ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KuLi aktuality - Druhé kolo pohárů mládeže a liga dorostu

Shrnutí aktuálního dění v mládežnických kuželkách

Na státní svátek 17. listopadu se odehrálo druhé kolo pohárů mládeže. Představíme si nejlepší hráče tohoto kola a také nahlédneme na výsledky dorostenců v lize.

Pohár mladách nadějí

Začneme od našich nejmladších, kteří hrají PMN. Druhého turnaje se ujali v Aši, Táboře a Jičíně. Mladé naděje si také mohli zahrát v Dačicích, Rosicích anebo Rýmařově.

V tomto kole patřil nejlepší výsledek, v kategorii mladších žáků, Michalovi Kancnerovi (VKK Vsetín). Na rosické kuželně porazil 274 kuželek. Druhé místo si vybojoval Nicolas Mika ze Šanova, a to s výsledkem 269. Ke klukům se jako třetí přidal Marek Weinlich (KK Zábřeh), když naházel v Rýmařově 264 kuželek.

Na řadě máme kategorii mladších žákyň. Romana Škodová z Valtic vybojovala v Rosicích 270 kuželek a stala se tak královnou tohoto kola. Druhý nejlepší výsledek jsme mohli vidět na jičínské kuželně, kde Kláře Hejnové (SKK Náchod) celkem popadalo 258 kuželek. V Rosicích byl o přední pozice boj. Třetí příčka patří Beátě Růžičkové z Ratíškovic s číslem 256. Své místo obsadila díky dorážce (95). Hned v patách jí byla Adéla Zouharová z Blanska, která také porazila 256 s dorážkou 93 kuželek.

Toto kolo kategorii starších žáků ovládl David Morávek (TJ Sokol Písek). Táborské dráhy Davidovi nadělily 260 kuželek. Druhé nejlepší číslo opět bylo hozeno v Jičíně. Toho se ujal Vojtěch Majer z Náchoda, který shodil 253 kuželek. I zde nebylo třetí místo jednoznačné a rozhodovala dorážka. Kryštof Prouza (TJ Lomnice), Miroslav Kolář (SK Rybník) a Jaroslav Harca (SKK Dubňany) naházeli 251. Nakonec se mezi nejlepší trojici kola dostal Kryštof s dorážkou 88.

V kategorii starších žákyň patří nejlepší číslo Anežce Blechové z Dobřan. Na táborských drahách porazila celkem 289 kuželek. Druhý nejlepší výsledek předvedla Karolína Kuncová. Karolíně na její domácí kuželně v Dačicích popadalo 263 kuželek. O pouhou kuželku se na třetí příčce umístila Beáta Svačinová (TJ Blatná).

Český pohár dorostu

Nyní se podíváme na kategorii dorostu, tedy ČPD. I zde bylo klasicky šest pořádajících kuželen. Dorostenci si mohli zahrát v Blatné, Vrchlabí nebo na Konstruktivě. Na výběr byli také Slavonice, Luhačovice a Prostějov.

Další krásný a vyrovnaný výkon si na své konto připsal Adam Mísař (KK Zábřeh). Adam s přehledem přehodil všechny své soupeře. V Prostějově porazil 606 kuželek (386, 220) a drží si tím tak své celkové vedení. Úctyhodný výkon předvedl Tomáš Hanuš z Třebechovic pod Orebem. Na vrchlabské kuželně naházel 580 kuželek (377, 203). Na paty mu ale šlapal Adam Svatý (SKK Vrchlabí), a to s číslem 576 (380, 196).

Nejlepší výkon v kategorii dorostenek předvedla Thea Petrů. Hráčka Chýnova si do soutěže zapsala 571 (367, 204) kuželek. Soupeřkou jí byla Anna Löffelmannová z Kdyně, která porazila 567 (381, 186) kuželek. Třetí nejlepší výkon kola ukázala Nela Šuterová (SKK Podbořany). Svojí hrou získala 554 (371, 183) kuželek.

Pohár juniorů

Poháru juniorů se v tomto kole ujali Slavoj Plzeň a Šanov.

Pomyslným králem tohoto kola se stal Vít Jírovec z Jihlavy. Své místo si vybojoval s číslem 619 (425, 194) a pokořil tak i rekord nově zrekonstruované kuželny v Plzni. Krásnou hru předvedl Martin Šlajer z Holýšova, který naházel 598 (385, 213) kuželek. Stejný počet kuželek porazil David Matlach ze Zlína (389, 209). Ráda bych zmínila ještě dvě krásná čísla, která nebyla daleko od šestistovky. Ondřej Stránský (SKK Vrchlabí SPVR) získal 596 (381, 215) kuželek. Úctyhodný výsledek předvedl také Petr Valášek z Mistřína, kterému popadalo 595 (390, 205) kuželek.

Kategorie juniorek nyní patřila sestrám Tobolovým. Prvenství si vybojovala Klára Tobolová (TJ Sokol Sedlnice), když porazila 582 (395, 187) kuželek. Jen o pouhých pár kuželek se za Klárou umístila Nikola Tobolová, taktéž ze Sedlnic, která se svým výkonem zasloužila o 578 (378, 200) kuželek. Třetí nejlepší výkon předvedla Michaela Provazníková (SKK Rokycany). Na plzeňských drahách naházela 568 (367, 201) kuželek.

Kuželkářská liga dorostu

V poslední řadě bych chtěla vyzdvihnout několik krásných výkonů, které jsme mohli vidět v lize dorostu. Skvělou hru za CB Dobřany předvedl Josef Fišer nejmladší, který si vybojoval 614 kuželek. Na hranici šestistovky se dostal František Adamů mladší z Poděbrad a David Holý z Českých Velenic. Ke klukům se připojila Petra Mertlová z Nové Bystřice. Naházela 599 kuželek.

Nadále všem hráčům držím palce, ať to padá!

Veronika Horková

Datum: 22. 11. 2022 | Sekce: KuLi aktuality | Autor: ČKA