ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 1. kolo

Hráčky Slovanu Rosice zahájily sezonu ve velkém stylu. Nadělily kanára Přerovu. Tři nejlepší výkony kola padly v Rosicích. Natálka Bínová 644, Alena Kantnerová 634 a Anna Štraufová 602. Celkově to dalo slušných 3624 kuželek. Pražská Slavie zvítězila ve Vyškově po dobrém výkonu 6:2.

První kolo nového ročníku nejvyšší soutěže žen přineslo dvě výhry hostujících celků, dvakrát vyhrály domácí celky a utkání v Dačicích skončilo nerozhodně.

Šestistovek v prvním kole padlo pět. O nejlepší výkony kola se zasloužily po výborných výkonech na domácí dráze hráčky Slovanu Rosice Natálie Bínová 644 a Alena Kantnerová 639. Dalo se na to koukat. 602 kuželek porazila hráčka Slavie Praha Linda Lindman ve Vyškově a rosická Anna Štraufová. Na šestistovku ještě dosáhla v Náchodě Aneta Cvejnová, která porazila 601 kuželek.

KK Jihlava hostila v prvním kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky ovládly první část utkání, kde Kamila Jirsová a Kamila Dvořáková získaly oba body a k tomu 108 kuželek navrch. Hostující hráčky nezískaly ani fiftýn. V dalším průběhu se zápas vyrovnal. V každé rundě získaly oba celky po bodu a to znamenalo, že domácí hráčky si na svoje konto připisují první dva body po výhře 6:2 o 138 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála jihlavská hráčka Jana Braunová, která porazila 578 kuželek.

Slavie Praha zajížděla ke svému prvnímu utkání do Vyškova. Hostující hráčky hned v úvodní části utkání nenechaly nikoho na pochybách, kdo bude na kuželně dominovat. Vlasta Kohoutová 590 a Linda Lindman 602 ovládly úvod a Slavie vedla 2:0 o 132 kuželek. Střední část utkání se rovněž hrála v režii hostů, a to znamenalo před závěrem jejich vedení 4:0 o 198 kuželek. Až v závěru utkání se prosadily domácí. Výborně zahrála Jana Vejmolová, která porazila 596 kuželek. Na otočení vývoje utkání to ale nestačilo. Slavie si z Vyškova odváží oba body po výhře 6:2 o 154 kuželek.

Hráčky Slovanu Rosice zahájily nový ročník soutěže ve velkém stylu. Po celkovém výkonu 3624 poražených kuželek nadělily Přerovu kanára o 280 kuželek. Od úvodních hodů bylo jasné, jak bude utkání probíhat. Z družstva Přerova měla hodně blízko k zisku bodu Soňa Ženčáková. Porazila více kuželek jak její soupeřka, ale remíza na druhé dráze, prohra o kolek na třetí a prohra čtvrté hovořily ve prospěch domácí Barbora Janyškové. Nechybělo mnoho ani k výhře Zuzany Machalové nad Lucii Vaverkovu. Tři dráhy skončily remízou a druhou vyhrála domácí hráčka. V závěru zápasu to vypadalo na zisk bodu pro Přerov, ale opak byl pravdou. Dvě špatné otvírky hostující hráčky znamenaly těsnou prohru.

Derby v Náchodě postavilo proti sobě zkušené ligové hráčky áčka a mladý tým nováčka soutěže pod vedením Zdeňka Jaroše. V zápase drželo po dvě třetiny utkání béčko s áčkem krok. Ve střední části zahrála výborně hráčka béčka Veronika Kábrtová, které těsně utekla šestistovka, když porazila 594 kuželek. Poslední dráha výborná, dalo se na to dívat. Před závěrem při stavu 2:2 mělo navrch áčko o 92 kuželek. Závěr se již hrál v režii zkušených hráček áčka Anety Cvejnové 601 a Nikoly Portyšové 584. Jasný zisk dvou bodů, a to znamenalo povinnou výhru áčka 6:2 o 145 kuželek.

Druhý nováček soutěže Centropen Dačice hostil hráčky KC Zlín. Utkání nakonec skončilo remízou 4:4, když domácí hráčky porazily o 21 kuželek víc jak jejich soupeřky, ale dokázaly zvítězit pouze ve dvou duelech. Před závěrem měly domácí hráčky navrch 46 kuželek. Postupně ztrácely, ale hostujícím hráčky, které braly oba body se nepodařilo náskok smazat. V utkání podala nejlepší výkon domácí hráčka Tereza Křížová, která porazila 582 kuželek. Za Zlín byla nejlepší Bohdana Jankových výkonem 574 poražených kuželek.

Datum: 23. 9. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa