ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 2. kolo

Druhé kolo soutěže přineslo tři výhry domácích celku a tři hostů. Venku zvítězil nováček soutěže Podlužan Prušánky ve Valašském Meziříčí 5:3, Hořice přehrály Lokomotivu České Velenice 6:2 a Centropen Dačice zvítězil na drahách nováčka soutěže Slovanu Karlovy Vary 7:1. Plný bodový zisk mají po tomto kole celky KK Zábřeh, SKK Hořice a KK Vyškov. Bez bodu jsou zatím TJ Třebíč a Lokomotiva Trutnov.

V tomto kole padlo sedmnáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál v Zábřehu Jiří Michálek, který porazil 640 kuželek, Ondřej Stránský v Trutnově 639 a Flip Kordula ve Vyškově 638 kuželek. Na kuželně v Zábřehu to padalo. O další šestistovky se zasloužili Tomáš Dražil 630 a Martin Sitta 628.

Nováček soutěže Podlužan Prušánky se představil na drahách ve Valašském Meziříčí. Hosté byli úspěšnější a v dramatickém utkání nakonec zvítězili 5:3 o 39 kuželek. V úvodní části dělba bodů a domácí vedli o 39 kuželek. Dva výkony nad šest set. Domácí hráč Radim Metelka 617 a hostující Vojtěch Novák 616. Střední část utkání ovládli domácí, když Ivan Říha a Daniel Šefr získali oba body a navýšili před závěrečnou části zápasu náskok na 71 kuželek a pro domácí to vypadalo dobře. Závěrečnou část utkání ovládli hosté Jan Zálešák 603 a Lukáš Hlavinka 627 a otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch,

Hráči Lokomotivy České Velenice hostili účastníka loňského ročníku Interligy SKK Hořice a na svého soupeře nestačili. Hráči Hořice tak potvrdili, že budou patřit k největším kandidátům na čelní umístění. Ve Velenicích nenechali od úvodních hodů nic náhodě. David Urbánek 609 a Radek Kroupa 612. Získali oba body a bylo jasno. V dalším průběhu sice uhrál pro domácí bod Ladislav Chmel a Zdeněk Dvořák, ale na korigování výsledku to nestačilo.

Druhý nováček soutěž Slovan Karlovy Vary hostil družstvo Centropenu Dačice, kterému překvapivě hladce podlehl 7:1 o 173 kuželek. Domácí držely krok se svým soupeřem pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro domácí uhrál Tomáš Pavlík. Zbytek bodů brali hosté. Hráči Dačic mají na svém kontě dvě šestistovky. Jirka Němec 618 a Josef Brtník 629.

KK Zábřeh podal na domácí dráze výborný výkon, když porazil celkově 3646 kuželek a přehrál KK Sadskou 7:1 o 285 kuželek.  Domácí nic nenechali náhodě a po výborném výkonu Sadskou převálcovali. Jediný bod ve prospěch hostujícího celku uhrál v úvodu utkání Aleš Košnar, když přehrál Václava Švuba. Ani šestistovka Tomáše Beka v závěru zápasu nestačila na zisk bodů pro hosty. Tomáš Dražil po 630 poražených kuželkách na 611 soupeře zvítězil 4:0.

KK Vyškov na domácí dráze nezaváhal, když přehrál Lokomotivu Trutnov 6:2. Vyškov vyhrál úvod i střední část zápasu. Před závěrem vedl 4:0 o 93 kuželek. Hosté byly v závěru lepší, když brali oba body. Ztrátu v poražených kuželkách se jim již dotáhnout nepovedlo. Na kontě domácích zůstalo plus 37 kuželek. Nejlepší výkon zaznamenal hostující hráč Ondřej Stránský, když porazil 639 kuželek. Jen o jedinou kuželku méně zahrál Filip Kordula. Pochlapil se Petr Pevný výkonem 611 poražených kuželek.

V Dobřanech se představili hráči TJ Třebíč a tentokrát neúspěšně. Prohráli 7:1 o 35 kuželek. Domácí hráči brali od úvodních hodů body, a tak jediný čestný bod pro hosty uhrál až v samotném závěru Mojmír Novotný. To bylo ze strany hostujícího celu vše. Nezahráli špatně, ale na lepší výsledek to nestačilo. Rozdíl mezi nejlepším a čuldou u hostů byl 19 kuželek. Chtělo to o chlup výše. Nejlepší výkon v utkání zahrál hned v úvodu utkání domácí hráč Martin Pejčoch, který porazil 606 kuželek. Za Třebíč byl nejlepší na prvním postu Jaroslav Tenkl výkonem 577 kuželek.

Datum: 23. 9. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa