ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 1. kolo

Domácí celky v prvním kole pohořely. Uhrály pouze jedinou výhru a jednu remízu. Výkon kola má na svém kontě hráč SKK Hořic David Urbánek, který porazil 659 kuželek.

První kolo nového ročníku soutěže přineslo poměrně výraznou převahu hostujících celků, které zvítězili ve čtyřech utkáních a z jednoho si odvážejí bod za remízu. Hodně jsem se těšil, že se v Třebíči na kuželně seznámím s nováčkem soutěže, ale opak byl pravdou. V noci ze čtvrtka na pátek jsem skončil na vyšetření v nemocnice a je z toho dost nepříjemná viróza. Náročnej víkend. Doufám, že bude lépe. V Třebíči navíc vypadl on-line přenos tak se nedalo dívat ani v televizi. Takže tentokrát jen v krátkosti.

V prvním kole padlo sedmnáct šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál hráč SKK Hořice David Urbánek, který porazil 659 kuželek. Zdeněk Dvořák z Lokomotivy České Velenice porazil v Prušánkách 648 kuželek.

Nováček soutěže Slovan Karlovy Vary se v Třebíči pochlapil. Domácí načapal na švestkách. Třebíč dlouho držela šanci. Domácí dotahováci běžně takové zápasy dovádějí do vítězného konce. Tentokrát to nevyšlo. Oba svoje duely prohráli. Soupeři postupně odskakovali až na konečných 45 kuželek. Nejlepší výkony padly hned v první rundě, kde domácí hráč Jan Ševela porazil 612 kuželek a hostující Petr Jedlička 601 kuželek.

Druhý nováček soutěže Podlužan Prušánky se představil doma a na svého dobře hrajícího soupeře z Českých Velenic nestačil. Velenice porazily celkově 3634 kuželek o 130 více jako domácí hráči. Z domácího celku zahrál nejlépe Lukáš Hlavinka, který porazil 615 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Zdeněk Dvořák výkonem 648 kuželek.

Lokomotiva Trutnov v pozměněné sestavě po podprůměrném výkonu nestačila na KK Zábřeh, který bral oba body po jasné výhře 7:1, když domácí hráči porazili pouze 3198 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Marek Ollinger, který jako jediný v utkání pokořil šestistovku, když porazil 610 kuželek. Z domácího ceku se šestistovce přiblížil David Ryzák, který porazil 596 kuželek.

Překvapivý výsledek se zrodil v Dačicích, kde domácí podlehli KK Vyškovu 5:3 skoro o 100 kuželek což v Dačicích nebývá zvykem. Úvod utkání 2:0 pro Vyškov. Domácí hráči ve střední části srovnali na 2:2. V závěru oba celky braly po bodu, ale náskok Vyškova v poražených kuželkách byl nad síly domácích hráčů. Jedinou šestistovku v utkání pokořil hostující hráč Pavel Vymazal, který porazil 618 kuželek.

KK Sadská hostila TJ Valašské Meziříčí, když utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů. Domácí hráči měli navrch v poražených kuželkách. Hosté naopak zvítězili ve čtyřech duelech. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Tomáš Bek, který porazil 604 kuželek. Nejlepší výkon za Valašské Meziříčí zahrál Ivan Říha, který porazil 576 kuželek.

Hráči SKK Hořic brali doma povinné domácí body po výhře 6:2 nad Klokany z Dobřan. V utkání padlo sedm šestistovek. Čtyři mají na svém kontě hráči Hořic a tři Klokani. Nejlepší výkon zahrál domácí hráč David Urbánek, který porazil 659 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jiří Baloun, který porazil 634 kuželek. Ani tento výkon nestačil na zisk bodu.

Datum: 17. 9. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa