ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 10. kolo

Rosice potvrdily ve Valašském Meziříčí skvělou formu a kráčejí za obhajobou mistrovského titulu. Výkony kola mají na svém kontě jihlavská Jana Braunová 644 a hráčka Slovanu Rosice Natálie Bínová 640

Čtyři výhry domácích celků a pouze jedna hostů je bilance 10. kola soutěže. Venku zvítězily pouze hráčky vedoucího celku Rosic, když nadělily TJ Valašskému Meziříčí kanára po výhře 8:0, Potvrdily tak skvělou formu před odvetou Ligy mistrů. Nadále vedou jasně tabulku s náskokem pěti bodů na SKK Primátor Náchod, který prohrál v tomto kole ve Vyškově 6:2. Hráčky KK Vyškova vybojovaly cenné dva body a posunuly se na předposlední místo tabulky. Na nesestupovou osmou příčku, kterou drží KC Zlín ztrácejí pět bodů. Na třetí místo se posunul nováček soutěže Centropen Dačice, který přehrál doma poslední Spartak Přerov, kterému ani posílení sestavy zatím nepřináší ovoce.

V tomto kole padlo šest šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrála v Jihlavě domácí hráčka Jana Braunová, která porazila 644 kuželek a velkou měrou přispěla k výhře Jihlavy nad pražskou Slavii. Podobně se dařilo Natálii Bínové ve Valašském Meziříčí, kde porazila 640 kuželek. Nadále tak vede pořadí jednotlivkyň, když si vylepšila průměr z průměrů na 626,40. Průměr vyšší, jak šest set mají ještě dvě dráčky. Druhá v pořadí Jana Braunová KK Jihlava 609,73 a třetí Alena Kantnerová Slovan Rosice 603,13.

V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo je na čele velká tlačenice. Hráčky na prvních třech místech mají 100% úspěšnost a zisk 10 bodů. O pořadí rozhoduje počet setových bodů a těch má na svém kontě nejvíce Alena Kantnerová Slovan Rosice a to 32,5 ze 40 možných viz tabulka níže.

     1.  Alena Kantnerová             KK Slovan Rosice                  10      /   10   (100%)             32.5  /  40    (81%)

     2.  Lenka Nováčková             KC Zlín                               10      /   10   (100%)             31.5  /  40    (79%)

     3.  Natálie Bínová                  KK Slovan Rosice                  10      /   10   (100%)             28.5  /  40    (71%)

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice ve Valašském Meziříčí hrál od úvodních hodů prim. V úvodu sice domácí hráčky prohrály oba duely, ale v poražených kuželkách držely krok, když ztrácely 44 kuželek. Ve druhé části rosické hráčky domácí jasně převálcovaly, když vyhrály oba duely a nahrály dalších 186 kuželek. V závěru opět stejný obraz hry. Alena Kantnerová s veteránkou Naďou Dobešovou opět braly oba body a navýšily náskok v poražených kuželkách o 106 na konečných 336 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Veronika Horková, která porazila 588 kuželek.

KK Jihlav hostila oslabenou pražskou Slavii a zcela zaslouženě zvítězila 5:3. Hostující hráčky sice uhrály tři body ze hry, ale v poražených kuželkách měly o 72 kuželek méně něž domácí. Před závěrečnou fázi utkání měla Slavie ještě šest kuželek do plusu, když žila z náskoku, který nahrála v úvodu utkání Vlasta Kučerová, kde porazila 616 kuželek. V závěru zápasu hrála prim domácí hráčka Jana Braunová, která po výkonu 644 poražených kuželek otočila vývoj utkání ve prospěch domácího celku.

Hráčky KK Vyškov se dočkaly první výhry v tomto soutěžním ročníku. Na jejich dobrý výkon SKK Náchod A nestačil. Domácí hráčky vedly před závěrem utkání 3:1 o 61 kuželek. Ani výborný výkon hostující Anety Cvejnové, která porazila 604 kuželek nestačil na otočení vývoje utkání v jejich prospěch. Na kontě domácích zůstalo plus 36 kuželek a domácí mohly oslavit první výhru v soutěži. Nejlepší výkon zahrála za Vyškov Zuzana Štěrbová, která porazila 592 kuželek.

Hráčky Centropenu Dačice hostily poslední celek tabulky a o výhru musely bojovat do posledních hodů. Domácí hráčky vedly před závěrem 3:1 o 83 kuželek a zdálo se být vše jasné. Opak byl pravdou. Přerovská dvojice Michaela Beňová a Adrianou Svobodovou postupně umazávaly z náskoku Dačic. Před závěrečnou dráho dokonce vedly o čtyři kuželek. Před poslední dorážkou měly domácí na svém kontě plus jednu kuželku. Druhou nahrály v dorážce, a tak nakonec těsně zvítězily 5:3 o dvě kuželky.

Béčko SKK Náchod B hostilo hráčky KC Zlín. Omladina Náchoda opět podala hodnotný výkon
a zaslouženě zvítězila 6:2 o 139 kuželek. Nejlepší výkon utkání zahrála domácí hráčka Veronika Kábrtová, který porazila 582 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Petra Šustková výkonem 581 poražených kuželek.

Datum: 4. 2. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa