ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 11. kolo

Hrášky Slovan Rosice nadále vedou tabulku s náskokem pěti bodů. KK Vyškov bojuje o záchranu. V tomto kole jeho hráčky přehrály Slavii Praha-

Dvě výhry domácích celků a tří hostujících družstev je bilance jedenáctého kola.  Venku zvítězily Rosice v Přerově, Dačice ve Zlíně a Vyškov na Žižkově, kde přehrál pražskou Slavii 6:2. Rosice tak kráčejí mílovými kroky za obhajobou mistrovského titulu. Nadále vedou ligovou tabulku s náskokem pěti bodů na SKK Náchod A. Třetí příčku si výhrou venku pojistily hráčky Centropenu Dačice, které mají po tomto kole na čtvrtou Jihlavu náskok tří bodů. Hráčky KK Vyškov vybojovaly druhou jarní výhru a bojují o záchranu v soutěži. Na poslední Přerov mají po tomto kole náskok již tří bodů a na nesestupovou desátou příčku, kterou drží KC Zlín ztrácejí tří body, stejně jako na deváté béčko Náchoda.. 

Nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně v Náchodě. Hráčka Nina Brožková porazila 623 kuželek a za Adéla Víšová 622 kuželek. Po tomto kole zůstaly s průměrem z průměru vyšším jak šest set jen dvě hráčky. Natálie Bínová Slovan Rosice si v Přerově po výkonu 573 lehce pohoršila na 618,77, druhá je Jana Braunová KK Jihlava 611,61 a na třetím místě je Alena Kantnerová Slovan Rosice 599,83. V poradí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo mají již jen dvě hráčky 100% úspěšnost. Na vedoucí příčce je Alena Kantnerová se ziskem 11 bodů, Její stájová kolegyně Natálie Bínová má na svém kontě rovněž zisk 11 bodů, ale horší úspěšnost v zisku setových bodů.

     1.  Alena Kantnerová             KK Slovan Rosice                  11      /   11   (100%)             35.5  /  44    (81%)

     2.  Natálie Bínová                  KK Slovan Rosice                  11      /   11   (100%)             31     /  44    (70%)

     3.  Zuzana Honcová               KK Vyškov                          10      /   11     (91%)             35.5  /  44    (81%)

TJ Valašské Meziříčí hostilo KK Jihlavu. Domácí hráčky braly v úvodu po těsných výhrách oba bod. Veronika Horková přehrála svoji soupeřku o kuželku a Kristýna Pavelková o devět. Ve druhé části dělba bodů, když hostující Martina Melchertová prohrála o 25 kuželek, na body zvítězila 3:1. Závěr utkání ovládly hostující hráčky. Jana Braunová po výkonu 621 kuželek brala bod a stejně úspěšná byla i Aneta Kusiová. Jihlavské hráčky snižovaly i ztrátu v poražených kuželkách. Na kontě domácích hráček nakonec zůstalo 13 kuželek, a to znamenalo jejich výhru 5:3.

Oslabená pražská Slavie nestačila na dobře hrající KK Vyškov, jehož hráčky bojují o záchranu v soutěži. Úvod utkání vyšel výborně hostujícím hráčkám, které vedly 2:0 o 59 kuželek. V dalším průběhu získalo každé družstvo po bodu, a to znamenalo v konečném účtování výhru Vyškova poměrem 6:2 o 107 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčky Zuzana Štěrbová, která porazila 582 kuželek

Náchodské derby mezi áčkem a béčkem mělo jasného favorita a výsledek to potvrdil. Áčko podalo výborný výkon, když porazilo celkově 3561. Ani béčko se nemusí za svůj výkon stydět. Omladina porazila krásných 3414 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála Nina Brožková, která porazila 623 kuželek. Jen o jedinou kuželku méně porazila hráčka béčka Adéla Víšová a to 622 kuželek.

Hráčky Slovanu Rosice v Přerově opět jasně zvítězily poměrem 6,5:1,5. V úvodu utkání excelovala hostující Simona Koutníková, která jako jediná překonala šestistovku výkonem 605 kuželek. Rosice po úvodu vedly 2:0 o 142 kuželek a nebylo co řešit.  V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale i přes slabší výkony Barbory Janyškové a Lucie Vaverkové hostující celek v utkání dominoval.

Hráčky Centropenu Dačice zajížděly ke svému dalšímu utkání do Zlína a až překvapivě lehce zvítězily 7:1 a pojistily si tak třetí místo v ligové tabulce. Jediný bod pro domácí uhrála až v samotném závěru Michaela Bagári i přesto, že se svou soupeřkou prohrála o 10 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Pavlína Karešová, která porazila 584 kuželek.

Datum: 11. 2. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa