ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 10. kolo

SKK Hořice vedou tabulku i po tomto kole s náskokem šesti bodů na KK Zábřeh.

Dvě remízy, jedna výhra hostujícího celku a tři výhry domácích to je bilance předposledního kola podzimu. Remízu uhrála Lokomotiva Trutnov v Dačicích a Slovan Karlovy Vary v Prušánkách a KK Zábřeh zvítězil v Třebíči. Výkony všech utkání se vešly mezi 3400-3500 kuželek. Pouze KK Zábřeh porazil v Třebíči 3507 kuželek. Tabulku vedou nadále Hořice s náskokem šesti bodů na druhý KK Zábřeh. Na konci tabulky je poslední Lokomotiva Trutnov se ztrátou jednoho bodu na TJ Třebíč. Tyto dva celku si to rozdají v příštím kole v Trutnově o Černého Petra podzimu.

Padlo šestnáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál David Urbánek SKK Hořice, který porazil 652 kuželek. Branislav Černuška Lokomotiva České Velenice porazil 633 kuželek. V pořadí jednotlivců je nadále šest hráčů s průměrem z průměrů vyšším jak šest set. Pořadí vede nadále David Urbánek SKK Hořice 612,43 před Tomášem Bekem KK Sadská 609.

Lokomotiva České Velenice uhájila domácí prostředí proti KK Sadské, když zvítězila 6:2 o 71 kuželek. Po poměrně vyrovnaném úvodu utkání ovládli domácí hráči střední část a šli před závěrem do vedení 3:1 o 151 kuželek. V závěru už ani herní výpadek Ondřeje Touše a střídajícího Jiřího Novotného a výborný výkon hostujícího Tomáše Beka 602 nemohl na výhře domácího celku nic změnit.

KK Vyškovu se v Hořicích dost dařilo a domácí celek hodně potrápil. Hořice zvítězily doma nezvykle těsně 5:3 o pouhých sedm kuželek. Oba celky uhrály ze hry po třech bodech. Před závěrečnou části utkání měli domácí při stavu 2:2 tři kuželky do plusu. Ve vyrovnaném závěru nakonec rozhodl výborný výkon Martina Hažvy 610, který vybojoval bod po výhře na poslední dráze nad Petrem Pevným. Ve druhé dvojici sice Dominik Ruml prohrál s Filipem Kordulou, ale na kontě Hořic zůstalo sedm kuželek, a to znamenalo výhru 5:3.

Centropen Dačice ztratil v tomto kole po remíze s Lokomotivou Trutnov bod. Domácí hráči získali ze hry čtyři body, ale hosté porazili celkově o třináct kuželek více. Trutnov si tak odváží z Dačic cenný bod. Nejlepší výkon v utkání zahrál trutnovský František Adamů, který porazil 611 kuželek. Nejlepší z Dačic byl Pavel Kabelka, který porazil 608 kuželek.  

TJ Valašské Meziříčí získalo další domácí výhru nad Klokany z Dobřan poměrem 6:2 o 31 kuželek. Domácí hráči měli lepší vstup do utkání, když v úvodu vyhráli oba duely i když Vladimír Výrek velmi těsně. Valašské Meziříčí vedlo po úvodní části 2:0 o 35 kuželek. V dalším průběhu utkání získaly oba celky po dvou bodech. V konečném účtování měli domácí hráči nahráno o 31 kuželek víc jak jejich soupeř, a to znamenalo výhru 6:2.

V souboji nováčků soutěže došlo na dělbu bodů. Slovan Karlovy Vary uhrál v Prušánkách remízu 4:4, když hosté uhráli čtyři body ze hry a domácí hráči porazili celkově o 13 kuželek víc jak jejich soupeř. Nejlepší výkon v utkání zahrál Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary, který porazil 618 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Zdeňek Zálešák výkonem 605 poražených kuželek.

Hráči TJ Třebíč po výhře doma nad Dačicemi na další domácí výhru nedosáhli. Na dobře hrající KK Zábřeh nestačili. Úvod utkání vyzněl jasně ve prospěch hostů. Vyhráli oba duely a šli do vedení 2:0 o 31 kuželek. Ve střední části to dlouho vypadalo, že průběh bude podobný, ale naštěstí pro domácí urval bod Mojmír Novotný po výkonu 585 kuželek. Do závěru šel Zábřeh s vedením 3:1 o 51 kuželek. V závěru se žádný zázrak ve prospěch domácích nekonal. Kamil Nestrojil sice získal pro Třebíč druhý bod, ale Marek Ollinger byl v Třebíči opět výborný. Porazil 611 kuželek a pečetil tak výhru hostů v poměru 6:2 na pojištění druhého místa v tabulce.

Datum: 25. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa