ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 8. kolo

Nic nového pod slunce. Tabulku vedou nadále Rosice s náskokem tří bodů na SKK Náchod. Vynikající výkon kola. Jana Vejmolová KK Vyškov porazila 685 kuželek.

O tomto víkendu se hrály pouze čtyři zápasy. Ve třech případech byly úspěšnější domácí celky a pouze v jednou vyhrálo hostující družstvo. Zadařilo se hráčkám Centropenu Dačice na drahách v Přerově, kde zvítězily 6:2. Tabulku nadále vedou Rosice, které dohrávaly svoje utkání v neděli proti TJ Valašskému Meziříčí a ve kterém zvítězily 6:2. V sobotu se hrálo v Rosicích utkání prvního kola Ligy mistrů. Rosice hostily KK Záhřeb a zvítězily po výborném výkonu 6:2. V tabulce druhý SKK Náchod rovněž doma nezaváhal, když přehrál KK Vyškov 6:2. Na vedoucí Rosice ztrácí tři body. Celky z konce tabulky svoje zápasy prohrály, a tak se v pořadí nic nemění. Poslední KK Vyškov má na svém kontě jeden bod a předposlední Spartak Přerov o jeden více.

Ve čtyřech utkáních padlo šest šestistovek, Vynikající výkon podala v Náchodě hráčka KK Vyškov Jana Vejmolová, která porazila 685 kuželek, a to je zatím nejlepší výkon v tomto ligovém ročníku. Druhý, třetí, čtvrtý a pátý nejlepší výkon kola zahrály hráčky Slovanu Rosice. Natálie Bínová porazila 658 kuželek a Lucie Vaverková 626, Alena Kanterová 623 a Nikola Kunová 621 kuželek. I po tomto kole mají tři hráčky průměr z průměrů vyšší jak šest set. Pořadí vede Natálie Bínová průměrem 620,60 před Alenou Kantnerovou 602,70, obě Slovan Rosice. Na třetím místě je Jana Braunová KK Jihlava 602,19.

KK Vyškov zásluhou výborného výkonu Jany Vejmolové 685 hodně hráčky náchodského áčka  potrápil. Před závěrečnou části utkání byl stav 2:2 a vyškovské hráčky měly navrch 15 kuželek. V závěru se prosadily domácí. Aneta Cvejnová zdolala svoji soupeřku až lepší druhou šedesátkou. V souboji Nikoly Portyšové se Zuzanou Honcovou se bojovalo do posledního hodu. Domácí hráčka vyhrála poslední dráhu o jednu kuželku, a to rozhodlo o její výhře. Z družstva Náchod byla nejlepší Nikola Portyšová, která porazila 600 kuželek.

Předposlední celek tabulky Spartak Přerov hostil nováčka soutěže Centropen Dačice a v utkání na své soupeřky nestačil. Zápas byl hodně vyrovnaný. Úvod utkání 1:1 a plus osm kuželek pro Přerov. Po druhé části zápasu byl stav 2:2 a plus pět kuželek pro Dačice. Závěr utkání lépe zvládly hostující hráčky. Obě svoje duely vyhrály a navýšily náskok v poražených kuželkách na konečných 47 kuželek. Výhra Dačic znamená jejich posun na čtvrtou příčku tabulky.  

Nováček soutěže SKK Náchod B se představil ve Zlíně. Domácí hráčky získaly v úvodu utkání slušné vedení 2:0 o 138 kuželek. Po vyrovnané střední části utkání, kde oba celky braly po bodu, získaly v závěru zápasu navrch hráčky KK Náchod B. Ztráta z úvodu utkání byla příliš velká a zisk dvou bodů a umazání 51 kuželek z náskoku domácího celku na výhru  nestačil. V zápase se objevily dva výkony pod pět set. Nejlépe zahrála domácí hráčka Tereza Divílková, která porazila 588 kuželek a z hostujícího celku byla nejlepší Adéla Víšová po výkonu 577 poražených kuželek.

V nedělní dohrávce hostily Rosice hráčky TJ Valašského Meziříčí. Hostující celek neměl proti výborně hrajícímu domácímu celku šanci na případný úspěch. Rosické hráčky daly v zápase čtyři šestistovka (výkony uvedeny výše) a jasně zvítězily 6:2. Proti sobotnímu utkání porazily o 48 kuželek méně. Poslední výkony Rosic doma 3600, 3702, 3678 a 3670, zřejmě dobrej oddíl. Z hostujícího celku zahrála nejlépe Nikola Tobolová, která porazila 597 kuželek.

Datum: 25. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa