoušel změnit nepříznivý stav, na remízu by však potřeboval vyrovnat zábřežské sezónní maximum a k tomu mu nakonec scházelo 19 kuželek.

Jihlavská družstva přivítala soupeře z nižších pater tabulky. V obou případech ale dokázali hosté slabě hrajícím domácím zdárně konkurovat. B družstvo zaplatilo za své zaváhání ztrátou bodu s Hazlovem, i když ani hosté nehráli dobře. Áčku si nakonec udrželo vítězství, také zde však byla remíza na spadnutí. Nepovedená poslední dráha Martina Procházky z Moravské Slavie rozhodla o výhře domácích o 1 kuželku.

Předposlední Náchod svůj boj o záchranu soutěže jak se zdá nevzdal. Po dopolední remíze v Rokycanech si odpoledne vybojoval oba body v Českých Velenicích, které tak mají před Náchodem už pouze jednobodový náskok.


1. KLDD

Náskok vedoucího Valašského Meziříčí se v 16. kole opět zvětšil a nyní už holky vedou o 7 bodů. Titul je tedy zřejmě nemine. Záchranu Chotovin by zajistil snad jen božský zásah. O druhém sestupujícím ale jasno není, v úvahu připadají Červené Pečky, Náchod a Rosice.

Od zápasu vedoucího celku s Duchcovem bych očekával poněkud větší souboj. Hostující hráčky však byly ve Valašském Meziříčí bez své nejlepší hráčky Simony Koutníkové jako bez ruky, a tak získali domácí hráčky body bez větších problémů.

Šumperk je už jediným družstvem, které doma neztratilo ani bod. Ani Jihlavské družstvo se nemohlo domácím hráčkám rovnat a to zejména dorážce a počtu chyb (hosté celkem 44). Tradičně velmi dobrý výkon podala Nikola Tatoušková (568). Uvidíme, jak domácí družstvo obstojí při svém dalším domácím střetnutí s Valašským Meziříčím.

Náchod si tentokrát zadělal na velké problémy, když prohrál v Červených Pečkách. Tato prohra se může stát pro družstvo osudnou, protože právě Červené Pečky budou jejich největšími soupeřkami v boji o udržení.

Překvapením kola se stala remíza posledních Chotovin na půdě druhého Kolína. Utkání provázely podprůměrné výkony na obou stranách. Hostujícím se však podařilo eliminovat slabší hráčky domácích a odvezly si vůbec první bod z venku.

Stejně jako Náchod to nebudou mít lehké ani Rosice. Ty svým nejhorším domácím výsledkem umožnily hráčkám Jičína pohodlně zvítězit a samy se nebezpečně přiblížily modré zóně sestupu.

Dorostenky České Třebové pokrčují v jarní krasojízdě a nečekaně nadělují kanára domácímu Zábřehu.

Datum: 23. 2. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka