ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS – rozlosování soutěží

Dnes odpoledne proběhlo v dějišti šampionátu losování soupeřů pro boje o světové medaile.

Český reprezentant Jiří Němec nastoupí v prvním kole s Estoncem Gertem Piksarem, se kterým by si měl umět poradit. Jejich duel začíná ve 14.30. Druhý náš hráč – Viktor Pytlík – nastoupí v 17.45 a za soupeře mu byl vylosován Rakušan Thomas Löscher. To již bude těžší oříšek – spoluhráč Radka Holakovského v rakouském St. Pöltenu je v aktuálním světovém žebříčku na 38. místě. Jediný nasazený Čech do prvního kola Radek Hejhal by měl nastoupit zítra proti reprezentantovi Černé Hory Ivo Sindikovi. Ten by měl dle losu hrát s reprezentantem Německa, ale jak se zdá, tak mužská německá reprezentace bude na světovém šampionátu zcela chybět! Jsem zvědav, jaké budou informace přímo z místa dění.

Hned ráno v 8 hodin nastoupí Hana Wiedermannová proti silné Maďarce Anitě Mehesz. Ta hraje za Budapešť a na nedávném světovém poháru v rakouském Ritzingu byla nejlepší hráčkou družstva. Ještě těžší soupeřku přisoudil los Lucii Vaverkové, která, stejně jako Jirka, nastoupí do boje o postup do prvního kola v půl třetí. Proti ní bude hrát Chorvatka Ana Bacan, ta je ve světovém žebříčku vysoko na čtvrté příčce. O hodinu později zahájí svůj start starší ze sester Wiedermannových – Dana. Soupeřkou ji bude Rumunka Elena Camelia Matei a ani to nebude jednoduchá protihráčka. A aby si to naše reprezentantky nevyčítaly, tak los nebyl nakloněn ani poslední z nich – Evě Budišové. Ta narazí na čtrnáctou hráčku dle žebříčku Nataliji Graber, spoluhráčku Any Bacan z chorvatského celku KK Zagreb.

Ve sprintech zatím nejsou známy hráči jednotlivých reprezentací. Již se ale ví, že naši muži nastoupí jeden proti Rumunovi a jeden proti Slovincovi. V ženách budou obě soupeřky z Rumunska.

No a konečně soupeři pro mix tandem, kde budeme mít tři dvojice – domácí duo z Bosny a Hercegoviny, dvojice z Polska a velvyslanci ze Švédska.

Kuželna v Banja Luka
Datum: 20. 10. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel