ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

XI. ročník Mezinárodního mistrovství amatérů v kuželkách

V sobotu 2. dubna se na rychnovské kuželně uskutečnil několikrát odkládaný XI. ročník mezinárodního mistrovství neregistrovaných kuželkářů (jubilejní X. ročník se odehrál v říjnu 2019 v Sučanech).

Krom českých zástupců, Bedřich Rokycany a Basket Hořice, se soutěže zúčastnily i dva celky ze Slovenska, Tutto Bene Trstená (mistr Slovenska za rok 2020) a Traktor Podskala Sučany (vicemistr), z Polska dorazilo družstvo KS Start Gostyň.

Na perfektně připravené, ale zároveň ne zcela lehké kuželně se po vyrovnaném začátku začal prosazovat úřadující mistr ČR Bedřich Rokycany, když dobře to rozjel L. Benýr (548) a poslední dva hráči, Martin Fürst (587) a Michal Šilhavý (555), vytáhli svůj tým až na 2185 poražených kuželek, což stačilo k zisku titulu!

Basket Hořice držel krok i přes zranění a střídání jen v první rundě (546), v dalším průběhu se již tolik nedařilo a obsadil nepopulární bramborovou pozici za výkon 2058 kuželek. Pátý skončil a o pouhé tři klacky zaostal Traktor Podskala Sučany (2055k)

Nemilosrdný souboj o 2. a 3. příčku se odehrál v poslední čtveřici, když rozdíl činil po třech hráčích pouhou kuželku. Úspěšnější byl slovenský mistr Tutto Bene Trstená, který za 2134 kuželek bere druhé místo, polský zástupce KS Start Gostyň končí třetí na 2122 kuželkách.

V jednotlivcích zvítězil Martin Fürst (Bedřich Rokycany) 587, druhý Martin Lacika (Traktor Podskala Sučany) dosáhl 571 a třetí Mikolaj Hajnsz (KS Start Gostyň) 559. 

Celý podnik se odehrál ve výborné a bouřlivé atmosféře, kde svoji roli hrálo i setkání a potkáni. Poděkování patřÍ oddílu TJ Start Rychnov za uspořádání. Další ročník je domluven na říjen 2022, uskuteční se na šestidráze v Gostyni. Českou republiku budou mít právo reprezentovat první dva celky z květnového finálového klání MČRN v Prušánkách.

Více informací zde

Datum: 7. 4. 2022 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: Pavel Frait