ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 2. kolo

Rosice zvítězily nad KC Zlínem 6:2. Sympatický výkon předvedlo béčko Náchoda v Praze. Slavie zvítězila 5:3 o 27 kuželek. Nejlepší výkon kola zahrála devatenáctiletá Barbora Lokvencová, která porazila 627 kuželek a to je její osobní rekord.

Druhé kolo přineslo čtyři výhry domácích celku. Pouze v jediném zvítězil hostující celek, když v Otrokovicích přehrály hráčky Slovanu Rosice KC Zlín 6:2. Bez ztráty bodu jsou po druhém kole celky Slovanu Rosice, SKK Primátor Náchod A, KK Jihlava a KK Slavie Praha. Na výhru zatím nedosáhly celky KK Vyškov SKK Primátor Náchod B a Spartak Přerov.

V tomto kole padlo devět šestistovek. Nejlepší výkon zahrála hráčka SKK Náchod B Barbora Lokvencová, která porazila v Praze na Žižkově 627 kuželek, a to je její osobní rekord. Starý z loňska překonala o devět kuželek. Vlasta Kohoutová ze Slavie Praha porazila 616 kuželek, Michaela Provazníková TJ Valašské Meziříčí výkon 614. 613 kuželek porazila Linda Lindman Slavie Praha a Natálie Bínová Slovan Rosice, která je v čele pořadí jednotlivkyň. Nejlepší šestku kola doplňuje hráčka Spartaku Přerov Zuzana Machalová, která ve Valašském Meziříčí porazila 606 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Spartak Přerov. Domácí hráčky měly navrch jak v úvodní fázi utkání, tak ve střední. Před závěrem vedly 4:0 o 97 kuželek. Přerovské hráčky v závěru utkání zásluhou dobrých výkonů Zuzany Machalové 606 a Anny Škařupové 586 braly oba body, ale náskok domácích hráček v poražených kuželkách byl příliš velký. Díky němu zvítězilo Valašské Meziříčí 6:2 a připsalo si na svoje konto první výhru v novém ročníku soutěže.

V Jihlavě se představily hráčky KK Vyškova. Podstatný pro vývoj utkání byly dvě výhry domácích hráček v úvodu utkání celkově o 184 kuželek. Vyškovské hráčky sice ve střední části po výhrách srovnaly stav před závěrem na 2:2. Na kontě jihlavských hráček zůstalo 154 kuželek. V závěrečné fázi utkání jistila výhru domácích hráček Jana Braunová, která uhrála bod a Jihlava tak zvítězila 6:2 o 110 kuželek. Nejlépe v utkání zahrála hostující hráčka Zuzana Honcová, která porazila 597 kuželek.

Až překvapivě vyrovnané utkání se hrálo na kuželně na Žižkově, kde pražská Slavie hostila béčko SKK Náchod. Domácí hráčky nakonec vybojovaly cennou výhru 5:3 o 27 kuželek. V úvodu utkání zvítězila Linda Lindman nad Veronikou Kábrtovou až díky vynikajícímu výkonu na poslední dráze, kde porazila 173 kuželek. Druhý bod získala Vladimíra Malinská opět po těsné výhře nad Terezou Bendovou. Ve střední části utkání získaly oba celky po bodu. Slavie navýšila svůj náskok na 80 kuželek. Souboj domácí Vlasty Kohoutové s Barborou Lokvencovou stál za to. Hostující hráčka po vynikajícím osobním rekordu 627 přehrála domácí favoritku 3:1 o 11 kuželek.  Závěr utkání ovládly hostující hráčky. Oba duely vyhrály, ale dotáhnout rozdíl poražených kuželek se jim nepodařilo. Na kontě domácího celku zůstalo plus 27 kuželek. Hodně taky díky tomu, že Helena Gruzsková 605 sice ztratila bod v souboji s Lucii Slavíkovou 598 ale nahrála plus sedm kuželek.

SKK Náchod hostil nováčka soutěže Centropen Dačice. Domácí hráčky nenechaly nic náhodě. Postupně získávaly body a navyšovaly náskok v poražených kuželkách. Výhra hostující hráčky Šárky Dvořákové v samotném závěru utkání po výborném výkonu 601 poražených kuželek již nemohla na konečné výhře domácího celku nic změnit.

Hráčky Slovanu Rosice podaly v nedělním utkání na kuželně v Otrokovicích proti KC Zlínu dobrý výkon, když zvítězily 6:2 o 160 kuželek. Po hodně vyrovnaném úvodu měly ve střední části utkání navrch hostující hráčky. Natálie Bínová 613 s Barborou Janyškovou 561 braly oba body a nahrály do plusu 127 kuželek. V závěru utkání již ani prohra Nadi Dobešové 3:1 nemohla nic změnit na výhře Rosic. Naďa v duelu s Michaelou Bagári porazila 605 kuželek a byla na kuželky o 10 lepší. Ve druhém duelu Alena Kantnerová zvítězila 3:1 nad Michaelou Matlachovou o 20 kuželek.

Datum: 1. 10. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa