ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 11. kolo

Po podzimní části soutěže vodou tabulku Hořice s náskokem čtyř bodů na KK Zábřeh. Černého Petra má na posledním místě TJ Třebíč. Na předposlední Lokomotivu Trutnov ztrácí jeden bod.

V posledním kole podzimu uhráli hosté jedinou výhru, když TJ Valašské Meziříčí po strastiplné cestě zvítězilo v Karlových Varech 5:3.  Ve zbývajících zápasech dominovali domácí. KK Zábřeh nadělil překvapivě vedoucímu celku tabulky SKK Hořicím kanára, když porazil celkem 3604 kuželek a soupeřových 3430. Náskok Hořic na druhý KK Zábřeh se snížil na rozdíl čtyř bodů. Na třetím místě je nováček soutěže Podlužan Průšánky. Na vedoucí post ztrácí sedm bodů. Na konci tabulky zůstal Černý Petr hráčům TJ Třebíč, kteří v posledním kole prohráli v Trutnově. Díky této výhře se Lokomotiva Trutnov posunula na předposlední příčku a má na TJ Třebíč náskok jednoho bodu. 

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Nejlepší výkon kola zahrál Adam Misař KK Zábřeh, který na domácí dráze porazil 635 kuželek. Druhý výkon kola zahrál Jiří Němec Centropen Dačice 619 a třetí nejlepší výkon zahrála Petr Pevný KK Vyškov 618 kuželek.

V pořadí jednotlivců má stále sedm hráčů průměr z průměrů vyšší jak šest set. Nadále vede Tomáš Bek KK Sadská 609,03 před Davidem Urbánkem SKK Hošice 606,23 a Ondřejem Stránským Lokomotiva Trutnov 605,11.

V pořadí dle získaných bodů pro družstvo mají při plném počtu odehraných utkání 100 % úspěšnost a tím i zisk 11 bodů Marek Ollinger KK Zábřeh a Tomáš Pavlík Slovan Karlovy. Marek Ollinger má o 0,5 bodu vyšší zisk pomocných bodů. Jednu prohru mají na svém kontě Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí a David Urbánek SKK Hořice. Oba rovněž odehráli plný počet utkání.

Datum: 2. 12. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa