ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 10. kolo

Po předposledním kole podzimu vyrovnané čelo tabulky. Mezi prvním a pátým rozdíl pouhých dvou bodů. Tabulku vede po tomto kole KK Zábřeh.

Jedna výhra hostů a jedna remíza to je bilance tohoto kola. KK Zábřeh zvítězil v Dobřanech 5:3. Klokani tak ve třech po sobě jdoucích utkáních doma získali pouhý jediný bod. KK Zábřeh se díky této výhře posunul do čela tabulky, kde má stejně bodů jako druhá Lokomotiva Trutnov. Remízu uhrál v Třebíči Spartak Přerov. V červených číslech je na konci tabulky Spartak Přerov a poslední jsou Rosice se ziskem čtyř bodů. V tomto kole padlo pouze deset šestistovek. O nejlepší výkon kola se postaral hráč Sokola Duchcov Zděněk Ransdorf, který porazil 653 kuželek. Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov porazil v Českých Velenicích 640 kuželek. V Třebíči porazil domácí hráč Petr Benedikt a hostující Michal Pytlík shodně 620 kuželek. Michal Pytlík tak nadále vede pořadí jednotlivců dosaženým průměrem z průměrů 622,62.

Centropen Dačice po dramatické koncovce uhrál doma cennou výhru, když TJ Valašské Meziříčí přehrál 5:3 o pouhé dvě kuželky. Ve všech částech utkání braly oba celky po bodu, ale hektická koncovka stála za to. Dačice vedly před závěrečnou fázi utkání o 68 kuželek. Hosté pak postupně umazávaly tak, že před závěrečnou dráhou mělo Valašské Meziříčí na svém kontě o čtyři kuželky více. Oba hostující hráči na kuželky jasně vedli. Dačice po 61 hodech střídaly a dvojice Dušan Rodek s Josefem Brtníkem nakonec sice prohrála o 23 kuželek, ale na body zvítězili 2,5:1,5. Dačice nakonec nahrály o dvě kuželky víc, a to znamenalo výhru 5:3.

České Velenice hostily vedoucí celek tabulky Lokomotivu Trutnov. Po vyrovnaném úvodu utkání měli domácí hráči ve střední části navrch. Zbyněk a Miroslav Dvořákovi svoje duely vyhráli a nahráli do plusu 88 kuželek. V závěru se dařilo Ondřejovi Stránskému, který zahrál nejlepší výkon utkání, když porazil 640 kuželek. K otočení výsledku ve prospěch Trutnova to nepomohlo. Na kontě Českých Velenic zůstalo 27 kuželek, a to znamenalo jejich výhru 5:3.

Sokol Duchcov nenechal proti Vyškovu nic náhodě. Svého nejlepšího hráče Zdeňka Ransdorfa postavil do úvodu a vyplatilo se. Zdeněk Ransdorf porazil 653 kuželek, přehrál tak nejlepší výkon hostů v podání Pavla Vymazala, který porazil 601 kuželek. Domácí vedli 2:0 o 76 kuželek. Další průběh utkání přinesl vyrovnané duely, ve kterých získaly oba celky po 1,5 bodu. Domácí navýšili svůj náskok na 101 kuželek, a to znamenalo konečný výsledek 6,5:1,5 ve prospěch Duchcova.

SDS Sadská hostila poslední celek tabulky Slovan Rosice. Hosté drželi s domácím celkem krok po dvě třetiny utkání. Před závěrem prohrávali na body 3:1 o pouhých 17 kuželek. Závěr zápasu ovládli domácí hráči, kteří oba duely vyhráli a náskok v poražených kuželkách završili na konečných 63 kuželek. Jedinou šestistovku v utkání pokořil domácí hráč Tomáš Bek, který porazil 608 kuželek.

Klokani ani v tomto kole na domácí dráze neuspěli. Tentokrát nestačili na KK Zábřeh. Oba celky získaly ze vzájemných duelů po třech bodech, a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 49 více hosté. Nejlepší výkon v utkání zahráli domácí hráč Lukáš Doubrava a hostující Martin Sitta. Oba porazili shodně 614 kuželek. Na šestistovku dosáhl ještě domácí hráč Jiří Baloun výkonem 602 poražených kuželek.

Dramatický zápas se hrál na třebíčské kuželně, kde domácí hostili Spartak Přerov. Pro hostující celek se po dobře zahrané úvodní části vyvíjel příznivě. Přerov vedl o 2:0 o 46 kuželek. Naštěstí pro Třebíč zahrál ve střední části Petr Benedikt. Který porazil 620 kuželek a bral bod. Přerov uhrál rovněž bod, ale domácí vedli o 24 kuželek. V závěru měl domácí hráč Mojmír Novotný našlápnuto na bod a ve druhém duelu měl naopak blíže k zisku bodu Michal Pytlík. Před závěrečnou dráhou měla Třebíč k dobru 38 kuželek. V plných přidali domácí ještě devět kuželek na rozdíl 47 a zdálo se, že remíze nestojí nic v cestě. Do dvacátého hodu se zdálo být vše jasné, ale opak by pravdou. Vypálené prostředky domácích a tři hodovky Michala Pytlíka znamenaly, že hosté se dotáhli na rozdíl plus mínus nula. Mojmír Novotný měl postaveny dva kolky a ostatní měli dohráno. Naštěstí pro domácí se trefil, a tak Třebíč vyboxovala cenný bod za remízu 4:4 o dvě kuželky.

Datum: 3. 12. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa