ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorost pokračoval druhým jarním kolem

13. kolo hodně napovědělo a situace v tabulkách začíná být jasná.

1. KLD

13. kolo toho hodně napovědělo a situace v tabulce začíná být jasná. Rozjetou Kutnou Horu už se asi nikomu nepodaří zastavit. Tentokrát se vedoucí celek představil v Náchodě. Pro domácí tým to byla smutná podívaná, hosté však odjeli maximálně spokojeni. Na náchodské čtyřdráze předvedli suverénně nejlepší výkon ze všech zde hrajících družstev a domácímu celku nadělili kanára. Králem celého zápasu se výkonem 567 kuželek stal kutnohorský Leoš Vobořil.

Největší konkurent vedoucího týmu v boji o titul Duchcov se tentokrát dostal do úplně opačné situace. Kuželna v Červeném Kostelci, kam Severočeši zavítali, je Náchodu blízká pouze polohou, z hlediska padavosti patří do jiné kategorie. S tímto se zřejmě hosté nepopasovali a za to si po slabém výkonu vysloužili kanára. Kostelečtí si v tomto pro ně poklidném utkání vytvořili domácí maximum.

Spolu s Náchodem se situace stala bezvýchodnou také pro Blansko, které opět nevyužilo domácího prostředí a přenechalo body Jihlavě.

Doma zaváhal také Hazlov, který hostil Zábřeh. Hosté určitě nechtěli vážit takovou cestu nadarmo, neměli to však vůbec jednoduché. O napínavosti zápasu svědčí také to, že v průběhu zápasu došlo třikrát k dělbě bodů na dráze. Nakonec však měli pevnější ruku hosté a i když byli horší v dorážce, odvezli si domů vítězství.

Nervy drásající musel být také souboj Českých Velenic s áčkem Jihlavy. Po úvodní čtveřici byl stav utkání nerozhodný 1:1 s mírným náskokem domácích. Po dvou vyhraných drahách koncového hráče hostů to už vypadalo, že do Jihlavy poputuje minimálně bod. Spasitelem domácích se stal Zdeněk Kamiš, který po šedesátce vystřídal svého spoluhráče Miroslava Kotrče. Kvalitními dráhami 143 a 148 stihl nepříznivý stav zvrátit a výhrou o 2 kuželky poslal hosty domů s prázdnou.

Utkání Moravské Slavie s Rokycany bylo zdramatizováno již před začátkem utkání, když měli hráči z Rokycan nehodu na dálnici. Na výsledku se to neprojevilo a jako malou kompenzaci si odvezli výhru, když rozhodující slovo měli poslední hráči z obou týmů. Michal Wohlmuth získal jistotu bodu pro družstvo už po třech drahách, ale Martin Procházka nic nevzdal a na poslední dráze mocně dotahoval. Nakonec se nezadařilo a Rokycany po průměrném výsledku odváží z Brna všechny body... (Dalibor Dvorník).


1. KLDD

Stejně jako u ligy dorostenců, můžeme i u dorostenek už po 13. kole docela dobře odhadnout, jak budou po skončení soutěže vypadat oba póly tabulky. Valašské Meziříčí zvýšilo náskok na 7 bodů, když nadělilo kanára družstvu z opačného konce tabulky. Kanárek se však nerodil zrovna snadno, protože hráčky Chotovin byly hostujícím hráčkám rovnocennými soupeřkami.

Druhé místo obsadilo po prohře Duchcova v České Třebové (viz níže) družstvo Jihlavy, které vytvořilo své domácí maximum a na to nenašly hostující hráčky Rosic odpověď. Jičínským dorostenkám došel po dobře rozjetém začátku soutěže dech a to i v domácím prostředí. Toho dokázal plně využít nevýrazný celek Zábřehu a i z velmi slabého výkonu dokázal vytěžit bod za remízu.

Sestupem ohrožený Náchod může po nedělním utkání na čas klidně spát. Domácí výhra nad Šumperkem po nepříliš oslnivém, přesto nejlepším domácím výsledku v sezóně, zbavila náchodské hráčky přímého kontaktu se sestupovou čárou. Naopak sestupové problémy se jistě nevyhnou Červeným Pečkám. Ty v okresním derby podlehly Kolínu na domácí půdě.

Překvapivé vítězství domácích nad favorizovaným družstvem Duchcova. Rozhodující byl výborný výkon nejmladší hráčky domácích, Kláry Pekařové, který znamenal bod pro družstvo. Ztrátu 10 kuželek dokázala domácí Lída Johnová vymazat, a tak oba body zůstávají nečekaně v České Třebové. (Jiří John)

Datum: 3. 2. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka