ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KuLi aktuality – Baráž o Interligu preview

Již zítra, tedy 23. 4. od 14:00 vypukne jedna ze specialit aktuálně končící sezony 2021-2022. Již zítra vypukne baráž o Interligu

            V rámci tohoto ojedinělého souboje se střetne nejhůře postavený český interligový celek, kterým letos byl Sokol Husovice, se stříbrným medailistou 1. KLM Centropenem Dačice.

            První utkání bude hostit kuželna v Dačicích. Domácí tým bude utkání vysílat na svém YouTube kanále na adrese https://youtu.be/2CyXqU06wKc. Odveta bude sehrána o týden později na půdě Husovic. I u ní lze počítat s online přenosem na kanále Husovic (https://www.youtube.com/channel/UCH9DNWDYl3iTeDse2TyMCQw/live).

            Když bychom se podívali na výkony obou celků a pokusili se o malý tip na výsledek, tak minimálně doma se jako mírný favorit jeví Centropen Dačice. Svědčí o tom poměrně suverénní výkony Dačic na domácí kuželně, kde si v sezóně připsaly hned 19 bodů a byly nejlepším týmem 1. KLM. Naopak Husovice s lídry Petrem Hendrychem a Zdeňkem Vymazalem venku získaly bodů jen šest a byly nejhorším českým zástupcem v Interlize. Velmi obtížně se porovnávají dosažené průměry poražených kuželek. Kuželny jsou samozřejmě velmi rozdílné. Každopádně Dačice doma průměrně nahrály 3528 kuželek, Husovice venku o 11 více. Přesto si myslím, že se Dačicím pod vedení dvojice Mojmír Holec Jiří Němec doma podaří uhrát vítězný výsledek, byť to bude velká bitva.

            V rámci KuLi aktualit se Vám budeme snažit přinést zhodnocení utkání i pohled aktérů.

Lukáš Dařílek

Datum: 22. 4. 2022 | Sekce: KuLi aktuality | Autor: Lukáš Dařílek