ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 5. kolo

Lokomotiva Trutnov drží po tomto kole vedení v tabulce. Slovan Rosice stále bez bodu.

Čtyři výhry domácích a dvě hostujících celků to je bilance pátého kola soutěže. Venku se dařilo Vyškovu, který vyhrál v Přerově a Sokol Duchcov vyhrál jasně v Dačicích 7:1. Do čela tabulky se posunula Lokomotiva Trutnov, která přehrála doma ve vyrovnaném utkání TJ Valašské Meziříčí. Na zisk bodů v tomto soutěžním ročníku i po tomto kole stále čekají hráči Slovanu Rosice. Šestistovek padlo v tomto kole deset. Nejlepší výkon kola zahrál v Trutnově Radim Metelka hráč TJ Valašského Meziříčí, který porazil 631 kuželek. Michal Pytlík porazil v Přerově 627 kuželek a Roman Straka v Trutnově 616 kuželek. Vedoucí příčku v pořadí jednotlivců i nadále drží Zdeněk Dvořák z Českých Velenic 627, druhý je Michal Pytlík Spartak Přerov 615,17 a na třetím místě je loňský vítěz Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov 615.

Lokomotiva České Velenice hostila v hodně vyrovnaném utkání KK Zábřeh. Utkání skončilo 5:3 o 19 kuželek ve prospěch domácího celku. Největší odskok ve vzájemném duelu zaznamenal Ondra Touš, který svého soupeře porazil 3:1 o 36 kuželek. Nejtěsnější to bylo ve vyhroceném závěru, kde oba duely skončily 2:2 a na kuželky nakonec ve prospěch domácích hráčů.  Branislav Černuška zvítězil o jednu kuželku a Zbyněk Dvořák o čtyři. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Jiří Michálek, který porazil 601 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Branislav Černuška, který porazil 599 kuželek.

Dosud neporažená KK SDS Sadská hostila Klokany z Dobřan a ani v tomto utkání zatím neokusila hořkost porážky. Zvítězila hladce 7:1 o 109 kuželek. Úvod utkání byl hodně vyrovnaný. Klokani měli mírně navrch. Porazili v obou duelech víc kuželek, ale přesto bod získal domácí Antonín Svoboda po výhře 3:1. Za hosty bral jediný bod utkání Lukáš Doubrava. V dalším průběhu již dominovali domácí hráči. Nejlepší výkon v utkání zahrál David Sukdolák, který porazil 578 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Lukáš Doubrava, který porazil 557 kuželek.

KK Vyškov zajížděl v tomto kole do Přerova, kde po výborné první půli utkání přehrál domácí celek 6:2 o 25 kuželek. V první polovině utkání byli hosté lepší, získali všechny tři body a náskok 117 kuželek. V dalším průběhu získal čtvrtý bod pro Vyškov Petr Pevný po výkonu 597 poražených kuželek. Přerovští hráči Jakub Pleban a Michal Pytlík stahovali z náskoku Vyškova až na konečných 25 kuželek a to znamenalo, že oba body si z Přerova odváží Vyškov. Nejlepší výkon zahrál domácí hráč Michal Pytlík, který porazil 627 kuželek.

Centropen Dačice hostil v tomto kole Sokol Duchcov, který si odváží po dobrém výkonu z Dačic oba body po výhře 7:1. Jediný bod pro domácí celek uhrál v úvodu utkán Zdeněk Pospíchal na výkon hostů 492. Všichni ostatní hráči hostujícího celku ve dvou případech atakovali šestistovku a ve třech ji překonali. Na to domácí hráči nedokázali odpovědět. Nejlépe zahrál Jaroslav Bulant 612, Zdeněk Ransdorf porazil 609 kuželek a Jiří Zemánek rovných 600 kuželek. Z domácího celku podal nejlepší výkon Pavel Kabelka. Ani jeho 597 kuželek na výhru nestačilo.

Lokomotiva Trutnov přehrála doma v dramatickém utkání TJ Valašské Meziříčí 5:3 o 21 kuželek a usadila se na čele tabulky. Úvodní fáze utkání vyzněla jasně pro hosty. Domácí hráč Roman Straka porazil 613 a ani to nestačilo na zisk bodu. Radim Metelka porazil 631 kuželek a zvítězil. Senior v dresu Valašského Meziříčí Vladimír Výrek přehrál Petra Kotka 3:1 o 51 kuželek a hosté vedli 2:0 o 66 kolků. Střední část utkání ovládli domácí hráči, kteří srovnali stav utkání na 2:2. V poražených kuželkách ztráceli pět kuželek. V závěru utkání uhrály oba celky po bodu, a tak o výhře rozhodovaly kuželky a těch měli v konečném účtování domácí hráči o 25 více.

TJ Třebíč hostila Slovan Rosice. Hosté měli po dvě třetiny v utkání navrch. Vynikající výkon třebíčských dotahováků znamenal otočení vývoje utkání a výhru domácího celku 6:2 o 50 kuželek. Po vyrovnané úvodní části, kde oba celky uhrály po bodu se utkání pro domácí ve střední části nevyvíjelo příliš dobře. Oba hráči skončili v červených číslech a svoje duely prohráli. Tolik vymlácených prostředků jsem již dlouho neviděl. Hosté vedli před závěrem 3:1 o 44 kuželek. V závěru se dařilo domácím. Mojmír Novotný porazil 612 kuželek. Dalibor Matyáš bojoval, ale nakonec nestačil. Porazil 591 kuželek a na bod nedosáhl. Druhý domácí hráč Lukáš Vik svého soupeře jasně přehrával. Porazil 614 kuželek. Hosté po šedesátce střídali, ale na další průběh duelu to nemělo podstatný vliv.

Datum: 22. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa